کرمانشاه ظرفیت پوشش بازار مصرف مرغ عراق را دارد

سرویس کرمانشاه- مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: این توانایی را داریم که بازار مصرف مرغ عراق را پوشش دهیم اما به دلیل وجود مشکلاتی این کار انجام نمی گیرد.

به گزارش خبرنگار کردپرس، نادر پرور در یک نشست خبری که به مناسبت 14 مهر آغاز هفته دامپزسکی برگزارشد، با بیان اینکه پیش بینی می شود امسال هزار تن مرغ بدون آنتی بیوتیک در استان تولید شود، اظهارداشت: از آنجایی که استفاده خودسرانه از داروهای آنتی بیوتیک در مرغداری باعث مقاوم شدن بدن طیور به این دارو می شود و نیز موضوع سلامت مردم مطرح است، باید مصرف این داروها در مرغداری ها کنترل شود.

وی ادامه داد: از تعداد هزار و 709 بیماری که تا کنون در انسان شناخته شده، تعداد 832 عامل یعنی 50 درصد این بیماری ها، از دام و فرآورده های خام دامی به انسان منتقل می شود.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه افزود: همچنین از 156 عامل بیماری زای نوپدید در جهان، 73 درصد آن بیماری هایی است که از حیوان به انسان منتقل می شود.

وی تصریح داشت: علاوه بر این، 60 درصد از بیماری های عفونی از حیوان به انسان منتقل می شوند.

پرور کرمانشاه را پنجمین استان آلوده کشور از نظر بیماری تب مالت دانست و گفت: برای کنترل بیماری های خطرناکی مانند سیاه زخم، تب کریمه کنگو، هاری، سل گاوی و تب مالت بهترین راه پیشگیری است زیرا برخی از این بیماری ها با وجود پیشرفت علم پزشکی هنوز راه درمانی برایشان وجود ندارد.

وی به نظارت های مستمر دامپزشکی استان کرمانشاه از زمان تاسیس یک واحد دام، طیور و آبزیان تا پروسه تولید، استحصال و نگهداری فرآورده های خام دامی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: استان کرمانشاه از گذشته به عنوان قطب دامپزشکی غرب کشور بوده است. مرز برای این استان بیش از آنکه یک فرصت باشد یک تهدید است، قاچاق دام از کشور بحران زده عراق که هیچ نظارتی روی آنها نیست به کشور صورت می گیرد و دام های استان کرمانشاه را در معرض انواع بیماری های خطرناک قرار داده است.

به گفته این مسئول حدود 5 میلیون واحد دامی به ارزش 3 هزار میلیارد تومان در استان کرمانشاه وجود دارد.

مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه با بیان اینکه در حال حاضر مرغداری های استان ظرفیت جوجه ریزی 10 میلیون قطعه مرغ را در هر دوره دارد، تاکید کرد: این توانایی را داریم که بازار مصرف مرغ عراق را پوشش دهیم اما به دلیل وجود مشکلاتی این کار انجام نمی گیرد.

وی متذکر شد: متاسفانه غالب سیستم پرورش دام در استان کرمانشاه به شیوه سنتی است در حالی که در استان های صنعتی استان این کار به شیوه صنعتی انجام می گیرد. این موضوع کار واکسیناسیون دام ها را برای مقابله با بیماری ها بسیار سخت می کند.

پرور در پایان یادآورشد: جهت کنترل بیماری تب برفکی در استان با اعتبار 6 و نیم میلیارد تومان که در سفر ریاست جمهوری به کرمانشاه اختصاص یافت، جمعیت دام سبک و سنگین استان را به شکل رایگان واکسینه کردیم.

کد خبر 46078

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha