به گزارش خبرگزاری کُردپرس، استاندار کردستان در مراسم تجلیل از تولید کنندگان برتر بخش کشاورزی کردستان گفت: تولیدکنندگان نمونه توانسته اند با استفاده از دانش و تکنولوژی روز محصول خود را ارتقاء دهند از همه کشاورزان استان می خواهم از روشهای سنتی فاصله بگیرند و از دانش روز استفاده کنند.
بهمن مرادنیا با بیان اینکه ۲۵ درصد از ارزش افزوده استان کردستان مربوط به بخش کشاورزی است، افزود: این رقم از میانگین کشوری بیشتر است و به همین دلیل سهم ما از نمونههای کشوری باید بیشتر باشد و امیدواریم انتخابها اصلاح شود.
وی اضافه کرد: هم اکنون شاهد اجرای طرحها در قالب پروژههای مختلف از جمله افزایش گوشت قرمز، توسعه ۹۶ هزار هکتاری اراضی آبی و ایجاد ۵۰ هزار هکتاری باغات هستیم.
استاندار کردستان افزود: معتقدیم که این ۳ طرح باید به نتیجه برسد و کوتاه نخواهیم آمد و مدیران آینده هم اگر پیگیر به نتیجه رسیدن این طرحها باشند، بخش زیادی از مشکلات اشتغال استان رفع خواهد شد.
مرادنیا گفت: از تولیدکنندگان و کشاورزان استان انتظار داریم در زمینه افزایش تولید کشور، افزایش درآمد خود و خانواده و در نهایت افزایش تولید و درآمد استان، بیشتر تلاش کنند.
تولیدات بخش کشاورزی کردستان به ۵.۵ میلیون تن افزایش مییابد
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان هم در این مراسم، گفت: از برنامهریزی برای دستیابی به ۵.۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان خبر داد و گفت: کردستان در وضعیت کنونی نیز مقام دوم تا چهارم کشور در تولید و خرید تضمینی گندم را دارد و ۱۰ درصد گندم کشور را تولید میکند.
فرید سپری افزود: کردستان دارای ظرفیتهای خاص اقلیمی است، این استان ۲ درصد اراضی کشور، ۳ درصد بارندگیهای کشور و ۷ درصد روانآبهای کشور را به خود اختصاص داده است.
وی اضافه کرد: کردستان از استانهای پربارش دارای آب و هوای مناسب، خاک حاصلخیز در کشور است و این ظرفیت زمینه رونق کشاورزی را در استان فراهم کرده است.
سپری گفت: بخش کشاورزی در مجموع کشوری توانسته تا پایان سال گذشته ۸۳ درصد انرژی مورد نیاز تغذیه کشور را تامین کند که این میزان در سالجاری به ۸۵ درصد افزایش مییابد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با اشاره به اینکه ۱۱۳ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی در استان فعالیت دارند، گفت: سالانه بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار اراضی شامل ۷۵۰ هزار هکتار زراعت و ۴۵ هزار هکتار باغات زیرکشت انواع محصولات کشاورزی و زراعی میرود.
وی عنوان کرد: کردستان دارای ۳.۱ میلیون واحد دامی و ۲.۹ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی است که با تولید این میزان محصولات کشاورزی و دامی استان نقش مهمی در پازل تولید کشور ایفا میکند.
رتبه نهم کردستان در تولید مرغ
به گفته وی، کردستان از لحاظ تولید گوشت مرغ، مقام اول تولید در غرب و شمالغرب کشور و رتبه ۹ کشوری را به خود اختصاص داده و سالانه نزدیک به ۱۱۰ هزار تن گوشت مرغ در این استان تولید میشود.
سپری با بیان اینکه ۴۰ درصد از ۱۱۰ هزار تن تولید این محصول در استان مصرف و مابقی به سایر استانها صادر میشود، عنوان کرد: کردستان در زمینه تولید سیبزمینی هم ظرفیت ویژه دارد و با تولید بیش از ۳۲۰ هزار تن سیبزمینی در سال مقام چهارم تا پنجم کشوری را به خود اختصاص داده است
وی با بیان اینکه کردستان رتبه نخست تولید توتفرنگی را در کشور به خود اختصاص داده است، گفت: میزان تولید محصولات زراعی در ۶ سال اخیر از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن به ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار تن و محصولات باغی از ۲۴۰ هزار تن به ۳۴۰ هزار تن و همچنین محصولات شیلات از ۶ هزار تن به ۱۰ هزار تن رسیده است.
نظر شما