به گزارش کرد پرس، با وجود بهره‎مندی استان کردستان از منابع آبی مناسب به دلیل نبود زیرساخت‎های کافی، عدم توانایی مالی کشاورزان و از همه مهم‎تر اختصاص نیافتن سهم مناسب از آب‎ سدهای استان اکثر زمین‎های کشاورزی در استان به صورت دیم کشت می‎شود که قاعدتا اثری نامناسب بر بهره‎وری و درآمد کشاورزان دارد.
براساس اعلام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در سال زراعی جاری ۵۴۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم دیم و آبی اختصاص پیدا کرده است.
فرید سپری در جلسه‎ای که به منظور بررسی چالش‎های بیمه زراعت استان و راهکارهای ترغیب و تشویق کشاورزان به عقد قرارداد در سنندج تشکیل شد، با اشاره به وجود یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتاراراضی کشاورزی دراین استان گفت: بیشترین سطح اراضی کشاورزی استان مربوط به کشت غلات است.
وی عنوان کرد: سالانه ۵۲۰ تا ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم دیم، ۳۲ تا ۳۳ هزار هکتار به کشت گندم آبی، ۲۸ هزار هکتار به کشت جو و ۱۰۰ هزار هکتار هم به کشت نخود اختصاص پیدا می‎کند.
وی اظهارداشت: ۵۴۸ هزار هکتار ازاراضی استان به کشت گندم اختصاص پیدا کرده است که از این میزان سطح ۳۳ هزار هکتار گندم آبی و ۵۱۵ هزار هکتار هم گندم دیم است.
آمارهای ارایه شده از سوی این مقام مسئول نشان می‎دهد کشاورزی استان هنوز در مرحله سنتی قرار دارد. یکی از ابزارهای مهم برای افزایش بهره‎وری از زمین‎های کشاورزی تبدیل اراضی دیم به آبی و کشت مکانیزه است. یکی از الزامات این مهم فراهم شدن شرایط برای اختصاص سهم مناسب از آب‎های استان برای استفاده کشاورزان است. این موضوع هر چند بارها از سوی نمایندگان مجلس مورد توجه قرار گرفته و حتی تذکر رسمی هم از صحن علنی مجلس در این باره به رییس جمهور داده شده است اما به دلیل کم کاری برخی نهادها از جمله سازمان جهاد کشاورزی استان هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده است.
بیمه کشاورزی مغفول بزرگ
یکی از امکانات جبرانی کشاورزان هم استفاده از بیمه محصولات کشاورزی است. هر چند صندوق مسئول این کار به نوعی از اعتبارات دولتی هم استفاده می‎کند اما عملا به دلیل عملکرد غیر حرفه‎ای این صندوق در استان به نوعی کمک هزینه برای عدهای از کشاورزان که از آن استفاده می‎کنند تبدیل شده و بخش مهمی از کشاورزان هم آگاهی چندانی از آن ندارند. این در حالی است که ادارات جهاد کشاورزی شهرستان‎ها باید برنامه‎ریزی‎هایی برای افزایش آگاهی کشاورزان از این امکانات انجام بدهند که اقدامی مثمر ثمر تا به حال در این حوزه مشاهده نشده است. کشاورزی استان نیازمند برنامه ریزی جدید و تحول اساسی است باید دید مسئولان جدید برنامه‎ای در این حوزه دارند یا در بر همان پاشنه سابق خواهد چرخید؟
نظر شما