چرخهایی که خستگی زائران را در پایانه مرزی مهران جابجا می کنند

سرویس ایلام- خیل بی شمار مسافران و زائران ایرانی و غیر ایرانی را که هر لحظه از طریق مرز مهران در حال ورود به کشور هستند را که مشاهده می کنی چهره ها و قشرهای گوناگونی را در بین آنان می توان دید.

به گزارش خبرگزاری کردپرس اگرچه که بیشتر جمعیت زائران اربعین که هر لحظه از طریق گیتهای پایانه مرزی مهران وارد کشور می شوند را قشر جوان تشکیل می دهد اما شمار زیادی از سالمندان و افراد کم توان را نیز می توان در بین این جمعیت دید که به سختی می توانند پیاده روی کنند.
در بین دستگاههای و سازمانهای گوناگونی که برای خدمت رسانی به زائران اربعین به مرز مهران آمده اند تعدادی از گروهها و سازمانها نیز هستند که کارشان خدمات رایگان در زمینه انتقال زائران کهنسال و ناتوان به بیرون از پایانه از طریق چرخها و یا ویلچرهایی است که با خود در پایانه مرزی مهران آورده اند.
خدمات توان بخشی انجمن معلولان وضایعات نخاعی ایلام در مهران
چند 10 متر بیرون از خروجی سالن مسافری پایانه مرزی مهران انجمن معلولان وضایعات نخاعی استان ایلام در پایگاهی که مقر آن چند چادر گروهی است تعداد زیادی ویلر را برای جابجایی و استفاده افراد ناتوان مستقر کرده است.
لطیفی یکی از مسئولان این پایگاه در گفتگو با خبرگزاری کردپرس می گوید: ما حدود 50 ویلچر را در این پایگاه مستقر کرده ایم که افراد ناتوانی که در حال ورود یا خروج به سالن مسافری پایانه مرزی مهران هستند به صورت رایگان از آنان کنند.
وی گفت این پایگاه با همکاری مشترک استان ایلام و استان مرکزی راه اندازی شده و چند نیروی داوطلب نیز در کنار این چرخها به صورت 24 ساعته به مسافران خدمت رسانی می کنند.
لطیفی ادامه داد:در این پایگاه بجز ویلچر وسایل دیگری نیز همچون عصا ،لوازم بهداشتی و واکر در اختیار افراد نیازمند قرار می گیر علاوه بر این افراد داوطلب همکار ما در زمینه تعمیرات ویلچر و رخهای زائران نیز خدمت می کنند.
وی با بیان اینکه سالمندان ،خانمها و آقایان سنگین وزن ،و زنان باردار و افراد ناتوان جسمی حرکتی از جمله افرادی هستند که از این دستگاهها استفاده می کنند گفت: بعضی وقتها مسافران را تا گیتهای داخل کشور عراق نیز انتقال می دهیم.
داوطلبانی از استانهای مختلف کشور برای کمک رایگان به زائران
یکی دیگر از موسساتی که در زمینه حمل مسافر و بار زائران در پایانه مرزی مهران فعالیت می کند هیأت حضرت علی اصغر «ع» است که البته خدمات متنوعی را به مسافران پایانه مرزی مهران ارائه می دهد.
فرمان روستایی یکی از مسئولان این هیأت به کردپرس می گوید:بیش از 60 دستگاه 4 چرخ توسط این هیأت در پایانه مرزی مهران مستقر شده که شبانه روز به مسافران در زمینه جابجایی بار و انسان خدمت رسانی می کنند.
وی افزود: در این هیأت بیش از 350 نفر نیروی داوطلب از استانهای ایلام و دیگر نقاط کشور شبانه روزی به زائران خدمت رسانی می کنند.
روستایی ادامه داد: هیأت علی اصغر علاوه بر جابجایی بار و مسافر با چهار رخ در زمینه پخت و توزیع غذا بین مسافران،توزیع اقلام فرهنگی، اسکان رایگان و خدمات متنوع دیگر فعالیت می کند.
وی افزود: علاوه بر داوطلبان ایلامی افراد مختلفی از استانهای مختلف کشور و حتی استانهای دوری همچون هرمزگان نیز برای کمک به زائران به عضویت این هیأت درآمده اند.
البته علاوه بر سازمانهایی که ذکر شد نیروهایی از ارتش، سپاه، بسیج و نیروی انتظامی نیز به صورت رایگان در زمینه جابجایی بار و مسافر در پایانه مرزی مهران فعالیت می کنند.
علاوه بر این موسسات ، چهار چرخهایی نیز در داخل پایانه مرزی مهران هستند که به صورت کرایه ای اقدام به حمل بار و مسافر در پایانه مرزی مهران می کنند.
با مسافران پایانه مرزی مهران بسیار مدارا می کنیم
این چهارچرخها که نشان پایانه مرزی مهران روی بدنه آنها حک شده است در فصلهای مختلف سال با نرخهای ناچیز اقدام به حمل بار و مسافر در پایانه مرزی مهران می کنند.
احمد– ق یک پیرمرد حدود 70 ساله ایلامی و صاحب یکی از این چرخها به کردپرس می گوید: اگرچه که موسسات داوطلب با خدمات رایگان بازار آنها را در این روزها کساد کرده اند اما در طول روز به صورت میانگین بین 70 تا 100 هزار تومان درآمد دارد.
وی می گوید : تا جایی که امکان دارد با مسافران و زائران که بین دو کشور ایران و عراق در رفت و آمد هستند در گرفتن کرایه مدارا می کنیم.
این کارگر ایلامی ادامه داد: بعضی وقتها تا ند کیلومتر افراد را با کرایه حدود 5 هزار تومان جابجا می کنیم و بسیار نیز اتفاق افتاده است که حتی هیچ کرایه ای را از افرادی که مشکلات مالی دارند دریافت نمی کنیم.
گزارش: حشمت اله کرمی نژاد

کد خبر 48096

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha