بخشی از  جامعه  در فقر کامل به سر می برند/ با هزینه کرد صحیح زکات، بخشی از مشکلات محرومان رفع شود

سرویس کردستان- نماینده ولی فقیه در کردستان گفت: اگر زکاتی که جمع آوری می‌شود به درستی هزینه شود بخشی از مشکلات محرومان رفع شده و دیگر هیچ فشاری نمی‌تواند فقرا را دچار مشکلات بیشتر کند.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، حجت‌الاسلام عبدالرضا پورذهبی صبح امروز در دومین جلسه شورای زکات استان کردستان، اظهار کرد: در جامعه ما بسیاری هستند که در فقر کامل به سر می‌برند و لازم است با استفاده از صدقات و زکاتی که جمع آوری می‌شود در راستای توانمندسازی آنان اقدامات خوبی انجام دهیم.

وی افزود: زکات ظرفیت خوبی برای جامعه به شمار می‌رود و می‌توانیم از محل جمع‌آوری زکات بخشی از مشکلات محرومان را کاهش دهیم.

نماینده ولی فقیه در کردستان ادامه داد: زکات از مسائل بسیار مهمی است که باید روی این حوزه به صورت ویژه کار شود چرا که از محل زکات جمع آوری شده می‌توانیم بخشی از مشکلات جامعه هدف را رفع کنیم.

حجت‌الاسلام پورذهبی با بیان اینکه کمیته امداد امام خمینی (ره) استان در زمینه خدمات به نیازمندان و محرومان تاکنون اقدامات خوب و قابل توجهی داشته است، یادآور شد: امیدواریم با تلاش مضاعف بتوانیم درصد محرومیت در این استان را به حداقل برسانیم.

جمع آوری بیش از هزار میلیارد تومان زکات در کشور

مدیرکل امور اجرایی زکات کمیته امداد امام خمینی (ره) کشورهم در این جلسه با اشاره به اینکه در ۱۰ ماهه امسال بیش از هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان زکات جمع‌آوری شده است، اظهار کرد: این مقدار زکات جمع آوری شده زکات واجب و مستحبی بوده است.

وی با بیان اینکه 86 درصد زکات جمع آوری شده در ساخت و تعمیر مسکن، تأمین هزینه‌های درمان، ازدواج و تحصیل مددجویان و فقرا صرف می شود، افزود: این مبلغ ۸۰ درصد میانگین کشوری است که در مناطق محروم تا ۱۰۰ درصد آن برای رفع مشکلات معیشتی نیازمندان هزینه شده است.

مدیرکل امور اجرایی زکات کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور به سخنان مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در خصوص فریضه زکات اشاره کرد و ادامه داد: طبق فرمایش معظم له در مباحث فقاهتی و معرفتی و همچنین در نهضت احیای زکات کم کاری کرده‌ایم و باید به عفو الهی پناه ببریم.

حجت الاسلام مهری با اشاره به رهنمود رهبر معظم انقلاب, یادآور شد: زکات باید سرلوحه فعالیت‌های مسئولان جمهوری اسلامی قرار بگیرد تا این فریضه الهی احیا شود.

وی با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) مبنی بر اینکه اگر مردم زکات واجب خود را بپردازند فقیری باقی نمی‌ماند، بیان کرد: متولیان زکات در کشور نیز تلاش می‌کنند کارکردهای زکات را به عنوان نظام مالیه اسلام به مردم بشناسانند و این امر الهی را در جامعه ترویج و فرهنگ سازی کنند.

مدیرکل امور اجرایی زکات کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور گفت: تلاش متولیان زکات در کشور معرفی کارکردهای زکات به عنوان نظام مالیه اسلام به مردم است تا این امر الهی در جامعه ترویج و فرهنگ سازی شود.

حجت الاسلام مهری اظهار کرد: اگر دستاوردهای زکات در جامعه اسلامی در بین مسلمانان، در بین مودیان و در بین کسانی که حتما باید زکات پرداخت کنند برای مردم و جامعه اسلامی گفته شود فریضه اسلامی زکات به خوبی نشر و گسترش پیدا می‌کند.

پرداخت زکات فاصله طبقاتی را کاهش می‌دهد

امام جمعه سنندج هم در این جلسه گفت: یکی از مهمترین خصوصیات پرداخت زکات کاهش فاصله طبقاتی بین ثروتمندان و فقرا است که باید به صورت جدی این مسئله پیگیری شو

ماموستا فایق رستمی با بیان اینکه زکات هم دلیل قرآنی و هم سنت رسول الله است، اظهار کرد: ذکر کلمه ذکات در ۳۲ آیه از قرآن کریم نشان از جایگاه این فریضه الهی است.

وی با اشاره به اینکه مسئله زکات سال دوم هجری از سوی ذات باری تعالی واجب شده است، افزود: زکات یکی از پایه‌های ستون تمامی ادیان الهی است.

امام جمعه سنندج ترک فریضه زکات را منجر به ایجاد آسیب و بی‌ثباتی در جامعه خواند و ادامه داد: بی‌توجهی به زکات موجب تضعیف بنیه اقتصادی و دوری مردم از معنویات و در نتیجه رواج بخل و حسادت در جامعه می‌شود.

ماموستا رستمی بر توسعه تولید به ویژه در بخش کشاورزی تاکید کرد و یادآور شد: قطعا رونق تولید و بهبود وضعیت اقتصادی منجر به افزایش ادای فریضه الهی زکات در جامعه اسلامی ما خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه زکات سبب پیشرفت و توسعه اقتصادی تزکیه قلوب می شود، بیان کرد: زکات در شکوفایی اقتصاد اسلامی و بهبود وتقویت زیرساخت‌ها در هر جامعه ای بسیار تاثیرگذار است.

کد خبر 4163

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha