به گزارش کردپرس به نقل از روزنامه حریت، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در بازگشت از جمهوری آذربایجان در هواپیمای خصوصی خود در گفتگو با خبرنگاران عنوان کرده است: در دیدار با حیدر العبادی نخست وزیر عراق مسئله مبارزه با گروه های تروریستی مطرح و گفتگو شد. ولی مسئله مبارزه با گروه تروریستی و تجزیه طلب پ.ک.ک در سنجر {شنگال} مطرح نشد. در حال حاضر دولت مرکزی عراق یک اقدام مسلحانه علیه پ.ک.ک اتخاذ نکرده است. اولویت اصلی برای آنان در حال حاضر داعش است. آنان در حال حاضر به مسئله پاکسازی کامل دولت اسلامی عراق و شام (داعش) از آنجا تاکید کرده و قبل از پاکسازی داعش نمی خواهند وارد این گونه مسائل بشوند ولی در پی آن می خواهند برای خلع سلاح کامل {پ.ک.ک} هر اقدامی که لازم باشد را انجام دهند. مشخص است که ما منتظر اقدامی مشترک با آنان نخواهیم بود. این را به عبادی هم تاکید کردم. اگر از آنجا علیه کشور ما اقدامی متجاوزگرایانه صورت گرفته و یا تحولی صورت بگیرد که ترکیه را هدف گرفته باشد می توانیم هر لحظه وارد یک عملیات برون مرزی شویم.
وی در ادامه به مسئله مرزهای ترکیه و عراق نیز اشاره کرده و افزود: بعد از تحویل مرز خلیل ابراهیم {خابور} به دولت مرکزی عراق مرز فیشخابور نیز می تواند در دستور کار قرار بگیرد. این گونه نیروهای پیشمرگ به طور کامل از دور خارج شده و کمک های بشردوستانه خود را آغاز خواهیم کرد. ایران با آن منطقه 5 مرز را داراست. اگر در مرزهای ابراهیم خلیل و فیشخابور مشکلی به وجود بیاید می توانیم این کمک های خود را از مرزهای ایران نیز اعزام کنیم.
اردوغان خاطرنشان کرد: در مبارزه با گروه های تروریستی مسئله سنجر {شنگال} برای ما بسیار مهم است. آنجا برای پ.ک.ک به عنوان قندیل دوم شناخته می شود. به همراه دولت مرکزب عراق تحولات آن جا را مکانیزم های کنترل مخصوص خود از نزدیک دنبال می کنیم. یکی دیگر از مهمترین مسئله های موجود در آن منطقه برای ما برادران ترکمنمان در تلعفر است. در تلعفر بیش از 400 هزار ترکمن وجود دارد. نصف آنان شیعه و نصف دیگر سنی هستند. نزدیک به 100 هزار تن از اینان به ترکیه پناهنده شده اند. 100 هزار تن نیز به جنوب منتقل شده اند. تلاش ما بازگرداندن برادران ترکمن خود به تلعفر است. این خواسته با از میان برداشتن اختلافات میان سنی – شیعه و با پایداری لازم انشاالله که صورت خواهد گرفت.
رئیس جمهور ترکیه در ادامه به مسئله شمال سوریه نیز اشاره کرده و تاکید کرد: در خصوص ادلب با روسیه در یک رابطه نزدیک هستیم. این موضوع عفرین را نیز در بر خواهد گرفت. زیرا عفرین برای ما هر لحظه یک تهدید به حساب می آید. پ.ی.د قصد دارد از شمال {سوریه} به دریای مدیترانه وصل شود. این کار نیز از عفرین و با اشغال ادلب صورت خواهد گرفت. مشخص است که اجازه این را نخواهیم داد. منبج در حال حاضر تمام در کنترل ی.پ.گ است. فقط برخی روستاهای اطراف به منظور کمک های انسانی در دست ما هست و برخی روستاها در کنترل روسیه. پ.ی.د برای این که از دیروالزور به مدیترانه وصل شود تنها راهش استفاده از نوار شمالی سوریه است. استفاده از این نوار شمالی نیز تنها در صورت اجازه دادن ما عملی می شود که این نیز ممکن نیست. در خطوط جنوبی دولت مرکزی سوریه و روسیه حضور دارند. به آنان نه دولت مرکزی راه خواهد داد و نه روسیه.
کد خبرنگار: 30102
نظر شما