نگاه به کارآفرینی در کرمانشاه باید تغییر کند

سرویس کرمانشاه _ مدیر عامل شرکت بیستون تلکام گفت: در کرمانشاه احساس می‌کنند پیمانکار یک موجود متفاوت است که فقط آمده که بواسطه رانت، پروژه بگیرد، مبلغی دریافت کند و برود. اما در استان های دیگر با یک نگاه ویژه و متفاوت می نگرند به همین خاطر است که پروژه‌ها خوب پیش می‌رود.

محمدرضا علیخانی که به تازگی به عنوان کارآفرین برتر استان کرمانشاه معرفی شده در گفت‌وگو با خبرنگار کردپرس اظهار کرد: ۱۸ سال دوام آوردن یک بخش خصوصی در حوزه کسب و کار در شرایطی که قوانین هر روز عوض می شود کار بزرگی است و آن را می‌توان یک شاخص برتری دانست.

این دانشجوی دکترای مدیریت فناوری، گرایش کسب و کار هوشمند تصریح کرد: مجموعه بیستون تلکام از سال ۸۳ راه اندازی شد و در سالهای ۹۷ و ۱۴۰۰ به عنوان واحد برتر فنی مهندسی کشور بر اساس ارزیابی وزارت صنعت، معدن و تجارت انتخاب شد.

او با اشاره به اینکه رتبه۲ شورای عالی انفورماتیک در کشور را دارا می باشند؛ افزود: شرکت های حوزه فناوری ارتباطات هر کدام به صورت تخصصی در یک حوزه فعالیت می‌کند. شرکت بیستون تلکام به صورت تخصصی در حوزه خدمات شهرهای هوشمند، ارتباطات فیبر نوری، مرکز داده و دیتاسنترها و سرویس خدمات فنی اطلاعات فعالیت دارد.

علیخانی عنوان کرد که انتخاب او به عنوان کار آفرین برتر به واسطه افزایش نیروهای بیمه شده نسبت به سال گذشته بوده، با توجه به اینکه ۳۰ نفر بیمه شده این شرکت همگی از دانش آموختگان دانشگاه حوزه فناوری اطلاعات الکترونیک و مخابرات هستند.

این کارآفرین برتر در ادامه به مشکلات کارآفرینی پرداخت و خاطرنشان کرد: تفاوت نگاه مدیران به کار آفرینان در دیگر استان ها نسبت به کرمانشاه بسیار زیاد است. ما در استان‌های تهران، فارس، کردستان، ایلام، همدان، تبریز مرکزی، مازندران و … پروژه داریم اما نگاه مدیران، کارشناسان و بهره‌برداران متولی حوزه فناوری و مجری بخش خصوصی بسیار متفاوت است.

او افزود: در کرمانشاه احساس می‌کنند پیمانکار یک موجود متفاوت است که فقط آمده که بواسطه رانت پروژه بگیرد، مبلغی دریافت کند و برود. اما در استان های دیگر با یک نگاه ویژه و متفاوت می نگرند به همین خاطر است که پروژه‌ها خوب پیش می‌رود.

مدیرعامل شرکت بیستون تلکام در ادامه به نقش آفرینی مسئولین عالی‌رتبه استان اشاره کرد و گفت: در کرمانشاه نگاه استاندار به عنوان عالی ترین مقام استان، معاونین استاندار، نمایندگان مجلس و… به بخش خصوصی یک نگاه دستوری برای به کارگیری افراد سفارش شده آنها است.

مدیر عامل شرکت بیستون تلکام ادامه داد: نمایندگان مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی علی‌رغم‌ اینکه در هیئت رئیسه مجلس جایگاهی دارند اما قدرت معرفی و رایزنی برای پتانسیل‌های اقتصادی استان را ندارند. تنها به یک سری کلی‌گویی بسنده کرده‌اند اما یک بانک اطلاعاتی درست از جزئیات و توانمندی‌ها و پتانسیل های استان ندارند. اگر بتوانند این کار را انجام بدهند به راحتی می‌توانند نقش سرمایه گذاری را در استان تسهیل کنند.

او با بیان اینکه اگر نگاه کارآفرین تغییر کند و مسئولین به جای دغدغه ایجاد اشتغال یک نفر، برای ایجاد کسب و کار مجوز ها را سهل کنند آن دغدغه نیز خود به خود حل می شود، تصریح کرد: در کنار مسئولین نگاه خود کارآفرین و فرهنگ کار در بین مردم به عنوان نیروی کار می‌تواند تأثیر به سزایی در کارآفرینی داشته باشد.

این کارآفرین برتر در حوزه کسب و کارهای فناوری خاطرنشان کرد: در بررسی اجمالی که بین استان‌های همدان و کرمانشاه داشتم مشخص شد که در کرمانشاه ۲۰ برابر استان همدان جلسات شورای اشتغال برگزار می‌شود اما استان همدان با ۵ درصد این جلسات، اشتغال و سرمایه گذاری بسیار خوب‌تری دارد. جلسات متعدد نمایانگر موفقیت در یک حوزه نیست.

او افزود: مدیرانی که در جلسات شرکت می‌کنند همیشه موافق صحبت های استاندار، بخش خصوصی و سرمایه گذار هستند اما وقتی به حوزه اجرایی همان دستگاه مراجعه می‌کنیم کارشناس دقیقا با تسلط بر قوانین، تبصره و آیین‌ نامه‌ها در نقطه مقابل مدیر با تمام توان جلوی کار را می‌گیرد.

