به گزارش کردپرس، اقلیم کردستان عراق با وجود مخالفت های بین المللی رفراندوم را برگزار کرد و نزدیک به 93 درصد شرکت کنندگان در رفراندوم به جدایی اقلیم کردستان از عراق رای دادند. همسایگان اقلیم کردستان و بویژه دولت مرکزی عراق مخالفت شدید خود را با این اقدام کردها اعلام کردند و بغداد مجازات هایی را برای اقلیم کردستان عراق در نظر گرفته است.
جون آلترمن مدیر خاورمیانه مرکز مطالعات بین المللی و استراتژیک با اشاره به این که هدف نهایی کردها رسیدن به استقلال کامل است باور دارد که کردهای عراق راه سختی برای رسیدن به رویای دیرینه خود در پیش دارند.
این پژوهشگر به مجله فارن پالسی گفته است در حالی که هیچ کدام از همسایگان اقلیم کردستان نمی خواهند این منطقه به استقلال برسد آنها راه بسیار بسیار سختی در پیش دارند.
وی با اشاره به مخالفت آمریکا با اقدامات کردهای عراق در برگزاری رفراندوم افزود: منافع آمریکا در موفقیت عراق و تامین امنیت ترکیه است. البته منافعی هم همراهی با کردها به عنوان همپیمان تاریخی این کشور دیده می شود.
این پژوهشگر در اشاره به موقعیت جغرافیایی اقلیم کردستان گفت: اقیم کردستان یک منطقه محصور در خشکی است و به یک معبر برای صدور کالاهای خود نیاز دارد.
با این وجود کردها از اقدام خود به برگزاری رفراندوم پشیمان نیستند. فلاح مصطفی مسئول ارتباطات خارجی اقلی کردستان به فارن پالسی گفته است دولت اقلیم کردستان عراق علیرغم عواقبی که در انتظار کردها است از برگزاری رفراندوم پشیمان نیست و از این به بعد هم حاضر است با بغداد بر سر حل اختلافات مذاکره کند اما مشکل این است که بغداد از سیاست چماق و هویج فقط بلد است از چماق استفاده کند و هویج را فراموش کرده است.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما