به گزارش کردپرس درخت زیبا و قدیمی توت در شهرک قراردیان (روستای سابق قرادیان) سنندج با قدمتی حدود 400 سال یکی از کهن ترین موجودات زنده در این شهرستان است که قرار است به زودی شرایط محافظت و نگهداری آن توسط نهادهای متولی فراهم شود.
درخت توت که به زبان کردی "تو" نیز نامیده می شود از جمله درختانی است که اگر محیط برای آن فراهم شود ضمن ثمره ارزشمند آن و عمر و رشد خواهد داشت و بیشترین درختان کهنسال در کردستان نیز همین درختان توت هستند.
هم اکنون این درخت در منطقه قراردیان که پیشتر روستا بوده و چند سالی است به عنوان ناحیه منفصل شهری در محدوده جغرافیای شهر سنندج قرار گرفته و به یکی از شهرک های بزرگ این شهر تبدیل شده است قدمت حدود 400 سال برآورد شده و همچنان استوار و پابرجاست.
این درخت زیبای توت همواره در طول زمان پرصلابت و استوار ثمر و سایه اش را در گرمای تابستان نثار اهالی محله کرده است و مردم این منطقه از آن بهره مند شد اند که باتوجه به قدمت و عمر بسیار طولانی این درخت ار می طلبد که ادارات میراث فرهنگی و محیط زیست و سازمانهای متولی شهرداری سنندج نسبت به حفاظت بیشتر از آن و ثبت در لیست آثار میراث فرهنگی سنندج اقدام کنند.
طی چند روز گذشته تعدادی از اعضاء شورای اسلامی شهر سنندج و جمعی از مدیران شهرداری از این درخت کهن سال بازدید کردند و در این راستا رئیس شورای اسلامی شهر سنندج بر توسعه فضای سبز شهری و حفظ بافت طبیعی و تاریخی سنندج تاکید کرد.
جلال شریعتی که برای شناسایی و اقدامات اولیه برای شناسنامه دارکردن این درخت همراه با تعدادی از همکاران خود و همچنین مدیرانی از شهرداری مانند روناک بابایی مدیر شهرداری ناحیه ویژه بهاران، قانع حسینی رئیس سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری سنندج حضور پیدا کرده بودند طی سخنانی اظهار داشت: این درخت توت به گفته خود اهالی منطقه بیش از 400 سال عمر دارد و پس از تعیین سن با مدیریت سازمان پارک ها و فضای سبز جهتبه فنس کشی و حفظ حریم آن اقدام خواهد شد.
شریعتی افزود: وجود چنین درختانی در سنندج علاوه بر نشان دادن طبیعت دوستی مردمان آن، خود اثباتی بر آب و هوای مطلوب این شهر دارد.
رئیس شورای اسلامی شهر سنندج گفت: توسعه فضای سبز شهری در سنندج باید یکی از برنامه های اصلی شهرداری باشد و در این جهت باید دولت نیز حمایت های لازم را در دستور کار قرار دهد.
شریعتی در پایان بر حفظ بافت تاریخی شهر تاکید کرد و خواستار تدوین برنامه های مناسب برای توسعه گردشگری تاریخی در مرکز استان کردستان شد.
سرویس کردستان-درختی به قدمت حدود 400 سال در محله قرادیان شهر سنندج شناسایی شده است که تاکنون به عنوان کهن ترین موجود زنده این شهر شناخته می شود.
کد خبر 48032
نظر شما