به گزارش کردپرس، طلحه عبدالرزاق استاد دانشگاه اکستر و پژوهشگر انستیتو استراتژی و امنیتی این دانشگاه در یادداشتی که در هفته نامه عرب ویکلی نوشته است نسبت به پیامدهای محاصره اقتصادی اقلیم کردستان به دنبال برگزاری رفراندوم هشدار داده است.
وی معتقد است بحران اقتصادی که دامن اقلیم کردستان را گرفته بود هنوز وجود دارد و تحریم اقتصادی این منطقه از سوی دولت مرکزی عراق و برخی همسایگان اقلیم کردستان این مسئله را تشدید کرده است. این اقدامات به این خاطر علیه اقلیم کردستان اعمال شده تا رهبران کرد از تصمیم خود به برگزاری رفراندوم پشیمان شوند.
وی افزود: اگرچه این احتمال وجود ندارد که مسعود بارزانی از تصمیم خود نسبت به برگزاری رفراندوم اظهار پشیمانی کند اما با اقدامات در پیش گرفته شده علیه اقلیم کردستان ممکن است وی برای این که بتواند از مهلکه جان سالم به در ببرد مجبور شود امتیازات زیادی به کسانی بدهد که وی را محاصره کرده اند.
دکتر عبدالرزاق تاکید می کند که اگرچه شاید گفته شود که ترکیه نیز از محاصره اقلیم کردستان زیان می بیند اما این کشور مسیرهای دیگری برای جبران ضرر معامله اقتصادی با اقلیم کردستان دارد بنابر این آن که ضرر واقعی را می بیند اقلیم کردستان عراق است که با درپیش گرفتن اقدامات جدایی خواهانه خود را از سهم 17 درصدی بودجه عراق معادل سالانه 12 میلیون دلار بی نصیب کرده است.
این پژوهش گر دانشگاه اکستر معتقد است داشتن کشور به شرطی خوب است که آن کشور دارای اقتصاد قدرتمندی باشد اما به نظر می رسد که خزانه اقلیم کردستان این روزها خاصی باشد.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما