اراضی پادگان لشکر 64 ارومیه تعیین تکلیف شد

سرویس آذربایجان غربی- مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی از تعیین تکلیف و تصویب اراضی پادگان لشکر 64 ارومیه خبر داد .

به گزارش کردپرس جلیل جباری با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران افزود: با تلاشهای سه سال مسئولین استان آذربایجان غربی‌ و پس از بازدید معاون میراث فرهنگی سازمان متبوع و دبیر وقت شورای عالی معماری و شهرسازی ( دکتر حناچی ) و هیئت همراه و پیشنهاد تدقیق مساحت و کاربری اراضی پادگان لشکر 64 ارومیه طرح نهایی این مجموعه در جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری تعیین تکلیف شده و با کاربری های عمومی مختلف در اختیار مردم کلان شهر ارومیه قرار خواهد گرفت .

جباری گفت : بازبینی کمیسیون ماده 5 گذشته این مجموعه از سه سال پیش کلید خورده و در اقدامی کم سابقه به همت معاون عمرانی وقت استانداری آذربایجان غربی مصوبه قبلی آن کان لم یکن گردیده و بازبینی آن به یک تیم پژوهشی از دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه ارومیه سپرده شد .

او افزود : پس از تشکیل جلسات اتاق فکر متعدد به این منظور و پس از رایزنی های بسیار، طرح نهایی با رویکرد حفاظت از فضای سبز موجود با درختان کهنسال و حفاظت از بناهای تاریخی دوره پهلوی مجموعه و اعظای حداکثر کاربری های عمومی در مقیاس شهری شامل گردشگری تفریحی( با مساحت تقریبی 2.5 هکتار) ـ ‌باغ موزه ، پارک و صنایع دستی (مساحت تقریبی 9.1 هکتار ) ـ پارک و فضای سبز ( به مساحت تقریبی 11.4 هکتار) ، میراث تاریخی - تجاری ( به مساحت تقریبی 2.9 هکتار ) ـ تجاری خدماتی با حفظ بناهای تاریخی و رعایت ضوابط میراث فرهنگی ( به مساحت تقریبی 8.7 هکتار ) و تجاری خدماتی ( به مساحت تقریبی 4.6 هکتار ) به تصویب مراجع استانی رسیده و نهایتاً در جلسه اخیر شورایعالی شهرسازی و معماری به تصویب رسید .

جلیل جباری در ادامه گفت : در این مصوبه به ضرورت رعایت ضوابط میراث فرهنگی و حفظ این مجموعه ی با ارزش تاریخی بعنوان بخشی از هویت شهر ارومیه تاکید شده است .

مدیرکل استان افزود : اگر تعاملات و همکاریهای سازمان مرکزی ،‌ استانداری ، شهرداری ارومیه ،‌ اداره کل راه و شهرسازی و نمایندگان مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی بویژه دکتر بهادری نبود مطمئناً تلاشهای این اداره کل در این زمینه نتیجه نداده و بی ثمر می ماند .

جباری اضافه کرد : این اراضی در نقشه حاضر علاوه بر بخش های تجاری ،‌ خدماتی و مذهبی به بخش های گردشگری ، ‌تفریحی و پارک وام هم چنین باغ موزه و صنایع دستی نیز تقسیم شده است .

مدیرکل استان در انتها با قدردانی از معاون میراث فرهنگی سازمان متبوع ادامه داد : برای حفظ کاربری و تهیه نقشه و تصویب آن سازمان مرکزی و بویژه معاون میراث فرهنگی همکاریهای خوبی با استان داشتند که بایستی از این اقدامات تشکر و قدردانی می کنیم ، بدون شک وجود فضای بازی در این ابعاد با بناهای تاریخی واقع در آن و ایجاد کاربری های فوق الذکر پتانسیل بزرگی برای شهروندان و گردشگران خواهد بود.

گفتنی است محوطه ستاد لشکر و بناهای تاریخی آن که متعلق به دوره پهلوی می باشد با تلاش و پیگیری های اداره کل در سال 93 بشماره 31186 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید ؛ این مجموعه با مساحتی بالغ بر 70 هکتار در مرکز شهر و در حریم بلافصل بافت تاریخی ارومیه واقع شده است .

کد خبر 48272

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha