تدبیر سازندگی با محرومیت زدایی/تعامل؛ شاخصه اقتصاد مقاومتی است

سرویس کردستان- سپاه پاسداران در مسیر اقتصاد مقاومتی با تدبیر سازندگی و محرومیت زدایی به دنبال پیشرفت و آبادانی بوده و این مهم را تنها با مشارکت مردم در کنار بازاریابی و مشاوره امکان پذیر می داند.

به گزارش خبرنگار کردپرس، بعد از ابلاغ سیاست های اقتصادی مقاومتی به دولت و سایر نهادهای اجرایی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز با توجه به تجارب فراوانی که در دوران دفاع مقدس و سازندگی کشور از خود نشان داد، در این وادی حضور فعالانه داشت و نقش ارزشمندی را ایفا کرد. بسیج سازندگی ضمن ارائه آموزش های مورد نیاز، فرهنگ سازی درباره این مفهوم و چگونگی دستیابی به آن را به ویژه در مناطق محروم در دستور کار خود قرار داد.

بر همین مبنا یکی از مناطق محرومی که نیازمند محرومیت زدایی و رسیدن به قله توسعه می باشد، شهرستان قروه در استان کردستان است. منطقه ای که با دارا بودن معادن سنگ آهن، سنگ مرمر، طلا و ... آن طور که باید نتوانسته به چرخه اقتصادی توسعه محور بپیوندد و محروم بودن خود را مرتفع نماید.

در واقع حمایت از تولید ملی به عنوان یکی از شاه کلیدهای اجرای اقتصاد مقاومتی در کنار دفاع از صنایع زودبازده، مردمی شدن اقتصاد و ... را می توان از جمله مهمترین فعالیت هایی دانست که سپاه در تحقق اهداف مرتبط خوب عمل کرده است.

در همین زمینه در گفت و گوی خبرنگار کردپرس با فرمانده سپاه شهرستان قروه به مؤلفه های کلیدی در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی با هدف محرومیت زدایی پرداخته شده است. به گفته «سعید شعبانی» برای رسیدن به توسعه پایدار و تحکم پایه های اقتصادی نیازمند توجه به ظرفیت های شاخص منطقه و نیروهای انسانی کاربردی هستیم.

* سپاه قروه در حمایت از تولید ملی باتوجه به داشته های موجود چگونه پیش رفته است؟

تنها نسخه برون رفت از رکود اقتصادی تکیه بر داشته های درونی و تأمین نیازها با توجه به ظرفیت های موجود یعنی اقتصاد مقاومتی است. در واقع برای حمایت از تولید ملی باید فرهنگ اقتصاد مقاومتی به صورت کارا و اثربخش شکل بگیرد و تا زمانی که استفاده از کالای ایرانی و بالا بردن کیفیت آن به صورت یک فرهنگ معرفی نشود نمی توان انتظار تحقق اقتصاد مقاومتی را داشت.

با یک نگاه کلی می توان دریافت که هنوز در اقتصاد مقاومتی به نتایج خوبی نرسیده ایم و برای اقدام و عمل در اشتغال و تولید باید به صنایع زودبازده به عنوان نسخه شفابخش با سرمایه گذاری اندک و امکانات در دسترس توجه شود. برای این مهم در شهر و روستا زنجیره های ارزش شناسایی شده اند و نیاز است که با احیای منابع مغفول مانده به عرصه های جدید ورود پیدا کرد.

در قروه باتوجه به دارا بودن معادن سنگ و از همه مهم تر کیفیت بالای سنگ این منطقه می توان از مصرف داخلی بهره گیری کرد و تولید را رونق داد. با راه اندازی کارگاه های کوچک فرآوری مصنوعات سنگی، بسته بندی محصولات کشاورزی خاص منطقه می توان به ارزش افزوده بالایی دست یافت.

* اشاره کردید به بازدهی صنایع کوچک در این حوزه نیاز اصلی را در چه چیزی می بینید؟

توسعه صنایع کوچک نیازمند آموزش است، آموزشی که منجر به توانمندسازی و در نهایت ایجاد اشتغال شود و بیشتر این صنایع در مناطق روستایی شکل خواهد گرفت و این مهم عاملی برای مهاجرت معکوس خواهد شد.

پس از آموزش و رسیدن به مرحله اشتغال شاید بزرگترین مانع برای صنایع کوچک فروش محصولات و ضعف در بازاریابی باشد لذا با ایجاد کمیته های تخصصی در حوزه بازاریابی می توان به فروش محصولات کمک کرد و سپاه هم محصولاتی که با محور اقتصاد مقاومتی باشند را خریداری خواهد کرد.

باید برای به ثمر رساندن صنایع کوچک تأمین مواد اولیه در کنار آموزش و مشاوره و مهیا کردن زمینه های فروش محصولات با یک عزم ملی با محوریت اقتصاد مقاومتی صورت گیرد.

* مردمی کردن اقتصاد یکی از شاه کلیدهای اقتصاد مقاومتی است، در این زمینه در شهرستان قروه چقدر موفق بوده اید؟

ببینید ما به دنبال این نبوده ایم که صنعتی را خارج از شهرستان وارد کنیم بلکه با استفاده از ظرفیت های منطقه و از بطن خود مردم حرکت کرده و پیش رفته ایم. ابتدا با ورود به میان مردم به خصوص در مناطق روستایی و شناسایی پتانسیل های لازم با حمایت و پشتیبانی از توانمندیهای نیروی انسانی و منابع موجود بهره گرفتیم.

در واقع به دنبال همراه کردن مردم در برنامه های اقتصاد مقاومتی بوده و همین امر می تواند عاملی برای اعتماد سازی مردم و از بین بردن محرومیت و فقر باشد و از طرفی دیگر نوعی کمک به دولت و همراه بودن با دولت خواهد بود چرا که دولت به تنهایی قادر به رفع مشکلات اقتصادی نبوده و نیازمند کمک و مشارکت ارگان های دیگر و از همه مهم تر ترغیب مردم است.

* چه راهکارهایی برای از بین بردن شکاف طبقاتی با اقتصاد مقاومتی وجود دارد؟

آسیب پذیر بودن قشرهایی از جامعه به ویژه در مناطق کم برخوردار و دهک های کم درآمد باعث پایین آمدن درآمد و ایجاد شکاف طبقاتی میان جامعه شد بر همین مبنا برای بهتر شدن وضعیت اقتصادی مردم بیشتر برنامه های اقتصاد مقاومتی مجموعه سپاه را به سمت روستاها برده ایم.

ما معتقد هستیم که با توانمند سازی روستاییان و به کارگیری افراد بیکار بومی می توان درآمدسازی برای خانواده های روستایی را ایجاد کرد. در واقع باید دانست که هر چقدر اشتغال و تولید باشد فاصله طبقاتی هم کمرنگ شده و از بین می رود.

* یکی از راهکارهای توسعه اقتصادی رفع محرومیت زدایی است، در این حوزه سپاه چگونه پیش رفته است؟

باید دانست اگر چهره محرومیت از مناطق کم برخوردار و روستاها برداشته شود انگیزه لازم در مردم ایجاد خواهد شد. در واقع مردم برای همراهی کردن در برنامه های توسعه نیازمند دلخوشی و امید هستند.

آنچه سیاست های اقتصاد مقاومتی را تحکم می بخشد علاوه بر همراهی مردم وجود امکانات لازم است در همین راستا مردم یاری می تواند امکانات موردنیاز را مهیا و در رفع محرومیت مؤثر باشد.

سپا قروه در حوزه مردم یاری و محرومیت زدایی به صورت مجزا از سال 93 تا کنون برنامه های فرهنگی، عمرانی و خدماتی، آموزشی ارائه داده و از مهم ترین این برنامه ها قرارگاه پیشرفت و آبادانی است که با محوریت روستاها آغاز و اجرا شده است. همین امر می تواند در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی با محوریت محرومیت زدایی کمک رسان باشد.

* برای بهتر عمل کردن به اهداف اقتصاد مقاومتی در شهرستان قروه و برقراری توازن لازم میان طرح ها با ظرفیت های موجود چه پیشنهادی دارید؟

مهمترین مسئله در توسعه اقتصادی در هر زمینه ای مشارکت عمومی است. مشارکتی که منجر به نتیجه مثبت و اثربخش شود.

مردم باید بدانند که تنها راه برون رفت از رکود اقتصادی تکیه بر داشته های درونی و استفاده از منابع داخلی است. بر همین مبنا توسعه داخلی از همه لحاظ با مشاوره و بازاریابی و تعادل شکل خواهد گرفت.

البته در این مسیر باید فرصت ها را بیشتر شناسایی کرده و با برطرف کردن نقاط ظعف بتوان کارآتر و اثربخش تر قدم برداشت. در هر صورت ریل حرکت اقتصاد مقاومتی در راستای توسعه و ایجاد اشتغال پایدار اگر به پشتوانه ای استوار پایبند نباشد نه تنها از حرکت خواهد ایستاد بلکه ضربان زندگی را هم دچار اختلال خواهد کرد.

کد خبر 44595

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha