متوسط سرمایه گذاری برای ایجاد هر شغل در ایران 250 میلیون تومان است/ باید بروکراسی های اداری را درهم بشکنیم

سرویس کرمانشاه- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و نیز اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس به منظور رایزنی و انعقاد تفاهم نامه ای مشترک با شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کرمانشاه به این استان سفر کردند.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و نیز اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس صبح امروز دوشنبه(17 مهرماه) به منظور رایزنی و انعقاد تفاهم نامه مشترک با شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کرمانشاه به این استان سفر کردند.

در نشست مشترک اعضای این کمیسیون با نمایندگان دولت، نمایندگان مجلس و فعالین بخش خصوصی استان کرمانشاه برگزارگردید، مسائلی چون راه های رونق اقتصادی کشور، تاکید بر لزوم رفع موانع تولید، رفع بروکراسی های اداری، تسهیل زمینه های حضور سرمایه گذاران در استان کرمانشاه و... مورد بررسی قرار گرفت.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت:
زنجیره صنایع تولیدی در کرمانشاه باید تکمیل شود

محسن صالحی نیا در این نشست، به بالا بودن آمار بیکاری در استان کرمانشاه و مشکلات ناشی از آن اشاره کرد و اظهارداشت: تسهیل فضای کسب و کار یکی از راه های کاهش نرخ بیکاری در استان کرمانشاه است.

وی با بیان اینکه متاسفانه یک سرمایه گذار برای ایجاد یک واحد تولیدی در زمین های خارج از شهرک های صنعتی استان کرمانشاه باید 223 روز بروکراسی اداری را طی کند، افزود: باید دید که این روند کند صدور مجوز بیشتر مربوط به چه بخش هایی است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت صنایع کرمانشاه را نیازمند توسعه در 4 بخش؛ صنایع معدنی، صنایع غذایی، صنعت خودرو و ارتقاء کیفیت خدمات و تجهیزات عنوان کرد و گفت: زنجیره صنایع معدنی، صنایع غذایی، صنعت خودرو باید در کرمانشاه تکمیل گردد. خودرو سازی کرمانشاه می تواند به تولید 100 هزار دستگاه در سال برسد.

وی با بیان اینکه تعداد واحدهای بزرگ صنعتی استان کرمانشاه کمتر از 100 واحد است، تصریح داشت: این واحد ها باید از نظر فناوری، تامین منابع مالی و ارتقاء کیفیت خدمات و تجهیزات بروز رسانی شوند.

صالحی نیا در پایان با تاکید بر اینکه در حال حاضر باید بیشترین توان خود را برای حفظ اشتغال واحدهای فعلی گذاشت، یادآورشد: 80 درصد از این توان باید صرف در این زمینه و ارتقاء تولید در واحد ها شود.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
بیش از 60 درصد از قانون رفع موانع تولید اجرایی نشده است

عزیز اکبریان با اشاره به عدم تحقق بیش از 60 درصد از مفاد قانون رفع موانع تولید در کشور، اظهارداشت: از سوی دیگر برخی از مفاد این قانون نیازمند بازنگری است.

وی نجات اقتصاد کشور را میسر به سرمایه گذاری بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: نباید به دولت دل بست. باید با سرمایه گذاری درست از رکود خارج شویم.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس به ظرفیت های استان کرمانشاه در حوزه سرمایه گذاری و صادرات اشاره کرد و گفت: باید زمینه حضور سرمایه گذاران را فراهم و از آنان حمایت های لازم را انجام دهیم.

وی تاکید کرد: دولت باید اقتدار داشته باشد و مدیرانی که مانع هستند را بیرون کند.

اکبریان با بیان اینکه باید بروکراسی های اداری را درهم بشکنیم، خاطرنشان ساخت: ایران کشور قدرتمندی است و آیه یاس خواندن ما هم کار درستی نیست.

وی در پایان متذکر شد: در طی مدت 18 ماه از برجام جز دعوا کاری نکردیم. این دعواهای سیاسی و جناحی است که ما را به این روز دچار کرده است.

نائب رئیس اول کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
کرمانشاه می تواند تامین کننده سیلیس شرکت های فولاد کشور باشد

رضا علیزاده سهم اقتصاد استان کرمانشاه را از صنعت 11 درصد و میانگین سهم اقتصاد کشور را از صنعت 14 درصد اعلام کرد و اظهارداشت: سهم اقتصاد استان از معدن 2 درصد و سهم تجارت آن 17 درصد است در حالی که میانگین سهم اقتصاد کشور به ترتیب 9 و 14 درصد است.

وی ادامه داد: در کل میانگین استان کرمانشاه در این سه بخش 22 درصد است و میانگین کشور 30 درصد است.

نائب رئیس اول کمیسیون صنایع و معادن مجلس به استعدادها و توانمندی های استان کرمانشاه اشاره کرد و افزود: باید به مردم روحیه دهیم و هزینه کنیم. باید پاسخگوی مردم باشیم.

وی با بیان اینکه دولت ضد تولید نیست، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید در استان کرمانشاه بیشتر کار کند زیرا توانمندی های این استان دقیق استحصال نشده است.

علیزاده شناسایی ذخایر قطعی معادن استان کرمانشاه را یک اولویت خواند و تاکید کرد: در قدم بعدی باید زمینه حضور سرمایه گذاران فراهم شود. در قیر طبیعی ظرفیت های بالایی دارد که باید بازار خرید آن پیدا شود.

وی به ظرفیت سنگهای تزئینی استان کرمانشاه پرداخت و تصریح داشت: علیرغم وجود 19 معدن سنگ های تزئینی در استان تنها 500 نفر در آن ها مشغول به کار هستند که این کم است. با توجه به وجود بازار عراق باید بخش خصوصی وارد شود.

نائب رئیس اول کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان متذکرشد: در کرمانشاه ذخایر سیلیس بسیاری وجود دارد که می تواند تامین کننده سیلیس شرکت های فولاد کشور باشد زیرا در حال حاضر سیلیس را از خارج وارد می کنیم.

نائب رئیس دوم کمیسیون صنایع و معادن مجلس: متوسط سرمایه گذاری برای ایجاد یک شغل را در ایران 250 میلیون تومان است

فریدون احمدی با بیان اینکه ما در اداره کشور بیشتر خود را به خواب زده ایم، گفت: برای حل مشکل آمار بالای بیکاری استان کرمانشاه باید دو کار اساسی را انجام داد که یکی از آنها تسهیل فضای کسب و کار است.

وی ادامه داد: تعداد کارمندان دولتی در دنیا 2 به 800 نفر و در ایران 2 به 80 نفر است که این رقم 10 برابر میانگین کارمندان دولتی در دنیا است. همین باعث شده که رتبه کسب و کار ایران در دنیا 120 باشد.

نائب رئیس دوم کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به صرف 98 درصد از بودجه کشور در بخش هزینه های جاری، عنوان کرد: با باقی اندک این بودجه هیچ کاری نمی توان کرد. متوسط شروع یک کسب و کار در کشور 18 ماه است که با چنین شرایطی چندان کار جدی صورت نمی گیرد. باید یک اتفاق جدی در نظام اداری کشور اتفاق افتد.

وی متوسط سرمایه گذاری برای ایجاد یک شغل را در ایران 250 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: طبق سند چشم انداز توسعه باید اکنون میزان رشد اقتصادی کشور 8 درصد باشد، که 2 و نیم درصد آن از طریق بهره وری اداری و 5 و نیم درصد از طریق سرمایه گذاری محقق شود اما میزان بهره وری اداری در کشور تنها نیم درصد است و برای تحقق رشد این سرمایه گذاری باید سالانه 250 میلیارد دلار وارد کشور شود.

احمدی اضافه کرد: برای تحقق رشد اقتصادی 5 درصد در کرمانشاه باید 20 هزار میلیارد تومان سرمایه وارد این استان شود. در کنار این باید سرمایه های موجود را حفظ کرد زیرا بخاطر بلاهایی که بر سر سرمایه گذاران می آوریم در پی فرار هستند.

وی با اشاره به اینکه دولت و مجلس باید از مرکز تمرکز زدایی کنند و بخشی از اختیارات را به استان ها واگذار کنند، افزود: اگر دولت و بخش خصوصی با هم همکاری می توانند مسیر حضور سرمایه گذاران را هموار کنند.

کد خبر 46172

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha