در سومین کنگره بین االمللی شمس و مولانا در خوی چه گذشت؟

سرویس آذربایجان غربی- هفتم مهرماه در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران به نام روز شمس نامگذاری شده است و همه ساله برنامه ها و همایش های علمی و فرهنگی گوناگونی در خصوص معرفی اندیشه ها و مزار شمس تبریزی در خوی برگزار می شود. یکی از این برنامه ها که امسال برگزار شد، سومین کنگره بین االمللی شمس و مولانا.

به گزارش کردپرس، در این همایش که دو روز طول کشید، 12 مقاله برای سخنرانی، هفت مقاله برای طرح در نشست های تخصصی، 20 مقاله برای چاپ در نشریه تخصصی و 6 مقاله برای ارائه پوستر برگزیده شد.
سومین کنگره بین االمللی شمس و مولانا با پیام «حسن روحانی» رئیس جمهور آغاز شد.
در بخشی از پیام وی آمده است: «خداوند بزرگ را سپاس می‌گویم که «بنیاد و تولیت شمس تبریزی» را در برگزاری این همایش علمی، ادبی و عرفانی، آن هم در دارالقرار شمس و دارالصفای شهرستان خوی و در قلمرو سه استان عرفان ستای و ادب خیز و هنرآفرین آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی و اردبیل توفیقی برسزا ارزانی داشت.
بدیهی است از ره گذر ارائه مقاله‌های وزین و ایراد سخنان عارفانه و فاضلانه استادان، پژوهشگران و جوانان فرهیخته تشنه معرفت، این همایش از دل برخاسته، سرآغاز تحولی بنیادین و جامع در حوزه‌های عرفانی، فلسفی، کلامی، ادبی، فرهنگی و اعتقادی بود و به دلیل بستگی و شیفتگی مردم سراسر گیتی به این دو پدیده ناب حوزه معرفت و این دو ودیعه گران سنگ جهان معنی از خلال آثاری ماندگار و پربار چون مثنوی معنوی مولانا که: خود آن را اصول اصول اصول الدینش نامیده و گفته: «نردبان آسمانست این کلام، عروج پله پله انسان کامل را تا ملاقات رب‌الارباب میسر تواند ساخت.»
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران یکی از سخنرانان این کنگره بود.
به گزارش ایرنا، «اشرف بروجردی» در این کنگره گفت: اگر ادبیات واقعی دین مبین اسلام در دنیای امروزی حکم فرما بود، شاهد بروز تفکرات صلح ستیز و خشن نبودیم.
وی افزود: گروه ها و افرادی که به نام دین اقدامات جنگ طلبانه ای دارند، با دین مبین اسلام بیگانه هستند.
وی با تاکید بر اینکه پرداخت علمی و اصولی به فرهنگ غنی اسلامی ایرانی مورد غفلت واقع شده است، گفت: باید اذعان کنیم که بخشی از جامعه امروزی نیازمند شناخت معرفتی از چهره های اصیل فرهنگی است.
وی با اشاره به برخی ابعاد شخصیتی شمس و مولانا، این 2 شخصیت را چهره هایی جهانی در عرصه فرهنگ دانست و افزود: اشعار مثنوی پرتیراژ ترین کتاب ترجمه شده در جهان است که این امر تاییدی بر مدعای جهانی بودن این شخصیت های فرهنگی والاست.
قربانعلی سعادت نیز در آیین آغاز به کار سومین کنگره بین االمللی شمس و مولانا در خوی افزود: از جمله میراث فرهنگی ارزنده موجود در آذربایجان غربی می توان به مقبره شمس تبریزی اشاره کرد که زمینه حضور فرهنگ دوستان زیادی از کشورهای مختلف دنیا در این منطقه را فراهم کرده است.
وی به ظرفیت های برجسته شهرستان خوی اشاره کرد و ادامه داد: برخاستن آیت الله العظمی خویی از این شهرستان نشان از ظرفیت دینی و مذهبی شیعه در این منطقه از کشور است که در کنار دیگر مفاخر علمی، ادبی و مذهبی ظرفیت بالای این شهرستان را نشان می دهد.
معاون سفیر ایران در ترکیه نیز در این آیین گفت: اگر مفاخر دینی و عرفانی همانند شمس تبریزی و مولانا به درستی به جهانیان شناسانده شود، امثال داعش و طالبان ظهور پیدا نمی کنند.
علیرضا دلخوش فرهنگ مشترک و اسلامی کشورهای منطقه را برخاسته از آموزه های دین مبین اسلام دانست و افزود: نگاه دولت تدبیر و امید بر موضوع همگرایی های فرهنگی به عنوان مقدمه ای برای رسیدن به توسعه فرهنگ ایرانی – اسلامی است.
رئیس پژوهشکده علوم انسانی نیز در این همایش تاکید کرد: خروجی همایش بین المللی شمس و مولانا باید به عنوان منبع دانشگاهی مورد استفاده قرار گیرد.
حسینعلی قبادی اظهار کرد: این همایش درجه علمی بالایی داشت که می توان به عنوان رفرنس از مقالات ارائه شده در آن بهره برد.
وی شناساندن مشاهیر و مفاخر فرهنگ به نسل جوان را ضروری دانست و اضافه کرد: این همایش نیز در همین راستا تمهید شده که باید از دست اندرکاران آن قدردانی کرد.

کد خبر 46153

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha