به گزارش کردپرس، رهبران اقلیم کردستان عراق اعلام کرده اند روز 25 سپتامبر 2017 اقدام به برگزاری همه پرسی استقلال می کنند. آنها که در ابتدا می گفتند این همه پرسی غیرالزام آور است اکنون هدف از آن را جدایی از عراق و تشکیل یک کشور مستقل عنوان می کنند.
با این حال برخی کارشناسان این اقدام کردها را نوعی عجله توصیف کرده و معتقدند باید قبل از تشکیل یک کشور نسبت به ایجاد ساختارهای اقتصادی قدرتمند و تاسیس نهادهای دموکراتیک اقدام کرد.
ارحمه صدیقه، پژوهشگر انستیتو مطالعات استراتژیک اسلام آباد (پاکستان) در یادداشتی که درباره استقلال اقلیم کردستان در روزنامه Nation این کشور منتشر کرده نسبت به پیامدهای اقدام کردها به جدا شدن از عراق هشدار داده است.
وی می نویسد: تعیین حق سرنوشت قابل درک است اما صرفا رای به استقلال تضمین کننده حاکمیت منصفانه بر کردها نیست. رهبران کرد باید اطمینان یابند که نهادهای دموکراتیک کردستان عملکرد خوبی داشته باشند و قبل از این که به جدایی اقدام کنند مطمئن باشند که اقتصاد قدرتمندی دارند و عراق و دیگر کشورها از آنها حمایت می کنند.
این پژوهشگر پیشنهاد می کند رهبران کرد عراق تا برگزاری انتخابات پارلمانی عراق صبر پیشه کرده و رفراندوم را به تعویق بیاندازند و سپس در سایه حمایت عراق و سازمان ملل اقدام به برگزاری همه پرسی استقلال کنند.
ارحمه صدیقه بر این باور است که این اقدام به رهبران اقلیم کردستان این شانس را خواهد داد تا از نظر مسائل داخلی و خارجی خود را آماده کنند و محیطی بهتر در مناطق خارج از حوزه اقلیم کردستان عراق بوجود آورند.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما