طرح تثبیت کانونهای گرد و غبار در حوزه دریاچه ارومیه با اجرای باد شکن غیر زنده طرح شطرنجی

سرویس آذربایجان غربی- مدیر کل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی از اجرای طرح تثبیت کانونهای گرد و غبار در حوزه دریاچه ارومیه با اجرای باد شکن غیر زنده طرح شطرنجی خبرداد.

به گزارش کردپرس، دکتر رحمان وهاب زاده با بیان این مطلب گفت:خوشبختانه در سه سال گذشته و از زمانی که ماموریت مبارزه با کانونهای گرد و غبار و طرح احیاء دریاچه ارومیه به اداره کل منابع طبیعی آذربایجانغربی محول شد, اقدامات چشمگیری را انجام دادیم و تا کنون توانسته ایم با اعتبارات اندک جذب شده در این پروژه اقدامات گسترده ایی را به اجرا برسانیم.

وی افزود:درآغاز این طرح ملی در سه نقطه از حوزه دریاچه ارومیه عملیات احیاء و مبارزه با کانونهای گرد و غبار از جمله شهرستانهای ارومیه ؛ میاندوآب و سلماس شروع شد که خوشبختانه تمامی عملیات انجام شده به ثمر نشسته و هم اینک شاهد تقریبا" تثبیت شنهای روان در کانونهای مشخص شده هستیم. البته هنوز کارهای بسیاری برای حصر کامل کانونهای گرد و غبار وجود دارد که این امر منوط به تزریق اعتبارات بعدی برای این طرح ملی است.

دکتر وهاب زاده خاطر نشان کرد:با توجه به وضعیت اقلیمی منطقه و وزش بادهای فصلی و مداوم و همچنین ایجاد طوفان های نمک در منطقه ؛ یکی از موثرترین راهکارهای جلوگیری از پیش روی گرد و غبار اجرای طرح تثبیت شن با اجرای باد شکن غیر زنده بصورت اصول شطرنجی است که در حال حاضر این طرح در منطقه جبل کندی ار ومیه در مساحتی بالغ بر 7 کیلومتر مربع به اجرا رسیده و این طرح برای جلوگیری از بلند شدن گرد و غبار بسیار موثر واقع شده است . با توجه به تجربه سازمان جنگلها ؛ مراتع و آبخیزداری کشور در مبارزه با موضوع بیابانزایی این طرح با همکاری متخصصان و اساتید دانشگاهی به اجرا رسیده است که تجربه بسیار خوبی برای استان ما می باشد.

مهندس مجید موسی زاده مدیر اجرایی طرح احیاء دریاچه ارومیه در منابع طبیعی آذربایجانغربی نیزبا موفق خواندن طرح های اجرا شده در حوزه منابع طبیعی گفت:دو موضوع اصلی در طرح احیاء دریاچه ارومیه بیش از هر چیز دیگری حائزاهمیت است ؛ یکی از این موضوعات بلاشک تخصیص اعتبارات برای ادامه اجرای گسترده طرح احیاء دریاچه و دیگری نیز مشارکت همه جانبه دستگاها ؛ نهادها و مردم است. با توجه به کمبود بارندگیها و کشاورزی بودن منطقه ، می طلبد که اقدامات عاجل تری صورت پذیرد که متاسفانه هر چقدر زمان را از دست بدهیم کمترخواهیم توانست به اهداف احیاء دریاچه برسیم . وی در خصوص اجرای طرح باد شکن غیر زنده بصورت شطرنجی گفت:این طرح با همکاری اساتید و متخصصان مجرب سازمان جنگل و دانشگاههای کشور انجام شد که در کاهش توان قدرتی باد و جابجایی ریز گردها تا این مرحله بسیار خوب بوده و امیدواریم با تخصیص اعتبارات این طرح را توسعه دهیم تا در مقابل هر گونه آسیب احتمالی زیست محیطی آمادگی داشته باشیم.

موسی زاده افزود: از این رو از همه مسئولین امر و بخصوص مردم عزیز استان عاجزانه طلب یاری و همکاری در مصرف بهینه آب بخصوص در بخش کشاورزی را داریم و امیدواریم طرح مکانیزاسون آبیاری اراضی کشاورزی هر چه زودتر و سریعتر در حوزه دریاجه ارومیه اتفاق بیافتد تا شاهد پویای دریاچه ارومیه باشیم. همچنین مشارکت ساکنان حوزه دریاچه ارومیه در پیشروی طرحهای احیاء دریاچه بسیار مهم و حیاتی است و دامداران منطقه و رو ستا نشینان این مناطق بایستی نهایت همکاری و مشارکت را در این طرح ملی داشته باشند. چراکه هر گونه طرح اجرایی برای دریاچه ارومیه منافع آن برای خود اهالی منطقه و عموم مردم خواهد بود.

کد خبر 45052

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha