استان کردستان از نظر توسعه انسانی  جزو سه استان آخر است

سرویس کردستان- معاون سیاسی امنیتی استاندار کردستان گفت: استان کردستان به دلیل داشتن یک عقب ماندگی تاریخی در بخش شاخص توسعه انسانی وضعیت خوبی ندارد و جزو سه استان آخر کشور است.

به گزارش کردپرس، علیرضا آشناگر در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان در استانداری کردستان با بیان اینکه جوانان سرمایه‎های هر جامعه‎ای هستند،گفت: باید زمینه ورود جوانان به چرخه مدیریتی فراهم شود تا پس از طی مدارج اداری، به مدیران پر انرژی تبدیل شوند.

وی گفت: هرچند در سال‎های اخیر کارهای خوبی در استان انجام شده است اما استان در برخی از بخش‌ها بسیار عقب ماندگی داشته است نتوانسته‎ایم به جایگاه مطلوبی برسیم.

آشناگر میزان باسوادی، امید به زندگی و تولید ناخالص داخلی را سه فاکتور موثر در بحث شاخص توسعه انسانی برشمرد و گفت: هم اکنون در بحث شاخص توسعه انسانی، استان مانده به آخر کشور هستیم که اصلا وضعیت خوبی نیست.

وی با تاکید بر اینکه باید از فکر و توان جوانان استفاده شود، ادامه داد: یکی از کارهایی که نیاز است در استان انجام شود تشکیل مشاوران جوان برای مدیران و حتی خود آقای استاندار است که به عنوان رابطین جوانان، مسایل و مشکلات این حوزه را به مدیران استان منتقل کنند.

حرکت جمعیت استان به سمت پیری

هیرش رضایی، معاون فرهنگی اداره ورزش و جوانان کردستان هم در این جلسه با بیان اینکه براساس آخرین آمار امسال، حدود 411 هزار نفر جوان بین سنین 15 تا 29 سال در استان داریم، گفت: با توجه به آمار پنج سال گذشته، سن جمعیت استان به سمت پیری پیش می‌رود.

وی به فعالیت 23 سمن در حوزه جوانان در استان اشاره و عنوان کرد: هرچند این تعداد سمن در حوزه جوانان کم هستند اما در حال حاضر 35 سمن دیگر در صف انتظار بوده و 30 سمن هم در مراحل ثبت اعتبار نامه هستند که امیدواریم تا پایان سال رشد قابل توجهی در این بخش داشته باشیم.

وی گفت: در سال 90 حدود 33 درصد جمعیت استان را جوانان تشکیل داده اند که در سال 93 به 30 درصد رسیده و تاکنون سیر نزولی داشته است که نشان می‌دهد استان به سمت پیری جمعیت پیش می رود.

معاون فرهنگی اداره ورزش و جوانان کردستان با عنوان اینکه هم اکنون 25.5 درصد جمعیت استان را جوانان تشکیل می دهند، ادامه داد: براساس آخرین آمار در سال جاری، حدود 411 هزار نفر جوان بین سنین 15 تا 29 سال در استان داریم که در سال گذشته 425 هزار نفر بوده‎اند. وی جمعیت جوان استان در بخش آقایان را 215 هزار نفر و در بخش بانوان را 209 هزار نفر عنوان کرد و گفت: 301 هزار جوان در شهرها و 123 هزار نفر در روستاها زندگی می کنند. رضایی افزود: 27 درصد زنان جوان در روستاها و 73 درصد در شهرها هستند و 31 درصد آقایان جوان در روستاها و 69 درصد در شهرها مشغول به زندگی هستند.

کد خبر 48114

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha