نگاهی به آیین های ماه مولود در کردستان

سرویس کردستان- یکی از شادترین ایام مردم کردستان که از روزگاران قدیم تاکنون تجلی گاه اغلب مناسبت ها و آیین های خوش آنها بوده و هست، ماه مولود است.

کردپرس- یکی از شادترین ایام مردم استان کردستان که از روزگاران قدیم تاکنون تجلی گاه اغلب مناسبت ها و آیین های خوش آنها بوده و هست، ماه مولود است.اغلب جمعیت کردستان اهل سنت و شافعی مذهب هستند و ماه ربیع الاول که به ماه مولود معروف است معنوی ترین و بهترین ماه سال در منظر ساکنین این خطه از ایران زمین است.

اعتقاد اهل سنت بر این است که حضرت محمد (ص) در روز دوازدهم ربیع الاول قدم به عرصه گیتی نهاده است و اهل تشیع معتقدند که هفدهم ربیع الاول است، لذا اهل سنت برای جشن مولود احترام فراوانی قایل هستند و ماه ربیع الاول در میان مردم کردستان به ماه مولود معروف شده است.آیین دف نوازی و مولودی خوانی در وصف حضرت رسول (ص) و تزیین معابر و کوچه ها و خیابان های شهر در میان مردم کردستان اساسی ترین برنامه این ماه است.

کردستانی ها بر این باورند که برگزاری آیین مولودی خوانی در منزل آنها موجب افزایش رزق و روزی و دوری درد و بلا از افراد خانواده می‌شود به طوری که سعی دارندبرنامه های مولودی خوانی خود را در ماه مولود انجام دهند،البته کردستانی ها به بهانه های مختلف از جمله آغاز زندگی در منزل جدید، جشن نامگذاری فرزندان، جشن بازنشستگی، بازگشت از حج و ادای نذر نیز آیین مولودیخوانی برگزار می‌کنند ولی آن چه که به این نام شهرت دارد مولودی خوانی در سالروز میلاد فرخنده پیامبر(ص)است.

یکی‌ از جلوه‌های‌ جالب‌ و زیبای‌ موسیقی‌ مذهبی‌ را در کردستان‌ می‌توان‌ در ماه‌ ربیع‌الاول‌ که‌ در میان‌ عامه‌ مردم‌ به‌ ماه‌ مولود میلاد حضرت‌ محمد (ص‌) مشهور است‌ مشاهده‌ کرد. در استان‌ کردستان‌ بیش‌ از سه‌ هزار مسجد و تکیه‌ وجود دارد که‌ به‌ جز ماه‌ ربیع‌الاول‌ در یک‌ ماه‌ حداقل‌ یک‌ مولودی‌ در مساجد برای‌ تازه‌تر کردن‌ عهد و پیمانشان‌ با خداوند و حضرت‌ ختمی‌مرتبت‌ محمد مصطفی‌ (ص) برگزار می‌شود و در ماه‌ ربیع‌الاول‌ (ماه‌ مولود) نیز در تمامی‌ مساجد و اکثر منازل‌ مراسم‌ مولودی‌خوانی‌ برگزار خواهد شد.

در میان مردم سنندج بخواهیم یادی از مولودی خوانان گذشته شهر داشته باشیم که امروز در کنار ما نیستند نام مرحوم سید محمد شمس قریشی، مرحوم میرزا محمد سعید خالص رو، مرحوم خلیفه صمد عندلیبی، مرحوم خلیفه علی اکبر شمس الدینی و خانواده خلیف میرزا آعه غوثی را خواهیم شنید که در تکیه ها و خانقاهای نقشبندی، تکیه کسنزانی قادریه، تکیه شیخ هادی، تکیه حاج سید وفا سلامی، تکیه شیخ عبدالکریم و تکیه حاج خلیفه فتاح، تکیه حاج سید عبد الله دیانت، خانقا حاج شیخ محمد باقر قطارچیان و به مولودی خوانی پرداخته اند.

کد خبر 49283

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha