روزانه 400کانکس در مناطق زلزله زده نصب می شود

سرویس کرمانشاه- استاندار کرمانشاه گفت: اسکان موقت زلزله زدگان 300 میلیارد تومان هزینه دربردارد، روزانه 400 کانکس نصب می شود.

به گزارش خبرنگار کردپرس، هوشنگ بازوند صبح امروز چهارشنبه (8 آبان ماه) در یک نشست خبری که به منظور تشریح آخرین روند خدمات رسانی به مناطق زلزله زده کرمانشاه در محل سالن تدبیر استانداری کرمانشاه برگزارشد، زلزله غرب کشور را بزرگترین زلزله 100سال اخیر کشور توصیف کرد و اظهارداشت: این زلزله تحولات عجیبی را در ساختار زمین شناسی غرب کشور بوجود آورد.

وی حضور مقام معظم رهبری در مناطق زلزله زده را مایه دلگرمی و قوت قلب مسئولان حاضر در این منطقه و امیدی برای مردم آسیب دیده از زلزله عنوان کرد و در ادامه سخنانش گفت: از آنجایی که بحث پیشگیری در کشور ما کم مورد توجه قرار می گیرد، بیشتر مدیریت در بحران را انجام می دهیم درحالی که باید به سمت مدیریت بر بحران برویم.

استاندار کرمانشاه به گستردگی زلزله اخیر و متاثر شدن 8 شهرستان و 1930 روستا از این حادثه اشاره کرد و افزود: این تصمیم که امدادرسانی در روستاها را به سپاه و شهر را به ارتش بسپاریم تصمیم خوبی بود بطوریکه 3 هزار نفر از پرسنل سپاه و 3 هزار نفر از پرسنل ارتش در روستاها و شهرهای مناطق زلزله رده به امداد رسانی مشغول شدند و 2 هزار و 900نفر را از زیر آوارها بیرون آوردند.

وی با بیان اینکه 6 هزار و 500 مجروح از طریق 34 بالگرد هوانیروز، سپاه و هلال احمر از فرودگاه کرمانشاه به همدان، کرج و تهران انتقال یافتند، سرعت عمل در این زلزله بالا بود، 94هزار چادر توزیع شد و به نسبت سایر زلزله های قبل هدر رفت چادر ها بسیار کم بود.

مقام ارشد مدیریت استان با تاکید براینکه به خاطر شرایط جوی باید مرحله اسکان موقت شتاب بیشتری داشته باشد، عنوان کرد: اسکان موقت زلزله زدگان 300 میلیارد تومان هزینه دربردارد، قرارداد آن با قرارگاه خاتم الانبیاء منعقد شده که روزانه 400 کانکس توسط 32 تیم سپاه از استان های کشور نصب شود.

وی به موضوع پرداخت تسهیلات به روستائیان اشاره کرد و گفت: 5 میلیون تومان بابت مسکن، 2 میلیون تومان بابت معیشت، 600 هزار تومان خسارت تلف شدن دام های سبک و 4 میلیون تومان خسارت تلف شدن دام سنگین به روستائیان کمک پرداخت می شود.

به گفته بازوند 575 واحد تولیدی صنعتی، 8300 واحد سنتی تولیدی و 7000 واحد صنفی از زلزله خسارت دیده اند که برای واحدهای تولیدی صنعتی 400 میلیارد تومان وام با بهره 6 درصد، برای هر واحد سنتی تولیدی 10 میلیون تومان وام با بهره 4 درصد و برای هر واحد صنفی بین 10 تا 30 میلیون تومان تسهیلات با بهره 6 درصد در نظر گرفته شده است.

وی زلزله را تهدیدی دانست که باید آن را با استفاده از سازوکارها به یک فرصت برای استان تبدیل کرد و در ادامه خاطرنشان ساخت: در بودجه 97 نیز موافقت شد یک ردیف مستقل درخصوص زیرساخت های کرمانشاه در طول برنامه 6 اختصاص داده شود که اتفاق بسیار خوبی است.

استاندار کرمانشاه از خسارت 1هزار و 241 میلیارد تومانی زلزله به تاسیسات اداری دولتی خبرداد و متذکرشد: این زلزله نشان داد که برخی از دستگاه های اجرایی در ساخت و ساز نمره خوبی نگرفتند، از رئیس جمهور خواسته ایم تا با کسانی که در ساخت و سازها کوتاهی داشته اند، برخورد قانونی شود.

عدم جانمایی درست خطوط برق و تخریب آنان بعلت ریزش کوه، تخریب بیمارستان ها و نبود تصفیه خانه در برخی از شهرها و کدورت آب آنها پس از زلزله از جمله موضوعاتی بودند که استاندار کرمانشاه به آنها پرداخت.

وی با تاکید براینکه نباید در بحران بمانیم بلکه باید از آن عبور کنیم، متذکرشد: نرخ بیکاری ما بالا است، زلزله هم مزید برعلت شد، برای بازسازی 35 هزار واحد مسکونی آسیب دیده باید کارگاه های تولیدی استان فعال شوند تا بخشی از بیکاری ها را جبران کنند.

کد خبر 49205

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha