به گزارش خبرنگار اعزامی کردپرس،وقتی برای تهیه گزارش به کرمانشاه رفتم شاهد گستردگی خرابی ها در چندین منطقه بودم که جریان کمک رسانی ها را سخت می کرد.این مناطق از همان ساعات اولیه نیروهای امدادی از تمام شهرهای اطراف را به سمت خود بسیج کرده بود و شاهد حضور گروه های امدادی در خیلی از نقاط بودیم اما به دلایل پهناوری منطقه و وجود چندین شهر و 1900 روستا تصور رسیدگی به موقع و لحظه ای گرده های امدادی را دشوار نموده بود که با حضور مردمی این کمبود جبران می شد.از همان ابتدای بحران همه نهادها اعم از سازمان مدیریت بحران،هلال احمر،سپاه،ارتش،بیمارستان ها به سرعت به جریان کمک رسانی ورود کردند اما شوک تخریب ساختمان ها منجر به توجه بیشتر به سه شهر سرپل ذهاب و قصر شیرین و اسلام آباد کرده بود و همین عامل توجه به عمق بحران در روستاهای منطقه دشت ذهاب را با مشکل مواجه کرده بود که آن هم به مدد فضای مجازی موجی از احساسات انسانی را در کشور فعال نمود و کمک های مردمی را به سمت مناطق آسیب دیده روانه کرد.
در آن ساعات اولیه حادثه،ناهماهنگی در مدیریت بحران در کمک رسانی به زلزله زدگان دیده می شود و چگونگی رسیدگی و توزیع ناهماهنگ مواد ضروری بین مردم منجر شده بود که مایحتاج اساسی به عده ای برسد و مابقی بلاتکلیف بمانند. در واقع برای جلوگیری از هرگونه اتلاف وقتی توزیع این مواد نیازمند مدیریت بهتری است که اگر به دست هلال احمر باشد شاید مناسب تر توزیع ها صورت گیرد.
در گذر از مناطق زلزله زده جوانرود، ثلاث باباجانی و ازگله تا سرپل ذهاب آنچه دیده می شود برخی نقاط نیازمند توجه سریعتری هستند.در مسیر جوانرود تا ثلاث باباجانی دیده می شود که خانه های منطقه به جز تعدادی معدود، آسیبی ندیده اند و مشکلی از لحاظ ریزش ندارند و اگر مردم چادر زده اند احتمالاً از ترس پس لرزه ها است.
از سمت تازه آباد ثلاث باباجانی تا ازگله برخی خانه هایی دیده می شود که ریزش کرده و در واقع به نظر می رسد،ابتدای حوزه آسیب از ازگله شروع می شد. از ازگله به بعد تعداد زیادی از خانه ها ریزش کرده و تا نزدیک سرپل ذهاب یعنی روستاهای بزرگ کوییک که در مسیر دیده می شود بسیاری از روستاها از 50 تا صد درصد تخریب شده اند.
در این میان حضور مردم به قصد همکاری و کمک رسانی از طریق کاروان های مردمی و یا ماشین های شخصی جاده های منتهی به سرپل ذهاب را پرازدحام کرده است.می توان گفت کمکهای مردمی تا این رده عالی است و مردم جهاد عظیمی برای کمک به هموطنان خود را آغاز کرده اند که جای بسی تقدیر و قدردانی است.در سوی دیگر تردد فراوان کامیون ها و ماشین های سواری موجب گشته تا جاده ها شلوغ شده و جمعیت زیادی در حال رفت و آمد باشند که این باعث شده کمک رسانی قدری مشکل شود و در واقع این مسئله از عواقب پسا زلزله است که چگونه باید روند کمک رسانی در یک مدار هماهنگ شده قرار گیرد.
در ادامه مسیر از منطقه ازگله تا سرپل ذهاب تعدادی روستا وجود دارند که با تخریب صد درصدی روبرو شده اند.با توجه به اینکه رسیدگی و امداد و آواربرداری توسط قرارگاه خاتم انبیاء،جهادسازندگی و نهادهای دیگر در حال انجام است واجب است که حجم خرابی و اولویت خدمات رسانی به مناطق براورد شود تا مرحله اسکان دهی موقت به پایان برسد و مرحله دوم که شناسایی آغاز شود.
در حال حاضر بیشترین مایحتاج زلزله زدگان پتو، چادر، البسه گرم و وسایل گرما زا و نایلون است که برای مرحله اسکان موقت ضروری است.بنا به گفته مسئولان هلال احمر،با توجه به کمک های گسترده مردم و واریز شدن کمک های به حساب این سازمان ،مایحتاج زلزله زدگان تهیه و انبار شده و از امروز بسته های 72 ساعته،سپس یک هفته ای و بعدا یک ماه پخش می شود.در مرحله سوم و بعد از اسکان موقت مرحله بازسازی خانه های روستایی و شهری آغاز می شود.
نظر شما