به گزارش کردپرس، به دنبال از دست رفتن منابع نفتی مناطق مورد مناقشه به عنوان پیامد برگزاری رفراندوم، حدود نیمی از حجم صادراتی نفت از اقلیم کردستان عراق کاهش یافته و از 6000000 هزار بشکه به 280000 رسیده است. برخی کارشناسان با اشاره به این موضوع معتقدند کردهای عراق که منابع مالی مهم را از دست داده اند نمی تواند مثل گذشته آمال خود از جمله ایجاد یک کشور مستقل را پیگیری کنند.
ایهام کامل مدیر خاورمیانه گروه اورآسیا در این باره به روزنامه نیویورک تایمز گفت: برای کردهای عراق بسیار مشکل خواهد بود برنامه های اصلی خود را دنبال کنند. من فکر نمی کنم دیگر آنها بتوانند آنچه را که می خواهند انجام دهند.
یان ثاوم مدیر خاورمیانه در موسسه Wood Mackenzie نیز با اشاره به این که منابع نفتی اقلیم کردستان بر اساس برآوردهای جدید چندان بزرگ نیست هشدار داد شرکت های بزرگ به دنبال ماهی های بزرگ هستند بنابر این برای این شرکت ها به صرف نیست در اقلیم کردستان فعالیت کنند به همین دلیل ممکن است اقلیم کردستان را ترک کنند که این مسئله بر رویاهای کردها از جمله استقلال تاثیر منفی می گذارد.
بیل فارن پرایس رئیس انستیتو مطالعات امنیتی Petroleum Policy Intelligence نیز به نیویورک تایمز گفت: کردهای عراق منابع حیاتی خود را از دست داده اند و با این شرایط بسیار سخت مسئله استقلال را دنبال کنند.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما