به گزارش کردپرس محمد شفیعی، در گفتگو با خبرنگاران کردستان اظهار داشت: اسم مریوان در یونسکو به ثبت رسیده است و بعد از ماه محرم نمایندگان پنج قاره برای حضور در جشنی به مناسبت ثبت جهانی کفش کلاش(پاپوش) به این شهرستان سفر میکنند.
شفیعی افزود: مریوان پنجمین استان کشور بوده که صنایع دستی آن در سطح جهانی به ثبت رسیده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۲۵۰ واحد تولیدی کلاش در مریوان داریم و هم اکنون در شهرستان مریوان چهار هزار و ۵۵۳ نفر دارای مجوز کلاش بافی بوده و مشغول فعالیت در این عرصه هستند و بی شک ساماندهی این واحدها در قالب شهرک نیاز به سرمایه گذاری بخش خصوصی دارد.
وی در ادامه گفت: باید کمیته برون مرزی کلاش را تشکیل دهیم و همچنین به تمامی سفارتخانههای ایران کلاش را ارسال کنیم تا قدم موثری در ادامه بحث ثبت جهانی کلاش باشد.
شفیعی بیان کرد: با توجه به صادرات کلاش مریوان به اقلیم کردستان عراق، درصدد برگزاری نمایشگاههای دوجانبه در هر دو منطقه در راستای معرفی و فروش بیشتر کلاش هستیم.
وی همچنین ایجاد نمایشگاه و دبیرخانه دایمی را از دیگر برنامههای پیش رو در این زمینه دانست و گفت: به دنبال جذب سرمایه گذاری هستیم که ما در ایجاد شهرک کلاش بافی در مریوان یاری کند.
فرماندار مریوان اعلام کرد: برای ثبت ملی و جهانی هر موضوعی که در این شهرستان نشان از فرهنگ غنی منطقه مریوان داشته باشد، اقدام خواهیم کرد.
فرماندار شهرستان مریوان ادامه داد: از جمله اقداماتی که بعد از برگزاری جشن ثبت جهانی کلاش انجام می دهیم تشکیل کمیته برون مرزی برای کلاش است و یکی از طرح هایی که پیش بینی کردیم ارسال و اهدای کلاش به تمامی دفاتر سفارت کشورهای مختلف در تهران است.
شفیعی با اشاره به اینکه دبیرخانه دائمی کلاش در مریوان ایجاد می شود، عنوان کرد: ۱۳۰ میلیون تومان اعتبار برای معرفی کلاش اختصاص داده ایم و به دنبال ایجاد شهرک کلاش بافی در مریوان هستیم و در این راستا از سرمایه گذاران حمایت می کنیم و از هنرمندان و بافندگان کلاش انتظار داریم کیفیت را فدای کمیت نکنند و همواره در تولید بهترین کلاش که مورد رضایت مصرف کنندگان باشد، تلاش کنند.
نظر شما