علیخانی عنوان کرد: بهتر است در جلسات متولیان اصلی شرکت کنند تا کارآفرینان در همان اول حرف آخر را بشنوند. حوزه کارشناسی دستگاه اجرایی را باید بیشتر درگیر کنیم چرا که نگاه آنها از مدیران درست تر است و با نظرات آنها می‌شود آیین نامه ها و قوانین دست و پاگیر تغییر کند.

مدیرعامل شرکت خدمات فناوری اطلاعات بیستون تلکام در خصوص ضرورت ایجاد زیرساخت‌های فناورانه گفت: سال ۹۳ یک پژوهش میدانی خوب در استان کرمانشاه تحت عنوان «استان مجازی کرمانشاه» انجام شد. در حوزه‌های زیرساخت، فرهنگ، آموزش، امنیت، اشتغال و توسعه کسب و کار، کارگروه های مختلف متشکل از ۱۲۰ نفر از نخبگان، دانشجویان، دانش آموختگان، اساتید، مدیران بخشIT و مدیران بخش خصوصی تشکیل شد.

مدیر عامل شرکت بیستون تلکام عنوان کرد: پژوهش با کار میدانی به یک سند جامع به نام «سند استان مجازی کرمانشاه» منتهی شد. این سند به تایید مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات نیز رسید اما متاسفانه با تغییر یک مدیر در استان رویکرد تغییر کرد و تمام این اسناد و مطالعات با تمام اطلاعاتی که از کف شهر و روستاهای استان جمع‌آوری شده بود به بایگانی رفت. پس از آن دیگر اعتمادی به انجام کار نبود چون امکان داشت با تغییر مدیر تمام زحمات به هدر برود.

علیخانی با تاکید بر اینکه نباید با تغییر دولت یا مدیر ظرفیت های توسعه استان به فراموشی سپرده شود بیان کرد: هیچ جای دنیا در بخش توسعه چنین کاری نمی کنند. تمام خدماتی که در دنیا انجام می‌شود به نحوی وابسته به خدمات فن آوری اطلاعات است. ارتباطات، پیشران توسعه خدمات در حوزه های مختلف لست. در کشورهای توسعه یافته اگر پلت‌فرم‌ها گرفته شود جایی برای صحبت کردن نمی ماند.

وی با بیان اینکه اگر قبل از این تا غروب سه کار انجام می دادیم، حسابی خسته می‌شدیم حالا بر اساس فناوری اطلاعات ۵۰۰ کار انجام می‌دهیم و اصلا خستگی احساس نمی‌کنیم افزود: اگر با تکنولوژی پیش می‌رفتیم حالا مجبور به تعطیلی اینستاگرام، واتس آپ و تلگرام نبودیم. ما باید با تکنولوژی و خودمان را وفق بدهیم، در حوزه فناوری اطلاعات یا کاملاً فضا را ول میکنیم یا کامل میبندیم.

مدیر عامل شرکت بیستون تلکام یادآور شد: اگر ده سال پیش در شورای اقتصاد دستور میدادیم که اقتصاد به این سمت برود می توانستیم کسب و کارهای ببشتری ایجاد کنیم و فناوری اطلاعات را در خدمت توسعه بگیریم.

این کارآفرین کرمانشاهی معتقد است تکنولوژی نمی ایستد که ما رشد کنیم، تکنولوژی حرکت خودش را می‌کند. باید سوار بر زمان تکنولوژی شویم که بهره بیشتر ببریم و با چنین شرایطی مواجه نشویم.

وی با بیان اینکه سال ۹۶ رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان کرمانشاه بوده است تصریح کرد: این تشکل بزرگترین تشکل بخش خصوصی حوزه فناوری اطلاعات است. این تشکل نوپا که در حال حاضر کمتر از ۱۱ سال از عمرش می گذرد را در سال ۹۶ با ۴۰ شرکت فعال تحویل گرفته و با نگاه فرهنگی و کاری حوزه اشتغال در دستگاه‌های اجرایی و نهادهای نظارتی، قانونگذار، بازرسی و تشکل‌های بخش خصوصی، اقدام به فرهنگ‌سازی در این حوزه کردیم.

علیخانی بیان داشت: در آن دوران با اطلاع رسانی درست و روشن، فضا را بر روی کسانی که هویت مشخص نداشتند و در این حوزه حساس فعالیت می کردند بستیم. با این اقدام جای هیچکس تنگ نشد و در سال ۹۹ با سه سال کار توانستیم شرکت های فناور را از ۴۰ به ۱۶۰ شرکت افزایش دهیم. در حال حاضر نیز همکاران ما در بخش خصوصی پس از آن همین کار را ادامه دادند و حالا به ۳۰۰ شرکت رسانده اند.

مدیر عامل شرکت بیستون تلکام گفت: کرمانشاه که در قعرجدول بود حالا به میانه بالایی رسیده و با استانی مانند اصفهان رقابت می کند. تعداد بالای نظام استانی در شورای مرکزی تاثیرگذار است می‌توانیم از این طریق مشکلات را با نگاه تغییر قوانین دست و پاگیر با نگاه بالادستی هماهنگ کنیم.

کد خبر 40188

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha