به گزارش کرد پرس به نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، کریم شریفی با بیان اینکه با توجه به وجود گونه‎های مختلف زعفران وحشی در شهرستان بانه، کشت این گیاه کاملاً سازگار با اقلیم منطقه است، گفت: به کشاورزان توصیه می‎کنیم در راستای تغییر الکوی کشت، با توسعه پرورش زعفران برای افزایش بهره‎وری زمین های خود گام بردارند.
وی افزود: زعفران یا طلای سرخ، گونهای قانع در زمینه نیاز به آب به شمار می‎رود که در طول سال تنها 2 یا 3 بار در اوایل مهر ماه به آبیاری نیاز دارد و در اواخر مهر و چند روز از آبان، طی 3 مرحله برداشت می شود.
وی میزان بهره وری محصول زعفران را در سال اول تا 500 گرم در هکتار، در سال دوم تا 2 کیلوگرم، در سال سوم 4 تا 6 کیلوگرم و از سال چهارم تا هفتم با کامل شدن برداشت اقتصادی آن، بین 8 تا 10 کیلوگرم بیان کرد .
شریفی مهم ترین مشکلات موجود در زمینه کشت زعفران در حال حاضر را تامین پیاز زعفران و تأمین آب (در پاییز و اوج کم آبی منطقه) ذکر کرد و گفت: پرداخت تسهیلات بانکی کم بهره برای تأمین و انتقال آب، برق رسانی چاه های آب و مکانیزاسیون کشت پیاز زعفران، از جمله حمایت‎های دولت در این زمینه است.
نظر شما