به گزارش خبرگزاری کردپرس، سومین کارگروه گردشگری استان کرمانشاه در سالجاری صبح امروز پنجشنبه (30 شهریور ماه) با حضور استاندار و اعضاء کارگروه، با در دستور کار قراردادن بحث کریدور گردشگری بیستون به طاق بستان و نیز انجام مطالعات طرح تبدیل کرمانشاه به شهر گردشگری برگزارشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان: زمینه های تبدیل کرمانشاه به شهر گردشگری را فراهم می کنیم
جلیل بالایی در این نشست، با بیان اینکه طرح شهر گردشگری تاکنون در کشور اجرا نشده در حالیکه در کشور های اروپایی چنین شهرهایی ایجاد شده است، عنوان کرد: در این نوع از شهرها، همه دستگاه ها خدمت به گردشگران را جزء اهداف خود قرار می دهند.
وی ادامه داد: باید زمینه های تبدیل کرمانشاه به شهر گردشگری را فراهم کنیم تا بتواند جزء شهرهای پایلوت اجرای طرح در کشور انتخاب گردد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در پایان تاکید کرد: در این راستا، برای انجام طرح های مطالعاتی مشاورینی را از تبریز به کرمانشاه وارد کرده ایم تا در 4 محور مطالعات جامعی را در کرمانشاه انجام دهند.
مشاور طرح مطالعات توسعه شهری کرمانشاه: می خواهیم کرمانشاه را با نیلوفر ایرانی به جهانیان معرفی کنیم
داود ندیم با بیان اینکه از یک سال پیش مطالعات خود را درخصوص توسعه شهری کرمانشاه آغاز کرده است، گفت: مطالعات توسعه گردشگری کرمانشاه در 4 محور؛ مطالعات چشم انداز، مطالعات CDS، مطالعات برندینگ شهری و مطالعات اقتصادی شهری صورت گرفته است.
وی ادامه داد: تاکنون برای هیچ کدام از شهرهای ایران، برندینگ شهری تعریف نشده اما برای کرمانشاه اینکار انجام گردید.
مشاور طرح مطالعات توسعه شهری کرمانشاه با اشاره به اینکه سازمان ملل برای توسعه شهری 4 آیتم؛ فرهنگی اجتماعی، اقتصادشهری، زیست محیطی و حکمروایی مطلوب را در نظر می گیرد، گفت: مبنای انجام مطالعات توسعه شهری ما برای کرمانشاه نیز بر اساس همین مدل سازمان ملل بوده است.
وی از ترسیم و تدوین چشم انداز 15 ساله برای کرمانشاه در این مطالعات خبرداد و افزود: تبدیل شدن کرمانشاه به شهر توریسم در سطح ملی و منطقه ای، تجارت و بازرگانی، محیط سالم برای شهروندان و احداث مراکز فرهنگی و فعالیت فرهنگی از جمله اهداف ترسیم شده است.
ندیم با بیان اینکه می خواهیم کرمانشاه را با برند نیلوفر ایرانی به دنیا معرفی کنیم، تصریح داشت: خواستگاه گل نیلوفر ایرانی، استان کرمانشاه است، این برند برای کرمانشاه تدوین شده است تا مردم آن را ثروتمند کند و درآمدزایی مناسبی برای شهرداری بوجود آورد. نمادی هم برای این گل تروین شده است.
وی تاکید کرد: در بین شهرهای کشور، استان کرمانشاه از معدود شهرهایی است که نماد ندارد در این راستا در طرح مطالعاتی انجام شده، یک ساختمان که مرکز فرهنگی و توریستی و نیز تالار شهر باشد با نماد گل نیلوفر در محل چمبشیر در نظر گرفته شده است.
مشاور طرح مطالعات توسعه شهری کرمانشاه با اشاره به اینکه سازمان یونسکو در تعریف خود برای معرفی شهر خلاق در دنیا 7 ویژگی عنوان کرده است، گفت: یکی از ویژگی ها، موسیقی است. کرمانشاه با توجه به اینکه خاستگاه موسیقی در ایران است می تواند به شهر خلاق موسیقی تبدیل شود و هرساله شاهد جشنواره های مختلفی در این زمینه باشد.
وی خاطرنشان ساخت: ظرفیت در نظر گرفته شده برای جذب توریست در کرمانشاه، سالانه دومیلیون نفر است. کرمانشاه با شعار "کرمانشاه دوستدار شما" وارد جامعه جهانی خواهد شد. رنگ جهانی کرمانشاه رنگ گل نیلوفر است که نماد صلح، وحدت، شور، عشق، مذهب و انسان های رنج کشیده ای است که به دنبال هدف متعالی هستند.
ندیم تعداد پروره هایی که برای کرمانشاه در این طرح تعریف شده است را 100 پروژه عنوان کرد و بیان داشت: برای شهرهای ایران دو راه پیشرفت وجود دارد، این شهرها باید در معرض بین المللی شدن قرارگیرند. برای تحقق این هدف نیز باید جشنواره های بین المللی در آن برگزار شود زیرا هر جشنواره برای مردم آن شهر ثروت آفرینی می کند.
وی به وجود 500 سراب در استان کرمانشاه اشاره کرد و اضافه نمود: می توانیم هرساله در کنار سراب های استان جشن نیلوفر برگزار کنیم تا عامل جذب گردشگران بسیار شود.
مشاور طرح مطالعات توسعه شهری کرمانشاه در پایا از رایزنی با یکی از قدیمی ترین شرکت های ایتالیایی فعال جهت احداث شهربازی خبرداد و اعلام کرد: چندی پیش مدیران شرکت سارتوری به کرمانشاه آمدند تا بر روی ساخت سازه ای 4 هزار متر مربعی که داخل آن یک شهربازی مدرن احداث می شود، سرمایه گذاری کنند.
شهردار کرمانشاه: صاحب نظران علمی استان برند نیلوفر ایرانی را تائید کرده اند
آرش رضایی در این نشست، با بیان اینکه در طرح توسعه شهری کرمانشاه تاکنون تنها مطالعات توسعه اقتصادی شهر انجام گرفته است، گفت: مطالعات CDS هم در حال اجرا است و تا آذرماه اتمام می یابد.
وی تاکید کرد: طرح نیلوفر ایرانی باید به تائید همه مسئولین استانی برسد تا پس از آن بتوانیم برنامه 20 ساله و 5 ساله را تدوین کنیم.
شهردار کرمانشاه یادآورشد: این طرح به تائید اساتید برجسته کرمانشاه و صاحب نظران علمی استان رسیده است.
استاندار کرمانشاه نیز طی سخنانی انجام این طرح را بسیار امید بخش و امیدوارکننده توصیف کرد و گفت: در نشستی با حضور افراد صاحب نظر موضوع مورد بررسی قرار می گیرد.
نظر شما