سنگربندی همزمان کردها علیه روسیه، ترکیه و سوریه / صلاح الدین خدیو

سرویس سوریه – کردهای سوریه بر این باورند که روسیه با تحریک ترکیه به انجام عملیات نظامی جدید، درصدد مجبور کردن کردها به عقب نشینی از عین عیسی و مناطق دیگر است.

در چند روز اخیر وضعیت دو شهر کردنشین قامیشلو و حسکه ملتهب شده است. بخش عمده این شهرها تحت کنترل کردهای سوری است، اما مربع امنیتی این شهرها و فرودگاه قامیشلو هنوز در کنترل ارتش سوریه و شبه تظامیان طرفدارش قرار دارد.

دولت بشار اسد رئیس جمهور سوریه در سال های گذشته در سخت ترین شرایط تلاش کرد این نمادهای حاکمیت خود را در شمال شرق کشور حفظ کند.

اما اکنون خبر می رسد که کردها طی سه هفته گذشته مناطق تحت کنترل دولت سوریه در این دو شهر را محاصره کرده و از ورود مواد غذایی و سوخت به آنها جلوگیری می کنند.

در قامیشلو به واسطه حضور نیروهای روس و پهنه گسترده تر مناطق زیر کنترل دولت و تسلطشان بر فرودگاه، اوضاع چندان بحرانی نیست، اما در حسکه دولت دچار چالش جدی شده است.

دولت سوریه برای مقابله، هر روز عشایر عرب را به منظور تظاهرات علیه کردها به داخل مربع امنیتی می برد، تا با اهرم فشار اجتماعی، کردها را از تصمیم خود برای اخراج استاندار و آخرین نمادهای حاکمیتی در مرکز استان حسکه منصرف سازد.

اما چرا درست در بحبوحه تهدیدهای ترکیه برای حمله مجدد، کردها که می بایست به سمت دمشق متمایل شوند، به تقابل با آن روی آورده اند؟

رسانه های وابسته به کردهای سوریه هرچند از این حوادث کمتر می نویسند، اما انتقادهایشان از نقش روسیه بسیار صریح تر شده است. این روزها آنها به وضوح از نقش روسیه ناراضی هستند و آن را به زبان می آورند.

کردها در قالب گفتگو با مردم و ناظران سیاسی، روسیه را به تحریک ترکیه متهم می کنند. آنها بر این باورند که روسیه با تحریک ترکیه به انجام عملیات نظامی جدید، درصدد مجبور کردن کردها به عقب نشینی از عین عیسی و مناطق دیگر است، چیزی که تاکنون کردها زیر بارش نرفته اند. محدودیت هایی که دولت بر منطقه شهبا در مجاورت عفرین بر کردها تحمیل کرده است و نیز تلاش برای افزیش حضورش در عین عیسی که محل استقرار نهادهای خودگردان کردها است، این گمان را تقویت می کند.

از این رو آنها دست به عمل متقابل زده اند، تا روسیه و سوریه را به تغییر رفتار در عین عیسی وادار کنند. در واقع محاصره مربع امنیتی حسکه به فشارهای روزافزون بر عین عیسی و محاصره شهبا مربوط است.

نباید فراموش کرد که در حسکه حتی روسیه هم نمی تواند کار زیادی انجام دهد. در آسمان این شهر نوعی پرواز ممنوع اعلام نشده برقرار است. در درگیری های گذشته، جنگنده های آمریکایی مانع بمباران مواضع کردها از سوی دولت سوریه شده بودند. چنین تصوری از آرایش نیروها باعث شده که کردها درست همزمان با افزایش تهدیدهای ترکیه، به تقابل با روسیه و سوریه روی آورند. آنها امیدوارند با این قمار، عین عیسی و شهبا را حفظ و به نوعی روابط خود را با آمریکا هم ترمیم کنند. شاید آغاز به کار دولت بایدن و بازگشت مک گورک که هر دو به هواداری از کردها شهرت دارند، در دست زدن به این قمار بی تأثیر نبوده است.

بیشتر بخوانید:

اظهارات مظلوم کوبانی دربارۀ نا آرامی های قامیشلو و حسکه: حکومت سوریه تهدید به حملۀ نظامی کرد / ارتش دموکراتیک واکنش نشان داد

کد خبر 4082

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha