بزرگداشت «عربعلی شروه» در قروه برگزار شد/ روشنایی چراغ یادمان ها

سرویس کردستان- آیین بزرگداشت هنرمند برجسته قروه ای پس از سال ها فراموشی برای نخستین بار در حالی برگزار شد که این بار دست متولیان فرهنگ و هنر توسط انجمن های فرهنگی مردم نهاد کوتاه گردید.

به گزارش خبرنگار کردپرس، آیین بزرگداشت «عربعلی شروه»؛ هنرمند نقاش، مجسمه ساز و پایه گذار آموزش طراحی و نقاشی نوین در ایران شامگاه پنجشنبه با حضور خانواده، شاگردان، همکاران و دوستان وی در قروه به همت ماهنامه مهر دلبران، انجمن فرهنگی و هنری باران و بنیاد نخبگان کردستان برگزار شد.

این مراسم در حالی برگزار شد که انجمن های فرهنگی و هنری دست ارگان های دولتی متولی فرهنگ و هنر را کوتاه کردند و شاید همین امر عامل اعتمادسازی برای حضور خانواده این هنرمند برجسته بود چرا که مدت دو سالی می شد از طرف مسئولان دولتی با وعده بزرگداشت روبرو بودند اما هر سال دریغ از پارسال...

این درست همان مسئله ای بود که همسر «عربعلی شروه» به آن اشاره داشت.«طی دو سال مدام از طرف ارشاد قروه تماس گرفته می شد در خصوص برگزاری یادواره استاد و هربار که جریان را پیگیری می کردم متوجه می شدم که به دلیل اختصاص نیافتن بودجه و یا یکسری مسایل دیگر اجرای برنامه محقق نشده است».

«مرضیه قره داغی» که دیگر امیدی به برگزاری مراسم در زادگاه استاد برایش باقی نمانده بود این بار هم انتظار اجرای بزرگداشت را نداشت اما وقتی متوجه می شود که تصمیم جدی است و کار کاملاً تخصصی می باشد انگیزه حضور پیدا می کند.

وی که زمان آشنایی اش با «عربعلی شروه» به سال 66 بر می گردد تا لحظه مرگ با استاد زندگی کرده و در سال 90 با یک فرزند دختر 28 ساله که راه هنری پدر را ادامه داده و پسری که 24 ساله است و راه دیگری برای کسب علم رفته به تنهایی با یادگارهای همسرش زندگی می گذراند.

این بانوی 65 ساله با کارسناشی زبان و ادبیات انگیسی نه تنها به تدریس زبان مشغول بوده بلکه 15 سال تمام به دنیای گِل و آب پیوسته و سفالگری را تجربه کرده است. وی با ترجمه و تألیف 6 جلد کتاب آموزشی در خصوص هنر برای کودکان جایگاه برگزیده ای میان اساتید فن و هنر دارد.

«قره داغی» از خصوصیت های همسرش گفت. از افکار بزرگ و ایده آلی که داشت.«شروه، انسان بزرگی بود و تنها یک هدف مهم داشت و آن هم رشد و پیشرفت دادن هنر در کشور بود که تمامی تلاشش برای برای تعالی هنر می کرد».

به گفته وی «شروه» دغدغه شخصی نداشت و همیشه به سادگی تمام کارهایش را پیش می برد.«کارهای شروه طمطراق و خودنمایی نداشت، او تظاهر نمی کرد و از بی توجهی به خود و آثارش دلگیر نمی شد و شاید همین بهترین ویژگی اش بود».

«قره داغی» علت جاودانه ماندن همسرش را در کار کردن برای مردم می داند.«شروه هرکاری را که انجام می داد مردم را در نظر می گرفت. علاقه به کارها داشت و ترجمه که می کرد ابتدا کتابهایی را در نظر می گرفت که در دسترس عموم مردم باشند و همه بتوانند آن را تهیه کنند و با عشق به مردم هنرش را نمایان می ساخت».

بانوی سفالگر و هنرمند که خاک را به هنر کیمیا می کند برگزاری چنین برنامه هایی را برای معرفی هنرمندان و مفاخران مهم دانست و خطاب به جوانان از پرتو نورافکنی استاد «شروه» گفت. «جوانان باید مطالعه کنند و برای کسب اطلاعات در همه زمینه ها بسیار بسیار شاهنامه بخوانند».

وی در پایان از آنچه با خود در این مراسم یادگار می برد سخن گفت.«من وقتی برگردم هدیه بزرگی را خود می برم. این مراسم برای من امید و انگیزه داشت. امید به اینکه راه «شروه» همچنان ادامه دارد».

این مراسم با تجلیل از همکاران، خانواده و دوستان این استاد برجسته هنری «عربعلی شروه» به پایان رسید.

******

لازم به ذکر است، خبرگزاری کردپرس در گزارشی تحت عنوان ««عربعلی شروه» پایه گذار آموزش نوین نقاشی» به زندگینامه این فرهیخته هنری پرداخته بود.

کد خبرنگار: 10211

کد خبر 44733

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha