به گزارش خبرگزاری کردپرس، در نقطه ای به دور از هیاهو و دنیای صنعتی شهری، در گوشه ای از یک دشت وسیع، روستایی کوچک با تاریخی به قدمت تاریخ زیستگاه نخستین انسان های منطقه خاورمیانه در دوره نوسنگی، امروز جمعه (24 شهریورماه) میزبان برگزاری نخستین و بزرگترین جشنواره "روغن کرمانشاهی" بود.
وقتی وارده جاده روستای کرتویج می شوی، از دور روستایی خوش آب و هوا را می بینی که در محاصره درختان و باغات قرار گرفته است. هر چه که از جاده به پیش می روی، زیبایی ها بیشتر نمود پیدا می کنند. تپه "شیخی آوا"ی روستا از همان دور نمایان می شود و انگار می خواهد با خودنمایی قدمت 11 هزار و 800 ساله خود را برای همگان فریاد کند. مردم خونگرم این روستا با آب و جارو کردن معابر اصلی از همان بدو ورود به روستا، خوش آمد گویی خود را به میهمانانشان نشان می دهند.
میهمانان کم کم از راه می رسند، سیاه چادرها برپا شده است، عطر غذاها و شیرینی های محلی با روغن ناب کرمانشاهی از لابلای شاخه ها و برگ های درختان به همه ی کوچه باغات روستا سرک می کشد و به مشام گردشگران می رسد. درهای خانه های بزرگ و سنتی مردمان میهمانواز این روستا بر روی گردشگران باز است. لباس های زیبای محلی زنان و مردان روستا توجه گردشگران را به خود جلب می کند.
✔️فرماندار صحنه: غفلت ما مسئولین گردشگران ایرانی را به خارج از کشور سوق داده است
برنامه های جشنواره با سخنرانی نوالدین فرزادی پور فرماندار صحنه آغاز شد. وی در سخنان خود بر لزوم بازگشت به هویت و اصالت زندگی سنتی در دنیای صنعتی کنونی که آسیب های فراوان روانی و روحی را بر انسان ها متحمل کرده است، تاکید کرد و اظهارداشت: از سوی دیگر باید به موضوع اشتغال و معیشت پایدار برای روستائیان تمرکز کنیم. در این راستا برگزاری چنین جشنواره هایی درروستاهای هدف گردشگری دستور کار گرفته است.
وی تصریح داشت: متاسفانه به علت غفلت ما مسئولین و استفاده نکردن از ظرفیت ها و پتانسیل های گردشگری موجود در داخل کشور، گردشگران ایرانی به خارج کشور سفر می کنند.
فرماندار صحنه عنوان کرد: بسیار عیب است و برای نظام زیبنده نیست با این همه سرمایه در داخل کشور بیکار داشته باشیم از این جهت ما باید بستر سازی کنیم و با برگزاری چنین برنامه هایی فرصتی را بویژه در روستاها، برای اشتغالزایی روستائیان فراهم کنیم.
وی در پایان سخنان خود یادآورشد: باید زندگی اصیل خود را زنده و احیاء کنیم.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری: روستاهای استان قابلیت تبدیل شدن به مقصد گردشگری را دارند
امیر خسروانی در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران، هدف از برگزاری چنین جشنواره هایی را در سطح روستاهای استان، معرفی فرهنگ غنی این روستاها عنوان کرد و گفت: روستاهای استان کرمانشاه بسیار توانمند هستند که این موضوع می تواند زمینه رونق آنها و جذب گردشگران بسیاری به سوی آن ها باشد.
وی تصریح داشت: باتوجه به رویکرد خوبی که در سطح کشور درخصوص اقامت در روستاها، طبیعت گردی و بوم گردی و استفاده از فضای طبیعی سطح روستاها ایجاد شده است، روستاهای استان کرمانشاه این قابلیت را دارند که به مقصد گردشگری تبدیل شوند.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه جای جشنواره روغن کرمانشاهی در برنامه فرهنگی استان خالی بود، خاطرنشان ساخت: خوشبختانه امروز، با همت مردم روستای کرتویج این امر محقق شد و استقبال خوبی نیز از آن صورت گرفت.
وی از وجود 14 روستای هدف گردشگری مصوب در سطح استان کرمانشاه خبرداد و متذکرشد: برنامه های فرهنگی مشابهی مانند جشنواره عسل در روستای پاطاق، جشنواره انگور در روستای دینور و جشنواره ماهیگیری در روستای سراب هرسم در دستور کار قرار گرفته اند و برای تحقق آنها تلاش خواهیم کرد.
در ادامه برنامه های نخستین جشنواره روغن کرمانشاهی، هنگامی که گروه تنبور نوازان صحنه با اجرای دل انگیز خود، همه ی گردشگران را در گرد خود جمع کرده بودند، در آنسوی دیگر مرد و زن و کوچک و بزرگ روستا باهمدلی وصف ناشدنی در حال تکاپو برای پذیرایی بدون نقص از گردشگران بودند تا خاطره ای به یادمانی را از این روستا برای آنان رقم بزنند.
مسئول اقامتگاه بوم گردی آرتین دینور: ماهانه 150 گردشگر در اقامتگاه های بوم گردی کرتویج اسکان می یابند
یاور عبیری در حاشیه این جشنواره در گفتگو با خبرنگار کردپرس، با بیان اینکه از دوسال پیش فعالیت های بوم گردی را در سطح بخش دینور آغاز کرده است، به بیان قدمت این روستا پرداخت و ادامه داد: طبق کاوش هایی که در تپه "شیخی آوا" ی روستای کرتویج علیا صورت گرفته است، این روستا 11 هزار و 800 سال قدمت دارد، این موضوع حکایت از آن می کند که روستای کرتویج اولین زیستگاه بشر در خاورمیانه بوده است.
وی گفت: تاکنون توانسته ایم برای 18 نفر از اهالی روستا در بحث بوم گردی اشتغال ایجاد کنیم.
مسئول اقامتگاه بوم گردی آرتین دینور اضافه کرد: در کنار این، تلاش کرده ایم با فروش سوغاتی های مربوط به این روستا، شاهد رونق و توسعه پایدار آن باشیم تا به این شکل بتوانیم از مهاجرت روستائیان به شهر حلوگیری کنیم و حتی شاهد مهاجرت معکوس باشم.
وی طبیعت بکر، تاریخی بودن، نوع پوشش محلی اهالی روستا، آداب و رسوم و باغات این روستای هدف گردشگری را از جمله ظرفیت ها و پتانسیل های آن عنوان کرد.
عبیری با اشاره به اینکه هر ماه گردشگران بسیاری از سراسر ایران به این روستای هدف گردشگری سفر می کنند، افزود: امسال بصورت میانگین ماهیانه 150 گردشگر در اقامتگاه های بوم گردی این روستا اسکان پیدا کرده اند.
وی در پایان در خصوص ویژگی های روغن حیوانی این منطقه نیز گفت: دینور منطقه ای سبز و خوش آب و هوا در شهرستان صحنه است که این موضوع باعث شده روغن حیوانی این منطقه روغنی خالص و ناب باشد.
گردشگر عراقی: موسیقی تنبور کرمانشاه بی نظیر است
ریژان حسن گردشگر اهل سلیمانیه عراق که به همراه همسر خود برای حضور در نخستین جشنواره روغن کرمانشاهی به روستای کرتویج آمده بود، در گفتگو با خبرنگار کردپرس با اشاره به اجرای موسیقی تنبور نوازان صحنه در این جشنواره، اظهارداشت: موسیقی تنبور یکی از موسیقی های اصیل کرمانشاه است که بی نظیر است.
وی با بیان اینکه دو روز است که به استان کرمانشاه سفر کرده است، گفت: حضور در این جشنواره از اولین برنامه های سفر من به این استان است.
این گردشگر اهل سلیمانیه عراق تاکید کرد: نوع پوشش لباس های مردم این روستا بسیار جالب و زیبا است.
وی هدف بعدی سفر یک هفته ای خود به ایران را شهر سنندج اعلام کرد.
در پایان این جشنواره، موسیقی کردی همراه با گروه هلپرکی در باغات حاشیه روستا اجرا شد که شور و نشاطی گسترده را در گردشگران بوجود آورد.
نظر شما