به گزارش خبرنگار کردپرس، دوازدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی صبح امروز چهارشنبه (15 شهریور ماه) با حضور مسئولین ارشد استانی و اساتید برجسته حوزه زبان و ادب فارسی از کشورهای ایران، ژاپن، افغانستان، عراق، پاکستان و ... در دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد.
خلیل بیگ زاده دبیر علمی این گردهمایی دو روزه در این مراسم طی سخنانی، با بیان اینکه این گردهمایی از نظر محتوایی، بی نظیرترین رخداد در تاریخ رخدادهای فرهنگی و ادبی استان کرمانشاه است، اظهارداشت: از خرداد سال گذشته پیگیری ها جهت میزبانی استان کرمانشاه انجام شد. در در دی ماه فراخوان اعلام گردید و تا اردیبهشت سالجاری 1500 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال گردید.
وی ادبیات را مرکز ثقل تمام اندیشه ها در جهان خواند و افزود: ادبیات ما بسیار غنی است اما ما خودمان از آن غافل شده ایم. راه درازی در پیش داریم تا ادبیات خود را بشناسیم.
دبیر علمی این گردهمایی تصریح داشت: شورای علمی گردهمایی متشکل از 100 استاد برجسته زبان و ادب فارسی است که هر کدام سالها سابقه ی تدریس دارند.
وی یکی از رویکرهای مهم این گردهمایی را تحقق دولت الکترونیک دانست و تاکید کرد: ارسال مقالات از طریق سامانه باعث صرفه جویی در هزاران برگ کاغذ شد.
بیگ زاده هدف از برگزاری دوازدهمین گردهمایی بین المللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی را پایداری و برقراری زبان فارسی به عنوان اساس و هویت ملی ایرانیان، گسترش، توسعه و توجه به بن مایه های فرهنگی آن خواند و متذکر شد: حیات واژگان، حیات فرهنگ است که می تواند آرامش و امنیت را برای جامعه برقرار کند.
وی با بیان اینکه 250 استاد زبان و ادب فارسی درخواست حضور در این گردهمایی را داشتند اما تنها موفق به دعوت از 200 نفر از آنان شده ایم، گفت: از دستاوردهای این گردهمایی، ایجاد انجمن ترویج زبان و ادب فارسی در کرمانشاه است که استان های غرب کشور را پوشش می دهد.
دبیر علمی این گردهمایی بیان داشت: در این گردهمایی دو روزه، در پنل های تخصصی 120 سخنرانی در قالب 4 نوبت که در هر نوبت 6 نفر سخنران می باشند، انجام خواهد گرفت.
وی خاطرنشان ساخت: در مراسم اختتامیه این گردهمایی که صبح روز جمعه برگزار می شود، از پایان نامه ها و رساله های برتر تجلیل خواهد شد.
بیگ زاده در پایان یادآورشد: در برپایی این گردهمایی، تلاش کردیم بین دانشگاه، دبیرخانه گردهمایی و ادارات کل که مسائل آن معطوف به مسائل فرهنگی است، پیوندی برقرار کنیم.
نظر شما