به گزارش کردپرس، اخیرا یکی از مقامات روسیه در ترکیه، با وجود این که اولین دفتر نمایندگی کردهای سوریه در خارج، در سال 2016 در این کشور دایر شد، تاکید کرده است کردها دفتر نمایندگی ندارند و مسکو رابطه خوبی با کردهای سوریه ندارد زیرا به گفته وی، نیروهای کرد سوریه نیات جدایی طلبانه دارند.
از سوی دیگر نشریه آمریکایی المانیتور با اشاره به تنش های اخیر میان کردها و دولت سوریه نوشت: این مسئله موقعیت کردها را که با فشار فزاینده از سوی ترکیه و شورشیان نیز روبه رو هستند، تضعیف کرده است. المانیتور در یک جمله احوال کردهای سوریه را این طور بیان کرده است: « کردهای سوریه از نظر سیاسی و نظامی در حالت تدافعی قرار گرفته اند.»
اما آمریکا که با بهانه مبارزه با داعش نیرو در سوریه پیاده کرد، بعد از این که همپیمان قابل اعتمادی نیافت، سراغ کردها رفت و در کنار آموزش و تجهیز آنها، شرکتی را برای درآمدزایی کردها از صنعت نفت روانه شمال شرق سوریه کرده است. اما دونالد ترامپ، در بحرانی ترین موقعیت که در آن کردها با حمله ترکیه روبه رو شدند، آنها را تنها گذاشت تا کردها او را خائن بنامند و مقامات آمریکایی آن را بی اعتبار شدن آمریکا در نزد همپیمانان تلقی کنند.
کردها با برنده شدن جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امیدوار شدند. جو بایدن و تیمی که او برای راهبری سیاست های این کشور در خاورمیانه تعیین کرده است، اغلب از منتقدان رفتار ترامپ با کردها و سیاست های ترکیه در مقابل آمریکا هستند. مقامات کرد سوریه از جمله مظلوم کوبانی، فرمانده کرد نیروهای دموکراتیک سوریه، همپیمان اصلی آمریکا و ائتلاف در سوریه و سینم محمد، نماینده کردهای سوریه در آمریکا بارها در مصاحبه های خود از جو بایدن خواسته اند نه تنها نیروهای خود را از سوریه خارج نکند بلکه با اعزام نیروی بیشتر به سوریه، کردها را در برابر تهدیدات موجود از جمله در برابر خطر حمله مجدد ترکیه محافظت کنند. اما با گذشت 15 روز از جلوس بایدن بر صندلی ریاست جمهوری آمریکا، هنوز اظهارنظر مشخصی در مورد کردهای سوریه صورت نگرفته است. با این که نهاد ریاست جمهوری ترکیه تاکید کرده بود که سخنگوی این نهاد در گفتگوی تلفنی با جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا، در مورد نیروهای کرد سوریه نیز اظهارنظر صورت گرفته است اما در بیانیه کاخ سفید در مورد این تماس تلفنی نامی از کردها برده نشده بود.
با این حال، مقالات زیادی از سوی کارشناسان آمریکایی در مورد حضور این کشور در سوریه منتشر شده که در برخی از آنها به دو دستگی در کابینه جو بایدن اشاره شده است زیرا برخی مقامات بر این باورند این کشور باید به آهستگی سوریه را ترک کند اما عده ای هنوز بر این باورند به حضور این کشور در سوریه، البته با تغییر استراتژی نیاز است.
آمریکایی ها در مذاکرات میان جریانات کردی در سوریه نیز دخالت دارند و شاید تنها موردی که در دولت جو بایدن در مورد کردهای سوریه به آن اشاره شده، حمایت توییتری سفارت آمریکا در سوریه از این مذاکرات بوده است.
فعلا برخی در آمریکا، از جمله هیلاری کلینتون، وزیر خارجه اسبق آمریکا برای نشان دادن جانفشانی کردهای سوریه فیلم می سازند. این موضوع با واکنش منفی در ترکیه و حتی برخی رسانه های آمریکایی روبه رو شده است. دو تن از مسئولان اندیشکده اورسام در ترکیه، در مقاله ای مشترک که در سایت الجزیره منتشر شده، این اقدام هیلاری کلینتون را تلاش برای مشروعیت بخشیدن به نیروهای زن کرد سوریه دانسته که به گفته آنها وابسته به پ.ک.ک هستند. برخی رسانه های آمریکایی نیز معتقدند تمجید از جنگاوری کردهای سوریه در برابر داعش، با ساختن فیلم درباره آنها نمی تواند ننگ خیانت واشنگتن به آنها را که نقش نیروی پیاده آمریکا را در جنگ با داعش بر عده گرفتند، پاک کند.
وبسایت المانیتور در سلسله گزارشات و مقالاتی، با اشاره به تنش های اخیر میان نیروهای کرد و نیروهای دولتی سوریه در قامیشلی و حسکه، ادامه تهدیدهای ترکیه و شورشیان وابسته به آن و نیز افزایش اعتراضات اعراب ساکن در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه به اداره خودگردان در شمال شرق سوریه نتیجه گیری کرده است که کردهای سوریه بیش از هر زمان دیگری به حمایت آمریکا امید بسته اند و به آن نیاز دارند اما فعلا جو بایدن که با مشکلات داخلی و چالش های خارجی زیادی روبه روست، هنوز موضع خود را در برابر کردهای سوریه بیان نکرده است.
نظر شما