ه گزارش خبرنگار کردپرس، در ابتدای مراسم امام جمعه شهرستان مهاباد گفت: تعامل میان شورای اسلامی شهر و شهرداری جهت خدمت به شهروندان لازم و ضروری است و شهردار جدید نیز باید نسبت به پرداخت حقوق پرسنل اقدام کند وی از شهروندان نیز درخواست کرد تا با پرداخت مالیات ها و بدهی های معوقه خود بحران اقتصادی شهرداری را کاهش دهند.
سپس نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی ضمن آرزوی توفیق برای شهردار سابق و شورای قبلی گفت: دکتر علیزاده آذر منتخب اعضای شورا و فرزند شهید هستند و امروز نیز حضور پرشور مردم در این جلسه نشان از دغدغه شهروندان برای توسعه و آبادانی شهر است که همتی همگانی را می طلبد و امیدواریم شاهد عملکرد مثبت ایشان در زمینه توسعه و آبادانی شهر باشیم.
جلال محمودزاده افزود: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، تحریمها و وضعیت دشوار اقتصادی، امر ساخت و ساز در کل کشور محدود شده است و همین امر باعث شده که شورا و شهرداری ها که بخشی از درآمدشان به عوارض و ساخت و ساز وابسته بود به تنگنا بیافتند.
وی ادامه داد: کشور ایران از لحاظ رشد ناخالص داخلی در بین ۲۰ کشور جهان، رتبه ۱۸ را داراست، همچنین رتبه نهم نرخ بیکاری در بین ۱۰ کشور منطقه و رتبه ۹۰ بین ۱۰۵ کشور جهان را دارد، که این وضعیت شاخص ها مطلوب نیست.
محمودزاده با اشاره به تصدی استاندار جدید افزود: امیدواریم با حضور استاندار جدید استان تغییرات مثبتی را در بحث توسعه تجربه کند زیرا آذربایجان غربی از لحاظ جغرافیایی در همسایگی چند کشور قرار دارد واین امر می توانند در توسعه ی بخش های صنعت، کشاورزی، معدن و تجارت موثر باشد. از سویی دیگر مرزها نیز به عنوان بهترین فرصت جهت پیشرفت و اعتلای استان قابل استفاده هستند.
در ادامه معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مهاباد اظهار داشت: شهر مرکز توسعه، زندگی و رفاه اجتماعی است. نمیتوان به شهر تنها به عنوان یک کالبد و معبر نگاه کرد. همچنین دیدگاه منفعت طلبانه و اقتصادی نسبت به شهرها نمی توانند نتیجه مثبتی در بر داشته باشد.
شجاعی تصریح کرد: در مهاباد ۵۰ هزار نفر حاشیه نشین وجود دارد و تفاوت طبقاتی حاکم شده است بنابراین رویکرد شهرداری نباید تنها اقتصادی باشد. شهردار علاوه بر تخصص در ساخت و ساز شهری باید رویکرد اجتماعی هم داشته باشد و تاریخ، سنت ها، آداب و رسوم آن شهر را نیز در نظر بگیرد. تنها ساخت و ساز مدرن ارجحیت ندارد بلکه باید رفاه و کیفیت زندگی مردم در قالب گفتمان شهروندی شکل بگیرد.
وی ادامه دارد: تمامی شهرهای استان آذربایجان غربی به غیر از مهاباد و ارومیه با حاشیه های در خصوص شورا و شهرداری مواجه بوده اند اما مهاباد یکی از شهرهای با ثبات در زمینه پست شهرداری است.
شجاعی گفت: دکتر علیزاده آذر پیشتر سابقه عضویت در شورای شهر را داشته اند و امیدواریم با همکاری اعضای شورای دوره پنجم، ادارات و نماینده معظم شهرستان که رویکرد نوینی نسبت به آبادی شهر و روستا دارند یک تیم کامل را جهت توسعه و آبادانی با بهترین عملکرد شکل بدهند.
فرماندار مهاباد از شورای شهر درخواست کرد تا از کارهای رویا پردازانه خودداری کنند و افزود: اقدامات عملی و واقعی باید در اولویت باشد تمامی اعضا از حاشیه ها خودداری کنند و تنها هدف خود را عملی کردن وعدههای بدانند که به مردم داده اند و مشکلات گذشته را کالبد شکافی نکنند.
در این جلسه مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری آذربایجان غربی نیز گفت: مهاباد شاهد تحولات بزرگی در بخش توسعه و عمران شهری در ۳۰ سال اخیر بوده است.
مهندس مطلبی افزود: شوراهای اسلامی نماد مردم سالاری دینی است که توسط مردم انتخاب می شوند و وجود مسئولین نیز وابسته به حضور شهروندان فعال است بنابراین تکریم ارباب رجوع باید در اولویت قرار بگیرد. انتظار میرود شهردار جدید مهاباد نیز نسبت به رشد اجتماعی شهروندان اقدام کنند و در هماهنگی و تعامل با نهادها و ساختارهای اجتماعی شهر این امر را ممکن سازد
وی ادامه داد: در شهرهای بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر جمعیت استان، سازمان فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شکل گرفته و در حال حاضر نیز جمعیت مهاباد رو به رشد است و در نظر داریم تا ساختارهای لازم برای احداث این واحد در مهاباد نیز به عنوان سومین شهر بعد از ارومیه، خوی و بوکان شکل بگیرد.
مطلبی افزود: به غیر از شهر جدید التاسیس گوک تبه، در شهرستان مهاباد در ۵ سال اخیر در استان آذربایجان غربی شهر جدید شکل نگرفته است و این نشان از اهمیت و نگاه ویژه مسئولین کشور به مهاباد است البته ثبات شهرداری، شورای موفق در ادوار مختلف و مردمان فرهنگی نیز عامل دیگری در توسعه این شهرستان است که میتواند الگوی موفقی برای جنوب استان باشد.
وی با اشاره به مهاباد به عنوان چهارمین شهر از لحاظ جمعیتی در استان افزود: کل سرانه برای هر شهروند در استان ۳۴۰ هزار تومان است و سرانه بودجه شهری مهاباد نیز ۳۵۰ هزار تومان در سال گذشته بود یعنی عملکرد بودجه سال ۹۵ مهاباد ۵۹ میلیارد تومان بوده است که انتظار داشتیم سرانه شهروندی مهاباد بالای ۵۰۰ هزار تومان باشد که با این سرانه در حال حاضر نمیتوان انتظار بیشتری داشت.
وی تاکید کرد: بنابراین انتظار میرود که شهرداری ها در اولین اقدام خود جهت تولید ثروت برای شهر و افزایش درآمد برای شهرداری ها اقدام کنند و راهکارهای متفاوتی را در تامین مالی با جلب مشارکت و سرمایه گذاری در شهر در پروژه های تولیدی و خدماتی تجربه کنند.
وی در پایان ضمن تشکر از شهردار سابق سرپرستان شهرداری و شورای دوره قبلی گفت: نماینده مهاباد با جدیت پیگیر امور و مطالبات شهرستان هستند و امیدواریم شهرداری جدید نیز که فردی دانشگاهی و باتجربه در امور شهری هستند بتوانند به عنوان یک ایثارگر الگوی مثبتی در زمینه مدیریت شهری باشند و در هماهنگی با مسئولین جهت آبادانی شهر اقدام کنند.
سپس سخنگوی شورای اسلامی شهر مهاباد به قرائت پیام شورای اسلامی پرداخت و گفت: در اولین مرحله کاری که انتخاب شهردار بوده شورای شهر با رعایت اصل تعهد و تخصص‏گرایی با اعلام فراخوان از تمامی متقاضیان که توانایی تصدی پُست شهردار را دارند دعوت به عمل آورد و با طی یک روال دقیق و کارشناسانه در راستای اهداف وعده داده شده ، در سه مرحله اقدام به گزینش متقاضیان نمود.
ابراهیم کریمی ادامه داد: انتخاب شهردار بر پایه معیارهای آیین‏نامه اجراییِ ، شرایط احراز تصدی سِمت شهردار، به صورت کلی و معیارهای تعریف شده توسط شورا به صورت تخصصی از قبیل تسلط بر قوانین ، شخصیت و عوامل شخصیتی در خور جایگاه شهردار ، ابتکار و خلاقیت ، راهکارهای اجرایی برای نیل به اهداف و سوابق مدیریتی ، طی فرآیندی طولانی و اتخاذ نگاهی همه‏جانبه با تأکید بر وضعیت موجود اقدام کردیم.
وی گفت: پس از جلسات مکرر و مشاوره با کارشناسان مجرب و متعهد شهر ، به اتفاق آرای اعضای شورا، دکتر کامران علیزاده‏آذر ، به عنوان شهردار شهر مهاباد انتخاب شدند. ایشان دارای مدرک دکترای شهرسازی، عضو هیئت علمی دانشگاه و یک دوره سابقه شورایی در دوره چهارم و چندین پروژه اجرایی و پژوهشی هستند.
کریمی ادامه داد: پاسداشت اصل شفافیت همه‏جانبه ، بهسازی سیستم اداری و مالی ، ساماندهی و رفع مشکلات شهری، حرکت در راستای ارتقا و آبادانی شهر و افزایش سرانه‏ها در حوزه‏های ذیربط از جمله انتظارات شواری دور بنجم از شهردار جدید است. البته شورا نیز وظایف نظارتی را به صورت مستمر و مؤثر انجام خواهد داد تا اعتماد شهروندان به مجموعه شهرداری بازگردانیده شده و به حد اعلای خود برسد.
سپس کامران علیزاده آذر شهردار مهاباد ضمن خیر مقدم حضاراظهار داشت: فقدان مدیریت یکپارچه و هماهنگ شهری در ایران سرعت رشد کیفی و کمی شهرها را با مشکل جدی مواجه کرده است و عبارت " مشارکت مردمی " هنوز در مدیریت شهری ایران آن چنان که می بایست تعریف و اجرا نشده است.
علیزاده آذرگفت: برابر اعلام حوزه مالی ، آمار بدهی های شهرداری به سازمانهای تأمین اجتماعی ، اداره امور مالیاتی ، احکام قضایی محکوم شده قطعی ، همچنین بدهی قراردادها و صورت و ضعیت عمرانی به همراه پنج ماه حقوق معوقه پرسنل ، جمعاً بالغ بر هشتاد میلیارد تومان است. قطعأ مطالباتی هم که شهرداری دارد و می بایست وصول کند را نباید نادیده گرفت هرچند که در باب وصول این مطالبات ، با تأسف فراوان باید گفت که دانه درشتهایی در شهر وجود دارند که با توصل به مراکز قدرت به جای پرداخت دیونشان ، سعی در پایمال کردن بیت المال و تضییع حقوق این مردم دارند.
وی تاکید کرد: از معاونت محترم استاندارو فرماندار ویزه شهرستان ، بعنوان شیخ الرئیس شهرمان ، تقاضا دارم دستور فرمایند کلیه ادارات و سازمانهایی که قبلاً چندین بار جهت وصول معوقه هایشان به شهرداری مکاتبه شده است یاری مان کند تا قبل از هرگونه برخورد قانونی که خوشایند شهرداری و شورای اسلامی شهر و نه در خور شأن این بزرگواران است نسبت به تسویه حساب اقدام فرمایند.
شهردار مهاباد در ادامه افزود: شهرداری خزانه لایتناهی پول، ثروت و امکانات نیست. علی رغم دارا بودن ظرفیتها و قابلیتهای فراوان ، باید اذعان کرد، بی انضباطی شدید مالی در سنوات گذشته ضربات شدیدی را بر پیکرنیمه جان شهرداری آورده است که ترمیم آن نیاز صرف هزینه و زمان دارد.
وی در خصوص برنامه های پیشنهادی و عملیاتی خود در راستای ایجاد شهر خلاق و هوشمند گفت: این امر بدون کمک اعضای محترم شورای اسلامی شهر و شهروندان میسر نخواهد شد. ازجمله ساماندهی مالی حقوق و نیروی انسانی شهرداری، چابک سازی سیستم اداری شهرداری، حفاظت و صیانت از باغات و فضاهای سبز و توسعه آنها، مناسب سازی فضاهای شهری جهت معلولین و سالخورده ها در راستای شعار شهر بدون مانع، غنی سازی نمادهای هنری، معماری و شهرسازی با تأکید بر بومی سازی آنها، تحول اساسی و بنیادین در سیستم حمل و نقل درون شهری به مدد تکنولوژی های جدید، افزایش ظرفیت محلات و به تعبیری محله محوری در راستای شهر انسان مدار، ایجاد دفاتر خدمات نوسازی جهت ارتقای کیفیت محلی در بافت فرسوده، کمک به تقویت و ارتقای سرمایه های اجتماعی بالاخص سمن ها (NGO) ها، ایجاد تمهیدات بیشتر جهت حضور زنان و کودکان در شهر، اهنتمام در برگزاری مسابقات ، جشنواره ها و بینال های هنری ادبی و فرهنگی و اهتمام ویژه جهت ساماندهی رودخانه و کوه داشا مجید به عنوان بام مهاباد، ایجاد شهربازی ، مجموعه تفریحات آبی ، ایجاد سالنهای ورزشی و چمن مصنوعی بویژه در محلات ، ایجاد سرای محلات ، مجموعه آب درمانی گراوان، با تأکید بر حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی خواهد بود.
در پایان نیز حکم کامران علیزاده آذر شهردار جدید مهاباد قرائت شد و از سویی فرمانداری مهاباد ازصلاح کردستانی شهردار اسبق و مهندس کاک درویشی و جلال فدایی به عنوان سرپرستان شهرداری مهاباد تقدیر شد.
نظر شما