متن کامل مصاحبه مسرور بارزانی با بی بی سی:
بی بی سی:- مسرور بارزانی مردی که گفته می شود مسئولیت مسئله استقلال را بر عهده دارد، به رنامه هارد تاک خوش آمدید. این همه پرسی چگونه شرایط را برای کردها بهتر خواهد ساخت؟
مسرور بارزانی: همانطور که می دانید که ما با بغداد مشکلاتی داریم وتمام تلاش خود را به کار گرفته ایم تا بتوانیم مشکلات خود را به صورت صلح آمیز حل کنیم اما متاسفانه دولت عراق توجهی به این مشکلات و حل آن بر اساس قانون اساسی نکرد و ما را به عنوان شرکای همسان خود قبول نداشتند و حاضر نبودند قبول کنند که بر اساس توافق دو طرفه صورت گرفته ما بخش از عراق هستیم. پس از امتحان کردن همه راه های ممکن ما چاره ای جز این نداشتیم که به همه پرسی به عنوان فرآیندی دموکراتیک، به عنوان ابزاری صلح امیز برای بیان آرزوی مردمان خود و روابط اینده میان کردستان و بغداد پناه ببریم.
بی بی سی: - شما در 20 سال گذشته از سطح بالائی از خودمختاری برخوردار بوده اید، چرا در این شرایط همه پرسی برگزار کردید؟
مسرور بارزانی: خواست دستیابی به استقلال کردستان به تقریبا یک قرن پیش بر می گردد، اما متاسفانه در تمامی این مدت با ما رفتاری ناعادلانه صورت گرفته است و همانطور که در گذشته نیز شاهد بوده ایم، معتقدیم خود مختاری به تنهایی نمی تواند به خوبی از حقوق مردم کردستان دفاع کند؛ چرا که ما همیشه در معرض تهدید، دشمنی و حمله علیه مردممان بوده ایم، به ما حمله شیمیایی شده و بارها بمباران شده ایم و انفال شده ایم؛ بنابراین ما به نوعی ضمانت بین المللی نیاز داریم تا اطمینان حاصل نماییم که دشمنی های گذشته علیه مردم ما تکرار نخواهند شد.
بی بی سی: - شما آیا دولت مرکزی را متهم می کنید که آنچه که در گزشته اتفاق افتاده است ممکن است در اینده نیز تکرار شوند؟
مسرور بارزانی: با سر کار آمدن دولت کنونی عراق پش از سرنگونی رژیم سابق امیدوار بودیم که دوره ای جدید آغاز شود و شیوه ی جدیدی از تقسیم قدرت در این حکومت بوجود آید. ما داوطلبانه به بغداد رفتیم تا کشوری برای همه عراقی ها بسازیم. ما قانون اساسی را تصویب کردیم و معتقد بودیم که این قانون اساسی کاملا اجراء خواهد شد؛ اما همانطور که همه می دانند این قانون اساسی به تمامی اجرا نشد. در واقع دولت بغداد و دولت های بغداد در اجرا کردن بندهای قانون اساسی بسیار انتخابی و در راستای اهداف خود عمل کردند و آنچه که می توانست کردها را قانع کرده و راضی نگه دارد مورد بی توجهی قرار گرفت. بنایراین، ما خیلی تلاش کردیم تا بتوانیم مشکلاتمان را به صورت صلح آمیز حل کنیم اما این اتفاق نیافتاد. بله درست است که رژیم تغییر کرده است اما متاسفانه شاهد آن هستیم ذهنیتی که در بغداد حاکم است از اصول دموکراتیک و تقسیم قدرت دور می شود و به سمت رژیمی مستبد می رود که نه تنها کردها بلکه سنی ها را به حاشیه می راند و این مسئله ای است که برای ما نگرانی ایجاد کرده است و باعث شده تا ما نسبت به اینده مردم در نبود ضمانت بین المللی نگران باشیم.
بی بی سی - پیش از روشن شدن نتیجه همه پرسی شما، در ماه گذشته حیدر العبادی نخست وزیر عراق طی سخنانی در پارلمان اعلام کرد که ما با استفاده از قانون اساسی، قوانین عراق را بر تمامی مناطق اقلیم اعمال خواهیم کرد. آیا سخنان وی درست است؟ چرا که بر اساس قانون اساسی ای که شما به آن اشاره کردید و آن را امضاء کرده اید به شما اجازه نمی دهد تا به صورت یکجانبه همه پرسی برگزار کرده و اعلام استقلال کنید؟ و اینکه اینگونه به نظر می رسد که شما باعث شده اید تا عراق شما را از امتیازاتی که در سال های گذشته داشته اید محروم کند چرا که شما عراق را به چالش کشیده اید. پدر شما (مسعود بارزانی)، رئیس اقلیم کردستان، می گوید که از جنگ جهانی تاکنون شما بخشی از عراق نبوده اید. کاملا مشخص است که شما اهمیتی برای بقیه کشور قائل نیستید، با این اوصاف آیا انتظار واکنش دیگری را داشتید؟
مسرور بارزانی: ما کل قانون اساسی را تصویب کردیم و نه فقط بخشی از قوانینی که در راستای اهداف عراق هستند. در واقع با توجه به قانون اساسی یکی از دلایلی که ما خواستار برگزاری همه پرسی بودیم این بود که قانون اساسی نقض شده است. در 55 مورد قانون اساسی نقض شده است و همین به ما 55 دلیل برای برگزاری این همه پرسی به ما داده است.
بی بی سی- آیا مسئله این است که شما نه تنها بغداد را عصبانی و ناامید کرده اید بلکه باعث اتحاد کشورهای همسایه، همچون سوریه، ترکیه و ایران علیه خودتان شده اید و با ایجاد عدم اطمینان کنونی در یکی از ناامن ترین مناطق کرده زمین باعث شده اید اتحادی بوجود بیاید که بسیاری آن را غیر ممکن می دانستند.
مسرور بارزانی: کاملا درست می گوید. همانطور که شما اشاره کردید تصمیمات کشورهای منطقه ما را تهدید می کنند. اجازه دهید به نکته ای اشاره کنم. ما در کردستان عراق همه پرسی برگزار کردیم و این یکی از دموکرات ترین و صلح طلبانه ابزار اظهار خواسته ماست. ببینید ما در قرن 21 زندگی می کنیم و بسیار مسخره است که ما هنوز به دنبال آزادی بیان هستیم. در واقع کاری که ما کرده ایم این است که می خواهیم به بغداد بگویم مردم ما دقیقا چه می خواهند. بغداد به طور غیر مستقیم ما ...... که ما نماینده کل مردم کرد نیستیم و یا اینکه کردها دچار اختلاف و تفرقه داخلی هستند و همین امر به ما اختیار قانونی می دهد تا با بغداد مذاکره کنیم. ما درست پس از همه پرسی اعلام استقلال نکرده ایم. ما فقط خواست خود برای تعیین سرنوشت و اینده خود را ابراز کرده ایم.
بی بی سی- بگذارید سوال همه پرسی را برای بینندگان بخوانم چرا که ممکن است همه از عنوان سوال اطلاع نداشته باشند. سوال این است که آیا می خواهید اقلیم کردستان و مناطق کردستانی خارج از حکومت اقلیم به کشور مستقلی تبدیل شود. مسئله اجازه گرفتن از مردم برای مذاکره با بغداد نیست. جواب فقط بله یا خیر است و رای اکثریت مردم بله بود که چالشی مستقیم برای آینده عراق است و علاوه براین تعجب برانگیز نیست که نحوه صحبت کردن شما در مورد مناطق خارج از اداره اقلیم کردستان نگرانی آنکار و تهران را به دنبال داشته باشد که ممکن است شما به کردهای آنها نیز باشید.
مسرور بارزانی: اول از همه اینکه این مسئله مربوط به عراق است و همسایه های عراق نباید (در این مسئله) مداخله کنند و جامعه بین الملل نباید به کشورهای دیگر اجازه دهد تا در امور داخلی کشور دیگری مداخله کنند. نکته ی دیگری که شما به آن اشاره کردید این است که بله مردم زیادی به این همه پرسی رای مثبت دادند و این حقی است که بر اساس منشور سازمان ملل محفوظ است. هیچ مشکلی در مورد اینکه مردم بخواهند در مورد شیوه زندگی کردن خود در یک کشور تصمیم بگیرند وجود ندارد. تقریبا 93 مردم کرد به این همه پرسی رای مثبت دادند اما نکته این است که ما اعلام اسقلال نکرده ایم و ما قبل و بعد از همه پرسی اعلام کرده ایم که می خواهیم اجازه ای قانونی برای مذاکره با بغداد داشته باشیم تا بتوانیم مشکلاتمان را به صورت صلح امیز حل و فصل کنیم. در مورد مناطقی که در حال حاضر در خارج از اداره حکومت اقلیم کردستان قرار دارند باید بگویم که این مناطق جاهایی هستند که کردهای ساکن آنها به صورت سیستماتیک از سوی رژیم سابق از آنجا رانده شده اند و مردمان دیگری جای آنها را گرفته اند. بنابراین ادعای کنترل آن مناطق به ظهور داعش بر می گردد چرا که این داعش بود که کردستان را تهدید کرد، این داعش بود که بخش از خاک عراق را اشغال کرد و عدم توانایی عراق در محافظت از آن مناطق باعث شد تا پیشمرگه وارد آن مناطق شود چرا که اگر پیشمرگه نبود این مناطق تحت کنترل داعش در می آمد و اکنون باید همه تلاش می کردند تا همانند سایر نقاط تحت کنترل داعش، آنها را نیز از کنترل داعش خارج کنند. بنابراین بازگشت به آن مناطق به این معنی نیست که .... همه پرسی ما به این معنی نیست که ما می خواهیم برای اینده آن مناطق و مرزهای میان عراق و کردستان تصمیم بگیریم. ما این مسئله را به ماده 140 قانون اساسی عراق، که بغداد آن را اجراء نکرده است، واگذار کرده ایم.
بی بی سی- بگذارید به سخنان همسایه های شما اشاره ای داشته باشم. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه روز 30 سپتامبر طی سخنانی گفت که درخواست استقلال تنها زخمی خونین را به جا خواهد گذاشت و اینکه آنها نفت خود را چگونه به فروش می رسانند؟ چرا که شما در سال های گذشته نفت زیادی را از طریق ترکیه به فروش رسانده اید و ترکیه یکی از دوستان خوب اقلیم کردستان بوده است. اگر ما شیر نفت آنها را ببندیم درآمدشان نیز از بین خواهد رفت. ممکن است یک شب به آنها حمله کنیم و گفت که ترکیه 80 تا 90 درصد ذخایر نفتی شما را کنترل می کند که از خطی نفتی عبور می کند که تحت کنترل ترکیه در دریای مدیترانه قرار دارد. ایا وی دست به چنین اقدامی خواهد زد و در این صورت شما با مشکلی جدی روبرو هستید، اینطور نیست؟
مسرور بارزانی: من نمی دانم چه چیزی تغییر کرده است. از سال 1991 تاکنون ما خودمختاری داشته ایم اما بر اساس قانون اساسی جدید عراق که در سال 2005 تصویب شد برخی اختیارات به دولت مرکزی عراق داده شد و بغداد از تمامی آن حقوق انحصاری علیه کردستان استفاده کرده است. ما دلیل واکنش شدید ترکیه و سایر کشورهای همسایه و حتی دولت عراق، را نمی دانیم. ما همه پرسی برگزار نکرده ایم تا مسائل را پیچیده کنیم؛ در واقع ما معتقدیم که همه پرسی یکی از تنها راه حل های باقی مانده برای حل درست مشکلات ما با بغداد و پرداختن به این مشکلات است. نمی توانیم توهم داشته باشیم و فکر کنیم که مشکلی با بغداد نداریم و همه چیز خوب پیش می رود. در واقع چیزی که باعث شد ما همه پرسی برگزار کنیم مشکلاتی است که با بغداد داریم. ما به دنبال دشمنی کردن با ترکیه، ایران و بغداد نیستیم و از اقدامات ناعادلانه آنها علیه مردم ما بسیار متعجب هستیم.
بی بی سی- شما یک نارنجک دستی دیپلماتیک به داخل یکی از حساس ترین نقاط کره زمین انداخته اید و اکنون آیا واقعا از این واکنش ها تعجب می کنید؟ آیا واقعا تا این اندازه ساده اندیش هستید که فکر می کنید این همه پرسی که خواسته مردم کرد برای استقلال در کردستان عراق را مطرح می کند امواج شکه آور به این مرزها نخواهد فرستاد؟
مسرور بارزانی: در واقع تعجب ما این است که آنها به خواسته 3 میلیون نفر برای تعیین نحوه حضورشان در این کشور احترام نمی گذارند اما ما هیچ وقت نگفته ایم که می خواهیم خواسته خود را بر دولت یا کشوری تحمیل کنیم. در واقع ما در مذاکره برای دستیابی به راه حلی مسالمت آمیز را باز گذاشته ایم. پس اگر دیگران درها را بسته و تمایل ندارند با ما به صورت صلح آمیز صحبت کنند و به راه حلی دست پیدا کنند، آنها مسئول پیامدهای آن هستند.
بی بی سی- شما در این مصاحبه با لحنی احساسی در مورد تعهد و فداکاری پیشمرگه صحبت کردید که نقشی کلیدی در مبارزه با گروهی را داشته اند که خود را دولت اسلامی می نامند. به نظر شما مبارزه علیه این سازمان در عراق به چه سمتی پیش می رود؟
مسرور بارزانی: پیشمرگه ها در جبهه شکست افسانه داعش قرار داشته اند و تمامی جهان پیشمرگه ها را تحسین می کردند. این دولت عراق بود که حاضر نبود سلاح های سنگین در اختیار نیروهای پیشمرگه قرار دهد تا زودتر در این نبرد به پیروزی برسد. اما در زمانی که ما به حمایت مالی برای مبارزه با دشمنی مشترک، که عراق نیز با آن مبارزه می کرد، نیاز داشتیم عراقی ها بودجه کردستان را قطع کردند و در عین حال 1.8 میلیون آواره داخلی از عراق و سوریه میهمان کردستان بودند. در واقع ما از جامعه بین المللی و به ویژه عراق انتظار داشتیم که به کمک ما بیایند. در تمامی آن مدت پیشمرگه ها مورد تحسین قرار گرفتند و اکنون که آنها می گویند می خواهند آزادانه و به صورت دموکراتیک روابط آینده خود را با بغداد شکل دهند، با دیگر مورد حمله قرار می گیریم و جامعه بین الملل کاملا غایب است و کاملا سکوت کرده است و سکوت آنها باعث شده است تا بغداد و کشورهای همسایه جسارت اتخاذ چنین اقداماتی شدیدی را علیه مردم ما داشته باشند.
بی بی سی- در واقع آنها کاملا سکوت نکرده اند، این طور نیست؟ رکس تیلرسون (وزیر امور خارجه ایالات متحده) پس از همه پرسی گفت مبارزه علیه گروهی که خود را دولت اسلامی می خواند به پایان نرسیده است و گروه های تندرو به دنبال استفاده از عدم ثبات و اختلافات هستند. ما از همکاران عراق خود می خواهیم تا قبل از برگزاری چیزهایی مانند همه پرسی، در مناطقی که آنها (مقامات ایالات متحده) آنجا را بخشی از خاک عراق می دانند، بر شکست داعش تمرکز کنند.
مسرور بارزانی: حق با شماست آنها سکوت نکردند چرا که حتی بعضی از آنها با همه پرسی، که فرآیندی کاملا دموکراتیک است، مخالفت کردند. در عین حال از دولت فرقه گرا (بغداد) علیه این فرایند دموکراتیک دفاع کردند. در رابطه با جنگ علیه داعش بایستی بگویم که ما به جنگ علیه داعش متعد هستیم و ما عضو فعال ائتلاف ضد تروریسم و داعش هستیم و به فعالیت خود ادامه خواهیم داد.
بی بی سی- آیا نمی شد تا اتمام عملیات (علیه داعش) انجام این فرایند به تعویق انداخته شود؟
مسرور بارزانی: قطعا نه، چرا که همه پرسی ارتباطی با تعهد ما به جنگ علیه داعش ندارد. در واقع جنگیدن ما علیه داعش و شکست داعش به دلیل روابط ما با بغداد نبود بلکه این تصمیم ما و تعهد مردم ما بود که با داعش بجنگیم. حتی در این لحظه نیز حاضر هستیم تا زمانی که طول بکشد با تروریسم مبارزه کنیم و فکر نمی کنیم که مذاکرات سیاسی میان اربیل و بغداد هیچ گونه تاثیری بر این جنگ داشته باشد و ما این مسئله را برای نیروهای ائتلاف و بغداد تشریح کرده ایم و آمادگی خود را برای همکاری در مبارزه با داعش اعلام کرده ایم. پس از همه پرسی عملیات حویجه صورت گرفت و دیدیم که همه پرسی هیچ تاثیر منفی ای بر این عملیات نداشت.
بی بی سی- شما به آمریکایی ها چه گفته اید، چرا که به نظر می رسد آنها از تصمیم به برگزاری همه پرسی بسیار ناراحت هستند چرا که رکس تیلرسون وزیر خارجه دولت دونالد ترامپ اعلام کرد که همه پرسی شما و نتایج آن وجهه قانونی ندارد و دولت ایالات متحده از یک عراق متحد، فدرال، دموکراتیک و متمول حمایت خواهد کرد و نه یک کردستان عراق مستقل.
مسرور بارزانی: این اظهارات ما را نیز ناامید کرد چرا که این اقدام بیان تصمیم و خواست یک مردم است که می خواهند تصمیم بگیرند چگونه زندگی کنند. ما معتقد به این نیستیم که باید نوعی مکانیزم و سیستم را علیه مردمی به کار برد که حتی به آنها احترام گذاشته نشده است. ما یک قانون اساسی داشتیم و می خواستیم بخشی از این دولت و کشور باشیم اما متاسفانه این دولت و دولت قبل از آن قانون اساسی را رعایت نکردند.
بی بی سی- بله شما پیش از نیز چندین بار به این مسئله اشاره کردید اما من نگران وقتمان هستم و می خواهم این مسئله برای من روشن شود که آیا شما انتظار واکنش متفاوتی از واشنگتن داشتید، شما باید به آنها هشدار می دادید که چنین برنامه ای دارید چرا که شما ارتباطات خوبی با سازمان های امنیتی، به عنوان نمونه سی آی ای، و دولت ایالات متحده دارید. آیا وقتی که آنها شما را از این کار بر حذر داشتن شما به آنها گفتید که نگران نباشید و مشکلی پیش نخواهد آمد و یا اینکه آنها ظاهرا از این بابت نگران نبودند و یا حداقل اینکه شما فکر می کردید آنها نگران این مسئله نیستند؟
مسرور بارزانی: ما انتظار داشتیم که آنها حداقل از فرآیند مذاکرات صلح آمیز میان بغداد و اربیل قبل و بعد از همه پرسی حمایت کنند. دولت و نخست وزیر عراق پیش از برگزاری همه پرسی گفتند که آنها نه حالا و نه در آینده برگزاری همه پرسی را نخواهند پذیرفت و همین امر باعث شد که ما راهی جزء توجه به خواسته مردم نداشته باشیم. بله ما از موضع جامعه بین الملل و همچنین ایالات متحده برای مخالفت با همه پرسی ناراحت هستیم، ما از مخالفت با همه پرسی ناراحت هستیم. اگر آنها نمی توانستند از همه پرسی حمایت کنند می توانستند موضعی خنثی داشته باشند و یا حداقل پیشنهاد می دادند اربیل و بغداد از طریق مذاکره و به صورت صلح آمیز مشکلاتشان را حل کنند. اما این اتفاق نیافتد و واکنش آنها باعث شد بغداد جسارت اعمال چنین اقداماتی را داشته باشد و حتی کشورهای همسایه را متقاعد سازد تا کردستان را تحریم کنند و با هم مردم کردستان را تنبیه کنند.
بی بی سی- بگذارید اشاره ای به سخنان مایک روبین در مرکز انترپرایز آمریکا در اوایل ماه جاری داشته باشم که در صفحه وبلاگ خودش گفته بود با آن همه هزینه ای که صرف لابیگری شد رهبریت کرد چگونه تا این اندازه در مورد سیاست آمریکا اشتباه کرد؟ شما مدت هاست که رابطه ای بسیار نزدیکی با امریکا داشته اید و آنها از شما حمایت کرده و رابطه ای صمیمی با هم داشته اید. شما در جنگ علیه صدام حسین و در مبارزه با داعش به آنها کمک کردید. چطور ارتباط شما تا این اندازه ضعیف شده است؟ چرا که در حال حاضر شما ظاهرا به سمت یک دام قدم بر می دارید، پشت شما به دیوار است و از هیچ حمایت بین المللی ای برخوردار نیستید.
مسرور بارزانی: ما هرگز نگفته ایم که ایالات متحده باید میان ما و بغداد یکی را انتخاب کند. ما می گوئیم آنها اگر می توانند به حمایت از ما ادامه دهند و همچنان از دوستی با ما برخوردار شوند. ما هنوز هم معتقدیم که دوست خوبی برای ایالات متحده هستیم و قدردان تمامی حمایت های ایالات متحده و کشورهای ائتلاف در مبارزه با داعش هستیم. ما نمی خواهیم همه پرسی باعث شود ایالات متحده و کشورهای ائتلاف جبهه مخالف علیه ما بگیرند؛ ما هنوز هم معتقدیم آنها می توانند به جای جبهه گیری نقش سازنده ای در حمایت از بغداد و اربیل برای انجام مذاکرات سازنده داشته باشند و اجازه ندهند تنش ها شدت پیدا کند چرا که متاسفانه چنین وضعیتی به نفع هیچ کس نیست. بنابراین در رابطه با مسئله جنگ، ویرانی و ناامنی باید بگوییم که اکنون زمان آن فرا رسیده است تا جامعه بین الملل، و پیش از همه آنها، ایالات متحده از مذاکره میان بغداد و اربیل حمایت کرده و اجازه ندهند هیچ گونه تنشی پیش بیاید چرا که در حال حاضر بغداد همین کار را انجام می دهد.
بی بی سی- قرار بود در ماه نوامبر آینده انتخابات ریاست اقلیم برای تعیین رئیس ر اقلیم کردستان، که پدر شما از سال 2009 تاکنون آن سمت را در اختیار داشته است، برگزار شود. آیا قرار است این انتخابات طبق برنامه در زمان مقرر برگزار شود و یا اینکه مناقشه پس از همه پرسی باعث شده است تا به تعویق بیافتد؟
مسرور بارزانی: ما کاملا از برگزاری این انتخابات در زمان تعیین شده حمایت می کنیم.
بی بی سی- اگر پدر شما باعث منزوی شدن (اقلیم کردستان) از سوی بغداد و جامعه بین الملل شود، آیا می تواند در انتخابات برنده شود؟
مسرور بارزانی: به نظر من این مسئله ای شخصی نیست و رئیس اقلیم ما کاری را انجام داده است که مردم خواهان انجام آن بوده اند. وی تصمیم گیری را به مردم واگذار کرد و این تصمیم مردم کردستان است و نه یک شخص؛ و 93 درصد مردم کردستان در همه پرسی به استقلال کردستان رای دادند و این تصمیم تصمیم مردم کردستان بوده است و نه شخص رئیس اقلیم.
بی بی سی- مسئله این است که آنها به چه نوع استقلال دست پیدا خواهند کرد، این طور نیست؟ آیا اقلیم شما واقعا می تواند یک کشور باشد آنهم در شرایطی که از سوی جامعه بین الملل تهدید به عدم صادرات نفت شده اید و در آن صورت توانایی کسب درآمد را نخواهید داشت و یک پنجم جمعیت شما کارمند دولت هستند. بنابراین اگر بغداد دیگر برای شما بودجه نفرستد شما قادر به پرداخت حقوق آن کارمندها نخواهید بود و به نوشته مجله اکونومیست در ماه قبل، با وجود اینکه (رئیس اقلیم) بارزانی درآمد نفت کرکوک را در اختیار دارد، اقتصاد محلی (اقلیم کردستان) بسیار متزلزل است و کارکنان دولت نصف حقوق کارمندان سایر نقاط عراق را دریافت می کنند. آیا بر پایه این وضعیت می توان کشور تشکیل داد؟
مسرور بارزانی: متاسفانه ما محکوم به زندگی در منطقه ای هستیم که از نظر جغرافیایی محصور در خشکی هستیم. اما این وضعیت باعث نمی شود تا مردم ما در مورد آینده خود اظهار نظر نکنند. ما معتقدیم که نتیجه همه پرسی نه کشورهای همسایه و نه عراق را با چالش روبرو نخواهد کرد. ما به این همه پرسی به عنوان راه حلی برای دستیابی به توافق با یغداد نگاه می کنیم. ما معتقدیم که روابط صلح آمیز ما با بغداد و کشورهای همسایه به نفع کل منطقه است. مشکل درک نادرست آنها از نیت و خواسته ماست و عدم پذیرش ما به عنوان یک شریک در این منطقه از جهان است که باعث بوجود آمدن این تنش شده است. ما مقصر نیستیم. ما خواهان دستیابی به راه حل هستیم. ما خواهان دستیابی به راه حلی صلح آمیز با بغداد هستیم اما بغداد نمی خواهد با ما مذاکره کند و بر اساس قانون اساسی رفتار کند. بلکه به ادبیات تهدید امیر روی آورده اند و تهدید می کنند که با استفاده از نیروی نظامی کنترل کردستان را در اختیار خواهند گرفت و همین امر نشان می دهد که آنها حاضر نیستند ما را به عنوان شریکی برابر بپذیرند و آنها به دنبال ثبات این منطقه نیستند. بنابراین بگذارید بار دیگر نیت خودمان را برای شما تشریح کنم. ما به دنبال دشمنی کردن و پیچیده کردن وضعیت پیچیده خاورمیانه نیستیم. ما معتقدیم که درک کردن همدیگر و پذیرش و مذاکره با یکدیگر و دستیابی به راه حلی که تمامی طرفین از آن استقبال می کنند تنها راه حل پیش رو است و این رویکرد و دیدگاه ماست.
اقای بارزانی متشکرم که از اربیل در اقلیم کردستان با ما صحبت کردید.
منبع: بی بی سی
ترجمه: خبرگزاری کردپرس –سرویس جهان
کد خبرنگار: 40101
نظر شما