به گزارش کردپرس؛ در این مراسم، گروه های مختلف هنری و فرهنگی به اجرای برنامه های متنوعی همچون: هه لپرکی کوردی ( گروه های چیا، سه ما و لاوان)، نیایش، موسیقی (بووکه بارانه توسط سعداله نصیری، حسن ضیافتی و مامه رشید لگزی)، دف زنی، مراسم نمادین شکرگزاری، آئین درو کردن گندم با داس، آوازخوانی و...پرداخته و غرفه های غذاهای محلی، ماشین آلات و اداوات کشاورزی، انواع بذر، فروش محصولات کساورزی و باغی، صنایع دستی، توانمندی تعاونی های بانوان و...برپا شده بود.
ناصر عزیزی دبیر انجمن همیار روستایی در این مراسم گفت: جشن خرمانان یک مراسم فرهنگی و سنتی بوده که با کمک مردم و سازمان های مربوطه برگزار می شود؛
وی افزود: سد لگزی پتانسیل های بزرگی برای توسعه گردشگری و مدرنیزه کردن کشاورزی منطقه را دارد که لازمست مسئولان به آن توجه نمایند.
سپس رئیس اداره ورزش و جوانان با تجلیل از برگزار کنندگان این مراسم گفت: درخواست تاسیس دبیرخانه دائمی جشن خرمانان در سقز را داریم
فرزاد خاکی افزود: 4 سمن جوانان در سقز فعالند و ۴ سمن دیگر در مرحله دریافت مجوز هستند.
در ادامه فرماندار ویژه سقز با بیان اینکه روستائیان تامین کننده نیاز غذایی کشورند، لذا توسعه روستایی باید مورد اهتمام همه باشد، گفت: 85 درصد اعتبارات شهرستانی جهت حل مشکلات روستاها اختصاص داده شده و درحال برنامه ریزی برای مدرنیزه کردن کشاورزی و حل مشکلات تلفن، اینترنت، آب، برق، جاده، گازرسانی و...هستیم
وی گفت: تعاون روستایی و جهادکشاورزی در جهت توانمندسازی روستاییان تلاش کنند.
سپس نماینده سقز و بانه در مجلس گفت: جاده های روستایی سقز نیازمند توجه ویژه است، در این راستا امسال جاده صاحب- گلتپه بازسازی می شود محسن بیگلری افزود: هر چند سهم استان به ۴۵ هزار متر مکعب آبیاری از سدها رسیده ولی باید سهم کشاورزان سقز از سد لگزی افزایش یابد.
وی از عدم حضور مدیرکل جهادکشاورزی و منابع طبیعی در این مراسم گله مند شد: فعالیت انجمن های مردمی باید توسعه یابد و همچنین جشنواره خرمانان سقز ظرفیت مناسبی است که یه صورت کشوری برگزار شود.
در ادامه مظفر ابراهیم دبیر انجمن ژینگه پاریزان گفت: حفاظت از محیط زیست دغدغه ای جهانی است و برای طرح های مختلف عمرانی باید پیوست های زیست محیطی در نظر گرفته شود زیرا هر اشتباهی، خسارات جبران ناپذیری بدنبال دارد.
در پایان از ۱۲ کشاورز نمونه شهرستان تجلیل شد
نکات پایانی:
ـ این جشنواره علیرغم مشکلات مالی و برخی کمبودها، بصورت مناسب و شایسته توسط اعضای فعال انجمن همیار روستایی با همکاری ادارات مرتبط برگزار شد
ـ حضور زنان و جوانان با لباس کوردی از صحنه های جذاب این جشن بود
ـ لازمست اقدامات لازم جهت ثبت ملی این جشنواره و برگزاری آن بصورت ملی و حتی بین المللی صورت بگیرد
ـ در این جشن، طبع شعرخواندن ورمقانی گل کرد و چندین شعر کوردی آئینی برای حاضرین با سوز و هیجان خواند.
ـ پاسداشت ها و بازنمایی رسوم و آئین های سنتی و فرهنگی ضمن نشان دادن ظرفیت های فرهنگی- اقتصادی روستاها، در هویت بخشی و شناساندن مولفه های فرهنگی و اجتماعی، تقویت فعالیت های اجتماعی و داوطلبانه و بسترسازی برای توسعه موثر می باشد.
سرویس کردستان- دومین جشن بزرگ خرمانان سقز با حضور اقشار مختلف مردم و انجمن های مردم نهاد سقز و سنندج و مسئولان در جوار سد لگزی برگزار شد.
کد خبر 44676
نظر شما