به گزارش خبرگزاری کردپرس، در تیرماه سال گذشته بود که "رئیس جمهور روحانی" در سفر خود به استان کرمانشاه وعده داد؛ آرزوی 28 ساله مردم کرمانشاه تا پایان سال 95 تحقق می یابد. وعده ای که با گذشت 7 ماه از سال 96 هنوز تحقق نیافته است.
هرچند که در طی سال 95 با پیگیری های مسئولان و بویژه اسدالله رازانی استاندار سابق کرمانشاه اعتبارات پروژه راه آهن کرمانشاه از 150 میلیارد تومان به 300 میلیارد تومان افزایش یافت و یک رکوردزنی در تاریخ ریل گذاری کشور در این پروژه اتفاق افتاد اما وعده هایی که از جانب مسئولان مختلف برای اتمام و تکمیل بزرگترین پروژه 50 سال اخیر استان کرمانشاه داده می شد، عملی نگردید.
آذرماه سال گذشته، نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در سفر به استان کرمانشاه قول داد راه آهن کرمانشاه 31 فروردین 96 با حضور رئیس جمهور یا وزیر کشور افتتاح می شود، با نزدیک شدن زمان موعود مسئولان ارشد استانی از جمله رازانی استاندار سابق با اعلام تاخیر در افتتاح پروژه، بارندگی های شدید اواخر زمستان و اوائل بهار را عامل کندی در پیشرفت پروژه راه آهن کرمانشاه و به تبع تاخیر در افتتاح آن عنوان کردند. در بهار همین سال، وزیر راه و شهرسازی نیز به کرمانشاه آمد و گفت این پروژه تا 31 خرداد ماه تکمیل و افتتاح می شود. تا سرانجام پس از وعده های بسیار دیگر و اعلام تاریخ های متعدد برای افتتاح رسمی پروژه، جمعه 13 مرداد 96 از راه رسید و استاندار سابق کرمانشاه طی پیامی به مردم استان، خبر از ورود اولین قطار آزمایشی به راه آهن کرمانشاه داد. رازانی و معاونین وی در جلسات کاری خود و گفتگوهای بعدی با رسانه ها بیان کردند که رئیس جمهور به دلیل مشغله های مربوط به مراسم تنفیذ نمی تواند به کرمانشاه بیاید و این کار در آینده نه چندان دور انجام خواهد گرفت.
مجتبی نیک کردار معاون عمرانی استاندار تکمیل زیرساخت های این پروژه را 45 روز یعنی پیش از پایان تابستان اعلام و سپس قول مسافرت کرمانشاهیان با قطار را تا پیش از اتمام پائیز داد.
و اما امروز......
هوشنگ بازوند استاندار جدید کرمانشاه، امروز سه شنبه (25 مهرماه) برای اولین بار از پروژه راه آهن کرمانشاه بازدید کرد. مقام ارشد مدیریت استان پس از بازدید از این پروژه در جمع خبرنگاران وعده مسافرت کرمانشاهیان با قطار را به زمستان انداخت.
استاندار کرمانشاه: تا مشکلات پروژه راه آهن کرمانشاه حل نشود به بهره برداری نمی رسد
هوشنگ بازوند با بیان اینکه در حال حاضر پروژه راه آهن کرمانشاه چند مشکل دارد که مشکلات حادی هم نیستند، گفت: تا این مشکلات حل نشوند، پروژه به بهره برداری نمی رسد.
وی ادامه داد: حدود 40تا 45 کیلومتر بالاست ریزی باید صورت گیرد که هم اکنون نیز درحال انجام است. پس از آن باید نیاز به دستگاه های زیرکوب برای همسطح سازی است که تعداد این دستگاه ها در کشور کم است و عموما در اختیار راه آهن هایی هستند که به بهره برداری رسیده اند و فعال هستند. باید رایزنی هایی انجام دهیم تا چند دستگاه را از راه آهن ارک- لرستان- خوزستان بگیریم.
استاندار کرمانشاه، جوشکاری بین ریل ها را از دیگر اقداماتی عنوان کرد که باید انجام گیرد اما تاکید کرد که این اقدام منافاتی با بهره برداری از پروژه ندارد.
وی با بیان اینکه این پروژه به شارژ مالی نیاز دارد، افزود: درصورت حل این مشکلات پروژه زودتر به بهره برداری می رسد و مردم استان از مزایای حمل و نقل ریلی بهره مند می شوند.
بازوند خاطرنشان ساخت: بعید میدانم این پروژه تا آبان ماه تکمیل شود ولی به مهیا شدن این سه مورد فوق هم بستگی دارد.
وی از سفر روز دوشنبه خیرالله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی به کرمانشاه خبرداد و متذکرشد: سعی می کنیم در جلسه ای که با این مقام مسئول خواهیم داشت اعتبارات لازم که پیمانکاران طلب دارند را از آنها بگیریم.
استاندار کرمانشاه درخصوص تکمیل پروژه راه آهن کرمانشاه تا مرز خسروی نیز بیان داشت: این پروژه اکنون 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل آن باید منابعی غیر از منابع عمومی دولت تعریف شود در این راستا هفته آینده نشستی با قرارگاه خاتم به عنوان مجری راه آهن برگزار می شود تا برنامه ای زمانبندی 2 یا 3 ساله برای این پروژه داشته باشیم.
معاون عمرانی استاندار کرمانشاه: اعتبار سالجاری پروژه 150 میلیارد تومان است
مجتبی نیک کردار نیز در حاشیه بازدید از این پروژه طی گفتگویی با خبرنگار کردپرس، با بیان اینکه ایستگاه راه آهن کرمانشاه 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: هیچ مشکلی در ایستگاه راه آهن نداریم و با همین شرایط قابل بهره برداری است.
وی اظهارداشت: در طول ریل تا فیروزان تکمیل شده است و از فیروزان تا کرمانشاه که 110 کیلومتر است، 70 کیلومتر بالاست ریزی شده و در حال حاضر نیز روزی 800 متر بالاست ریزی می شود.
معاون عمرانی استاندار کرمانشاه عنوان کرد: طی 50 روز آینده بالاست ریزی این مسیر به اتمام می رسد. بعد از بالاست ریزی دستگاه ریگلاتور بالاست ها را مسطح کرده و پس از آن دستگاه زیرکوب در مسیر فعالیت خواهد کرد.
وی تاکید کرد: دستگاه زیرکوب طول، عرض و ارتفاع ریل را تنظیم می کند. پس از آن قطار مسافربری می تواند بر روی ریل حرکت کند.
نیک کردار متذکرشد: درحال حاضر نیاز به یک دستگاه زیرکوب دیگر است تا بتوانیم ظرف دوماه آینده پروژه را تحویل شرکت راه آهن دهیم و قطار شروع به حرکت کند.
وی درپایان اعتبار سالجاری پروژه را 150 میلیارد تومان اعلام کرد.
سرپرست نظارت مقیم پروژه: کل پروژه 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد
همچنین تهرانی سرپرست نظارت مقیم پروژه راه آهن کرمانشاه در این بازدید پیشرفت فیزیکی کل پروژه را 70 درصد اعلام کرد و گفت: ترمینال مسافربری راه آهن نیز 92 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
درپایان باید گفت؛ طی یکسال گذشته تلاش های گسترده ای توسط دولت یازدهم و مسئولین استانی برای پیشرفت پروژه راه آهن کرمانشاه صورت گرفته است که نباید نادیده انگاشت اما وعده های مکرر مسئولین برای افتتاح رسمی از این پروژه و عدم تحقق آنها باعث دلسردی و نارضایتی مردم استان شده است. قطعا اعلام یک زمان قطعی برای افتتاح پروژه و پشتکار جدی برای تحقق آن می تواند سیاهی بدقولی ها را از ذهن مردم این استان پاک کند.
نظر شما