120 هزار معلول کشور وسایل و خدمات توانبخشی دریافت می کنند

سرویس کرمانشاه- کارگاه دو روزه آموزشی منطقه ای علمی - آموزشی پروژه نویسی با حضور معاونان توانبخشی بهزیستی استان های سراسر کشور به میزبانی کرمانشاه برگزارشد.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، کارگاه دو روزه آموزشی منطقه ای علمی - آموزشی"پروژه نویسی" صبح امروز یکشنبه (30 مهرماه) با حضور معاونان توانبخشی بهزیستی استان های سراسر کشور و مسئولان ستادی سازمان بهزیستی در راستای بهبود خدمات رسانی به افراد معلول و افراد نیازمند به این خدمات به میزبانی استان کرمانشاه در هتل بین المللی پارسیان برگزار شد.

1 میلیون و 300 هزار معلول در کشور وجود دارد

زهرا نوع پرست در حاشیه برپایی این کارگاه در جمع خبرنگاران، توانبخشی را یک فرآیند هدف دار و در جهت ارتقاء توانمندی افرادی که دچار معلولیت هستند، معرفی کرد و اظهارداشت: هدف از توانبخشی رساندن افراد معلول به یک استقلال نسبی است و سطح بالاتر از وضعیت موجود آنان است.

وی ادامه داد: معلولیت از نظر ما فقط داشتن یک نقیصه ظاهری نیست، بلکه معلول کسی است که با داشتن این محدودیت، عملکرد خوبی در جامعه نداشته باشد. چه بسا افرادی چنین نقیصه ای را دارند اما در سطح جامعه افرادی توانمند هستند که اینها در دسته معلولین قرار نمی گیرند.

مدیرکل دفتر مراکز توانبخشی روزانه بهزیستی کشور با بیان اینکه در سازمان بهزیستی کشور سه دفتر تخصصی در حوزه توانبخشی راه اندازی شده است، گفت: دفتر توانبخشی مراقبتی که مراکز شبانه روزی مراقبت از معلولین هستند و سیاست سازمان در حال حاضر به این سمت است که اینگونه خدمات مراقبتی را به سمت منازل پیش ببرد. همچنین دفتر توانبخشی روزانه و توان پزشکی نیز امور فیزیوتراپی و شنوایی و... را انجام می دهند.

وی به اقدام دفتر فعالیت های اجتماعی رفاهی در بخش کمک هزینه های دانشجویی اشاره کرد و متذکرشد: تهیه وسایل کمک توانبخشی و کمک هزینه کاشت حلزون برای کوکانی که مشکل شنوایی دارند از دیگر کارهایی است که در حوزه توابخشی سازمان بهزیستی کشور شکل می گیرد.

این مسئول از وجود 1 میلیون و 300 هزار معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور خبرداد و تصریح داشت: هر کدام از این افراد 1 تا 4 خدمت را از سازمان بهزیستی دریافت می کنند.

وی در خصوص میزان اعتبار وسایل کمک توانبخشی به معلولان کشور نیز خاطرنشان ساخت: طی سال گذشته 35 میلیارد تومان در این بخش اعتبار دریافت کردیم اما با توجه به گستردگی و تنوع نیازها در همه گروه ها، این مبلغ چندان چشمگیر نبود.

نوع پرست عنوان کرد: در این راستا، طی سالجاری 3 فعالیت اعتباری جدید ایجاد کردیم که طی آن برای وسایل کمک توابخشی در بخش ارتوپد فنی و وسایل بهداشتی، اعتباراتی جداگانه دریافت کردیم که جمعا در هر سه بخش 55 میلیارد تومان شد.

وی با بیان اینکه اینگونه از خدمات تحت پوشش بیمه ای قرار ندارند، گفت: سال گذشته 99 هزار نفر و امسال با این مبلغ اعتبار جدید 120 هزار نفر در کشور وسایل و خدمات کمک توانبخشی دریافت خواهند کرد.

مدیرکل دفتر مراکز توانبخشی روزانه بهزیستی کشور اضافه کرد: کودکان در اولویت دریافت خدمات و وسایل کمک توانبخشی قرار دارند. معلولینی نیز در کشور هستند که در صف دریافت این خدمات قرار دارند.

وی تعداد مراکز ارائه خدمات و وسایل توانبخشی را در سطح کشور 2 هزار مرکز اعلام کرد و افزود: با تصویب لایحه بازنگری قانون جامع حمایت از معلولین که یکی از بندهای آن های تحت پوشش بیمه ای رفتن این خدمات و وسایل است، گامی ارزنده در حوزه توانبخشی معلولین برداشته خواهد شد.
آمار معلولیت ها در کرمانشاه بالاتر از میانگین کشوری است

امید قادری در این نشست، به نقش استان کرمانشاه در 8 سال جنگ تحمیلی اشاره کرد و اظهارداشت: جنگ و از بین رفتن بسیاری از زیرساخت ها از جمله زیرساخت های بهداشتی و دسترسی به مراکز درمانی، آمار معلولیت در این استان را بالاتر از میانگین کشوری قرار داده است.

وی با تاکید بر توسعه مراکز توانبخشی در سطح استان، گفت: توانبخشی برند بهزیستی است.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه عنوان کرد: باید طرح های خلاق و نوآورانه را در سازمان پیاده کنیم.

وی تصریح داشت: از آنجایی که توانبخشی نهاد هایی موازی و رقیب دارد، تهدیداتی هم دارد لذا باید با درایت کارشناسان این حوزه کارآمدی سازمان زیرسوال نرود.

قادری با بیان اینکه باید خودمان را ارتقاء دهیم و گرنه زحمات گذشتگان و دست اندکاران این حوزه زیرسوال خواهد رفت، گفت: در استان کرمانشاه خدمات مختلف توانبخشی توسط سازمان بهزیستی از قبل فیزیوتراپی، گفتار درمانی، شنوایی سنجی، بینایی سنجی و ... در مراکز مربوطه انجام می شود.

معاون توانبخشی بهزیستی استان کرمانشاه: فعالیت دومین مرکز اختلالات بلع و دهان کشور در استان کرمانشاه

نیلوفر اختیاری نیز با اشاره به وجود 31 هزار معلول در سطح 14 شهرستان استان، اضافه کرد: 41 مرکز فعال در زمینه های معلولیت ذهنی، جسمی، روانی و سالمندی در استان ارائه خدمات می دهند.

وی یادآورشد: دومین مرکز اختلالات بلع و دهان کشور در استان کرمانشاه مشغول فعالیت است.

کد خبر 46907

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha