به گزارش کردپرس، برخی احزاب اقلیم کردستان، دولت اقلیم کردستان را مسئول پیامدهای برگزاری رفراندوم اقلیم کردستان دانسته و خواستار انحلال آن و تشکیل دولت نجات ملی شده اند.
محمد علی رئیس بخش سیاسی جنبش تغییر درباره تشکیل دولت نجات ملی به المانیتور گفت: دولت اقلیم کردستان ثابت کرد در بسیاری از زمینه ها شکست خورده است اما اکنون می تواند شکست را بپذیرد و استعفا دهد. وقتی دولت استعفا داد ما درباره راه های تشکیل دولت نجات ملی بحث خواهیم کرد. این راه بهترین مسیر برای برون رفت از بحران و گفتگو با بغداد بر سر اختلافات است.
سلیمان عبداله مشاور رسانه ای جبهه جدید سیاسی به نام ائتلاف برای دموکراسی و عدالت به رهبری برهم صالح نخست وزیر سابق اقلیم کردستان و از رهبران مستعفی اتحادیه میهنی می گوید ایده تشکیل دولت نجات ملی برای مقطع کنونی مناسب نیست. ما قبل از جنبش تغییر، به جای تشکیل دولت نجات ملی خواستار ایجاد دولت انتقالی شدیم. بهتر است اکنون دولت را به رهبران جوان و توانا تحویل دهیم تا زمینه را برای برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه و نیز مذاکره با بغداد فراهم کنند.
شوان رابر سخنگوی شورای رهبری جماعت اسلامی نیز نیاز به تشکیل دولت نجات ملی در اقلیم کردستان را تایید می کند اما تاکید می کند که این اقدام به موافقت دو حزب حاکم یعنی اتحادیه میهنی و دموکرات و نیز حمایت کشورهای خارجی نیاز دارد.
هاوژین عمر عضو هیئت رئیسه حزب اتحاد اسلامی کردستان دلایل اصرار بر تشکیل دولت نجات ملی را تقویت نهادهای اقلیم کردستان، مذاکره با بغداد و آماده کردن زمینه برای برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست اقلیم کردستان عنوان کرد.
هوشیار سیویلی از سخنگویان حزب دموکرات کردستان عراق به رهبری مسعود بارزانی نیز به المانیتور گفت: 5 حزب اصلی اقلیم کردستان از جمله جنبش تغییر در دولت اقلیم کردستان مشارکت دارند اما هنوز از حضور در کابینه انصراف نداده اند. بهترین راهکار طرح یک برنامه برای 8 ماه اینده برای مقابله با چالش های کنونی است.
فرید اسه سرد از رهبران حزب اتحادیه میهنی که مخالفت خود را با تشکیل دولت نجات ملی نشان داده می گوید اتحادیه میهنی هنوز درباره تشکیل دولت انتقالی موضع نگرفته است. احزاب باید با هم مذاکره کنند. نظر شخصی من این است که دولت کنونی باید استعفا دهد زیرا ممکن است یکی از دلایل کنونی اهمال بغداد در مذاکره با اقلیم کردستان همین باشد.
آرام رفعت استاد دانشگاه اوتارا در مالزی و تحلیل گر مسائل عراق معتقد است تشکیل نجات ملی نیز نمی تواند بحران اقلیم کردستان را حل کند زیرا نیروهای مسلح اقلیم کردستان وابسته به احزاب و نه دولت اقلیم هستند بنابر این، شانس دولت جدید برای حل بحران ضعیف است. دولت ضعیف نمی تواند وارد مذاکره با بغداد شود. مهم ترین مسئله اقلیم کردستان از دست رفتن مناطق مورد مناقشه است. دولت بغداد در موقعیت ضعیف خود ماده 140 قانون اساسی عراق را اجرا نکرد حالا تصور کنید که دولت عراق در بهترین موقعیت خود قرار دارد.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما