8 درصد از جمعیت کردستان تحت پوشش کمیته امداد هستند

سرویس کردستان-مدیرکل کمیته امداد امام (ره) کردستان در جریان بازدید از خبرگزاری کردپرس گفت: هم اکنون ۴۵ هزار خانوار تحت حمایت این نهاد مستمری بگیر و ۲۱ هزار خانوار نیز به صورت تک خدمتی و چند خدمتی از این نهاد خدمات دریافت می کنند که در کل ۱۲۱ هزار و در حدود هشت درصد از جمعیت استان از خدمات کمیته امداد بهره مند هستند.

به گزارش کردپرس مدیرکل کمیته امداد امام (ره) کردستان به همراه مسئول روابط عمومی این نهاد از دفتر خبرگزاری کردپرس در استان کردستان بازدید کرد و از نزدیک از نحوه فعالیت این رسانه و خبرنگاران آن قرار گرفت.
محمد رسول شیخی زاده مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان کردستان در این نشست با مدیرعامل، مسؤل بخش کردستان و خبرنگاران و تعدادی از کارکنان این خبرگزاری دیدار کرد و در گفتگویی که در دفتر مرکزی کردپرس در سنندج انجام شد طی سخنانی اظهار داشت: انعکاس و پوشش اخبار مربوط به محرومان جامعه و فعالیت های امدادی امری ارزشمند و خداپسندانه بوده و تلاشهای این خبرگزاری در این راستا جای تشکر و قدردانی دارد.
شیخی زاده افزود: امروز نقش و جایگاه رسانه ها بر عموم جامعه آشکار است و بر اساس همین نقش آفرینی رسانه ها و اهالی مطبوعات است که زمینه ساز توسعه و پیشرفت شده و همچنین شاهد خدمات انجام شده نهادها به مردم و انتقال مشکلات جامعه به مدیران و مسؤلان هستیم و به حق رسانه ها پل ارزشمند و مناسبی برای انتقال مطالبات مردم به مسؤلان می باشند و انعکاس خدمات کمیته امداد امام (ره) به آحاد مردم و بیان دغدغه های مردم از این طریق برای ما ارزشمند و جای قدردانی دارد و خواهان حضور بیشتر و بهتر این دلسوزان و فعالان رسانه ای برای تحقق اهداف این نهاد مقدس هستیم چرا که رسانه ها بیشترین سهم را در کمک به محرومان و همکاری با کمیته امداد داشته و دارند.
وی در ادامه با بیان اینکه از جمعیت یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفری کردستان، حدود هشت درصد کل جمعیت این استان تحت حمایت کمیته امداد امام (ره) هستند اظهار داشت: از جمعیت بالغ بر یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفری کردستان ۱۲۱ هزار نفر-حدود هشت درصد کل جمعیت استان از خدمات این نهاد بهره مند هستند و از خانواده های تحت حمایت این نهاد ۴۵ هزار خانوار به صورت مستمری بگیر و ۲۳ هزار خانوار هم به طور تک خدمتی تحت پوشش کمیته امداد استان هستند.
شیخی زاده در ادامه با اشاره به برنامه های اصلی این نهاد در شش ماهه گذشته و شش ماهه دوم نیز اشتغال و مسکن را مهم ترین برنامه های این نهاد برای مددجویان عنوان کرد و تصریح کرد: خط قرمز ما کرامت انسانی است که نباید خدشه ای برآن وارد شود و ضمن اینکه تمام نیازمندی های یک خانواده از هزینه تحصیلی تا ازدواج واشتغال و غیره در امداد پیش بینی شده اما اشتغال و به نوعی توانمند سازی مددجویان و استقلال مادی و کاری آنان اولویت ما بوده و هست.
مدیرکل کمیته امداد امام (ره) کردستان در ادامه به ارائه برخی اقدامات و برنامه های انجام شده در 6 ماهه اول امسال اشاره کرد و گفت: پرداخت 12.5 میلیارد تومان زکات توسط کشاورزان و خیران استان، حمایت کمیته امداد کردستان از ۳۲ هزار مددجوی سالمند ،پرداخت 11.5 میلیارد تومان کمک معیشت به سالمندان بخشی از این اقدامات بوده است و با-وجود هفت هزار کودک یتیم و محسنین نیازمند در استان، زمینه حمایت 21 هزار حامی از این تعداد کودک فراهم شده است.
شیخی زاده در ادامه افزود: در نیمه نخست امسال شاهد رشد ۷۱ درصدی زکات جمع‌آوری‌شده نسبت به مدت مشابه در سال قبل بودیم و این مبلغ در راستای تعمیر و ساخت مسکن محرومان، کمک معیشت، جهیزیه، تحصیل و درمان نیازمندان و همچنین ساخت مسجد خانه عالم و پروژهای عام المنفعه در روستاهای استان هزینه شده است.
وی کمک 3 میلیارد و 200 میلیون تومان حامیان به ایتام کردستانی، رشد ۱۷درصدی کمک حامیان به ایتام و فرزندان محسنین کردستانی، کمک یک میلیارد تومانی کردستانی‌ها در جشن عاطفه‌ها، برگزاری مرحله دوم مهرعاطفه ها در یک هزار مدرسه استان و جمع آوری یک میلیارد و 500 میلیون تومان در هر دو مرحله جشن عاطفه که در بین هفت هزار دانش آموز نیازمند توزیع شد بخشی دیگر از خدمات و برنامه های انجام شده شش ماهه نخست بوده است.
شیخی زاده بیان کرد: سه میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان برای بیمه پنج هزار و ۵۰۰ مددجوی استان کردستان در شش ماهه نخست سال جاری پرداخت شده است و 762 فقره جهیزیه و کمک هزینه ازدواج به ارزش یک میلیارد و 250 میلیون تومان در پنج ماهه نخست سال جاری به فرزندان مددجویان کمیته امداد کردستان پرداخت شده است.

وی افزود: کمیته امداد کردستان ۲۳ میلیارد تومان درسرفصل های مختلف حمایت شامل کمک معیشت، کمک هزینه تحصیلی و ازدواج، درمان و تسهیلات قرض الحسنه کارگشایی در سال جاری به صورت نقدی به مددجویان استان پرداخت کرده است.
مدیرکل کمیته امداد استان کردستان با بیان اینکه استان کردستان دارای هزار و ۶۹۴ روستا در ۱۰ شهرستان است که از این تعداد، در سال جاری ۹۱۸ روستای استان زکات پرداخت کردند، عنوان کرد: ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان زکات در شش‌ماهه نخست سال جاری در سطح استان جمع‌آوری شد.
وی ضمن بیان اینکه یک میلیارد و ۷۶۰ میلیون تومان از این مبلغ مربوز به زکات غلات، چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان زکات واجب و شش میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان زکات فطریه و کفاره بوده است، افزود: : در نیمه نخست امسال شاهد رشد ۷۱ درصدی زکات جمع‌آوری‌شده نسبت به مدت مشابه در سال قبل بودیم.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از سرفصل های خدمت این نهاد که جزو اصلی ترین فعالیت کمیته امداد است تامین مسکن مناسب برای مددجویان تحت حمایت است، عنوان کرد: سه هزار و ۵۰۰ خانوار تحت حمایت کمیته امداد کردستان در کنار سایر مشکلات فاقد مسکن مناسب هستند که ساخت و خرید ۳۰۰ واحد مسکونی برای مددجویان استان کردستان از ابتدای سال جاری آغاز شده است و این نهاد برای مسکن شهری ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان و برای مسکن روستایی ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان به صورت بلاعوض کمک می کند و در این زمینه زنان سرپرست خانوار و خانوار های ایتام در اولویت مسکن هستند.
مدیر کل کمیته امداد استان کردستان با بیان اینکه سرفصل های کاری کمیته امداد متنوع و گسترده است، گفت: برنامه ریزی برای توانمندکردن مددجویان با استفاده از روش های مختلف پیگیری می شود و ایجاد اشتغال و تامین مسکن دو روش مرسوم در این نهاد است که به صورت جدی در حال اجرا است.
محمد رسول شیخی زاده خوشبختانه حمایت های خوبی در سطح کشور از قشر محروم و کمک به نیازمندان از طرف مجلس شورای اسلامی و مسئولان انجام شده است و با وجود اینکه رسالت اصلی کمیته امداد حمایت از نیازمندان است اما در کنار آن تلاش جهت توانمندی و کمک به استقلال اقتصادی مددجویان در اولویت قرار دارد.
شیخی زاده با بیان اینکه نیازمندان به دلیل مشکلات مختلف معیشتی از یک طرف به این نهاد ورود پیدا می کنند و از طرف دیگر با اشتغال زایی از چرخه حمایت کمیته امداد خارج می شوند.
شیخی زاده در ادامه گفت: در صورت اشتغالزایی و اطمینان از توانمندی و رسیدن میزان درآمد واقعی مددجویان به میزان درآمد بر اساس قانون کار و عدم نیاز به مستمری این نهاد، این افراد از چرخه حمایت کمیته امداد خارج می شوند.
کمیته امداد یک دستگاه متولی و رابط و واسط بین اقشار ضعیف و محروم جامعه و متمکنین جامعه است، عنوان کرد: تلاش می کنیم با کمک دولت، بخش خصوصی، خیران و نیکوکاران و مردم به رفع فقر و محرومیت جامعه کمک کنیم.
وی با اشاره به اینکه توانمندی مددجویان از طریق ایجاد اشتغال و ایجاد یک شغل شرافتمندانه با بهره گیری از پرداخت تسهیلات قرض الحسنه انجام می شود، افزود: این کار با ایجاد مشاغل خرد و خانگی انجام می شود که فرایند ایجاد اشتغال، رفع بیکاری، رشد اقتصادی، کمک به تولید و ارتقاء سطح رفاهی و در نهایت حفظ کرامت انسانی نیازمندان کمک کند.
شیخی زاده گفت: نظارت بر طرح های ایجاد شده و راستی آزمایی و اطمینان از استفاده از تسهیلات پرداخت شده در زمینه اشتغال واقعی یکی از کارهای اصلی این نهاد است.
وی بیان کرد: شعار هر خانواده کردستانی حامی یک کودک محسنین از برنامه های در دست اجراست چون 7 هزار کودک شناسایی شده نیازمند حمایت های برای تحصیل و مسکن و تغدیه هستند و در این راستا حامی های زیادی شناسایی شده تا در آینده این کودکان خود صاحب شغل و جایگاه شده و از تحت پوششی خارج شوند.
شیخی زاده در ادامه با بیان اینکه در راستای رفع محرومیت و تواندی سازی مددجویان و ارائه خدمات بهتر و بیشتر به آنان اولین اتاق فکر محرومیت زدایی در کردستان نیز تشکیل شد گفت: این اتاق فکر با حضور نمایندگانی از روحانیون، اساتید دانشگاه، جامعه هنرمندان، خیران، نخبگان جامعه مددجویی، اصحاب رسانه و اصناف استان کردستان تشکیل شده است.
مدیرکل کمیته امداد (ره) استان کردستان بیان کرد: این اتاق فکر با هدف کمک به محرومیت زدایی و رفع فقر در استان ایجاد شده و بهره گیری از اندیشه، نظرات و ظرفیت فکری نخبگان استان می تواند در راه ارتقاء شاخصها و بهره وری عملکرد کمیته امداد موثر باشد که رسیدن به این مهم می تواند در قالب ایجاد یک اتاق فکر محقق شود.

کد خبر 46662

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha