وعده های انتخاباتی در لایحه بودجه تبلور دارد/ مبنای بودجه ۹۷ اشتغال فراگیر، رفع فقر و ایجاد عدالت است

سرویس ایران-رییس جمهور بودجه سال 1397 کل کشور را تبلور تمامی چارچوب ها و وعده های اصلی دولت دوازدهم در انتخابات اردیبهشت 96 و اجرای این برنامه ها دانست و تصریح کرد: لایحه بودجه امسال کاملا متفاوت با لوایح بودجه سال های گذشته است و تنها یک لیست درآمدی و هزینه ای نیست بلکه برشی از برنامه چهار ساله دولت است.

به گزارش کردپرس، حسن روحانی روز یکشنبه هنگام تقدیم لایحه بودجه سال 1397 کل کشور به مجلس شورای اسلامی گفت:اشتغال، رشد اقتصادی، رفع فقر ، کاهش نابرابری ها ، تحرک در طرحهای اصلی و مهم و حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور به عنوان خواسته های اصلی مردم در انتخابات 96 ، در این لایحه پیگیری شده اند. رییس جمهور در ابتدای این جلسه با تبریک ایام میلاد با سعادت پیامبر عظیم‌الشأن اسلام(ص) و امام صادق(ع) و ماه ربیع‌المولود به نمایندگان مجلس و همه ملت ایران ، به تقدیم اولین بودجه دولت دوازدهم در موعد قانونی به مجلس اشاره و ابراز امیدواری کرد: طبق آیین نامه مجلس در روند بررسی‌های 40 روزه ، در اواخر دی‌ماه این لایحه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی بررسی و تا آغاز دهه فجر( 12 بهمن) قانون این لایحه در اختیار دولت قرار گیرد.

دکتر روحانی با بیان اینکه لایحه بودجه امسال کاملاً متفاوت با لوایح بودجه‌های سال‌های گذشته است، اظهارداشت: در واقع در این لایحه بودجه به خوبی روشن شده که بودجه یک لیست درآمدی و هزینه‌ای تنها نیست، بلکه بودجه سالانه برشی از برنامه 4 ساله دولت است.

رییس جمهور با بیان اینکه در تبصره 14، 18 و 19 لایحه‌ای که تقدیم مجلس می‌شود به خوبی خواهید دید که یک تحول بزرگ در بودجه امسال خواهد بود، گفت: دولت روند جدیدی را آغاز کرده و این روند را در سال‌های بعد، ادامه خواهد داد.

دکتر روحانی افزود: پایه اصلی بودجه امسال، شفافیت است و پرداخت اعتبار به دستگاه‌ها بر مبنای عملکرد سه ماهه آنها خواهد بود.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: آنچه که در گذشته انجام می‌گرفت این بود که دستگاه اعلام می کرد که به عنوان مثال سال گذشته هزار تومان گرفته و از این هزار تومان 990 تومان را خرج کردم و برای سال آینده حداقل 10 درصد اضافه و هزار و صد تومان می‌خواهد و آن کسی که هزار تومان بودجه داشت و صرفه جویی کرده بود و 800 تومان آن را خرج کرده بود به مراتب در سال بعد بودجه کمتری دریافت می‌کرد.

دکتر روحانی با بیان اینکه یک رقابتی میان دستگاهها بویژه در ماه‌های آخر سال برای هزینه کردن وجود داشت تا بتوانند بودجه بیشتر بگیرند، گفت: مسیری انتخاب شده بود که این مسیر، به نفع کشور نبود، شفافیت در آن وجود نداشت و دستگاه‌ها تشویق به اجرا نمی‌شدند.

دکتر روحانی تصریح کرد: از طرف دیگر ما نمی دانستیم که یک خدمت چقدر برای دولت هزینه دارد. اگر بناست بیماری را معالجه کنیم و یا اگر عمل جراحی می خواهیم انجام دهیم و یا دانشجویی می‌خواهد تربیت شود و دانش‌آموزی باید کلاس درسش را بگذراند، ‌با چه هزینه‌ای قرار است این کارها به انجام برسد؟

رییس جمهور ادامه داد: وقتی هزینه دستگاه‌های دولتی را با بخش خصوصی مقایسه می‌کردیم، گاهی اصلاً قابل مقایسه نبود که برای چه این کار را می‌کنیم.

دکتر روحانی افزود: به وزیر آموزش و پرورش هنگام معرفی وی به عنوان وزیر پیشنهادی گفتم برای یک دانش‌آموز اگر صندلی‌ را از یک مدرسه خصوصی بخریم، ممکن است برای ما یک میلیون تمام شود، اما یک دانش‌آموز که دراختیار وزارت آموزش و پرورش قرار می گیرد، 2.5 میلیون هزینه می‌کنی؛ ایشان به حرف من ایراد گرفت. گفت اولاً اگر به بخش خصوصی بدهیم یک میلیون نمی شود، 800 هزار تومان می‌شود و اگر به بخش دولتی بدهیم 2.5 میلیون نمی‌شود، نزدیک 3 میلیون تومان می‌شود.

رییس جمهور با طرح این سوال که این هزینه ها از پول مردم برای کدام خدمت و به چه قیمتی انجام می شود؟ و آیا دولت باید با بخش خصوصی رقابت بکند یا به بخش خصوصی واگذار کند؟، اظهار داشت: ما باید بر مبنای عملکرد، هدف و نتیجه بودجه‌ریزی کنیم نه بر مبنای هزینه سال گذشته و این مهم در بودجه امسال آغاز شده است؛ و این در حالی است که تمام بودجه‌های گذشته ما بر مبنای هزینه سال پیش از آن است.

دکتر روحانی افزود: حدود 34 درصد بودجه‌ای که تقدیم مجلس می‌شود، بودجه عملیاتی است و باید این روند ادامه پیدا کند تا تمامی بودجه‌های ما عملیاتی شود.

رییس جمهور با بیان اینکه بر اساس این بوجه در بخش استانی، صد در صد بودجه عملیاتی خواهد بود، بر ضرورت تمرکز زدایی از بودجه تاکید کرد و گفت: بودجه ما به گونه‌ای تنظیم می‌شود که همه اعتبارات و هزینه‌ها در اختیار تهران است و 2 الی 3 درصد اعتبارات هزینه‌ای با کمی بودجه عمرانی را به استان می‌دهیم.

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: برای سال آینده در بخش هزینه‌ای بجای 4 درصد 24 درصد و در بخش عمرانی نیز بیشتر از 30 درصد بودجه در اختیار استان ها قرار می‌گیرد. باید بگذاریم استان‌ها خود بر اساس هزینه و درآمدشان مدیریت کرده و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در هر استانی راحت‌تر بتوانند بر کار استان، استاندار و برنامه‌ریزی مسئولین استان نظارت بکنند و ما نیز بر مبنای عملکردهای سه ماهه نظارت کنیم و بودجه در اختیار آنها بگذاریم. سازمان برنامه و بودجه طبق لایحه بودجه امسال، مسئولیت بسیار سنگینی را بر دوش دارد و باید به دقت نظارت کند.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: مشکل دیگر بودجه که از شما نمایندگان محترم برای حل آن می خواهم دست به دست هم بدهیم این است که در طول سال‌های گذشته ردیف های مختلفی تشکیل و هر کسی ردیفی در بودجه گرفته است بگونه ای که دو برادر که در یک دستگاهی بودند دو ردیف گرفتند بعد پسرعمو آمده و 4 ردیف شده و ردیف های گوناگون درست شده و معلوم نیست این ردیف‌ها و پول‌ها در اختیار چه کسانی قرار می‌گیرد و چه کسی نظارت می‌کند و این ردیف ها در کجا مصرف می‌شود.

دکتر روحانی با بیان اینکه در بودجه امسال ردیف‌ها کاهش پیدا کرده است ، اظهارداشت : از شما نمایندگان می خواهم در این مسیر به ما کمک کنید. حتماً به شما مراجعه می‌کنند و حتماً به شما فشار می‌آورند، باید بتوانیم بر این ردیف‌ها نظارت کنیم، این پول کجا می‌رود و به چه صورت مصرف می‌شود؟

رییس جمهور اضافه کرد: اگر روند سال‌های گذشته ادامه پیدا کند، فرض محال که دولت دوازدهم که کشور را اداره کند، دولت بعد حتماً نمی‌تواند کشور را اداره کند و در یک بن‌بست قرار می‌گیریم. در بودجه امسال، برای تمام چالش‌های اصلی کشور، وارد عمل شدیم و این روند را در 4 سال آینده ادامه خواهیم داد.

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم، تلاش ما ایجاد آرامش و ثبات اقتصادی بود. می‌خواستیم این لوکوموتیو و این قطار روی ریل قرار بگیرد. الان روی ریل قرار گرفته است و حالا نیازمند سرعت و دقت لازم هستیم. باید با سرعت پیش برویم و به اهداف‌مان برسیم. در سال‌های گذشته از آغاز نگران رشد اقتصادی بودیم به دلیل اینکه از قبل با رشد منفی مواجه بودیم لذا تلاش ما این بود که اقتصادمان ،دارای رشد ، تورم قابل مهار و اشتغال قابل قبول داشته باشد، بانک‌ها نظم پیدا کنند، صندوق‌های بازنشستگی در مسیر درست قرار بگیرند. بودجه‌ریزی علمی، عملیاتی ، درست و باشفافیت و نظارت باشد و در اشتغال بتوانیم حرکت بزرگی بوجود بیاوریم و در مسأله فقر یک گام مهم برداریم.

رییس جمهور تصریح کرد: اگر بخواهم بودجه امسال را در یک جمله خلاصه کنم، بودجه سال 97، بودجه‌ای بر مبنای اشتغال فراگیر و بر مبنای رفع فقر و ایجاد عدالت است .

دکتر روحانی با بیان اینکه دولت در سال های گذشته بدنبال قرار دادن اقتصاد در مسیر توسعه و رشد بود، اظهارداشت: در دولت یازدهم در همه سال‌ها دارای رشد مثبت داشتیم بجز سال 92 که در نیمه سال دولت یازدهم آغاز شد لذا رشد منفی سال قبل که حدود 7 درصد را به زیر منفی 2 برسانیم یعنی پایان 92 به منهای 1.9، رسید و از 93 الی 95 همیشه رشد مثبت داشتیم مخصوصاً سال 95 که به رشد 2 رقمی رسیدیم.

رییس جمهور اضافه کرد: خوشبختانه در فصل اول امسال در مقایسه با فصل اول سال گذشته در رشد اقتصادی اعلام می‌شود که بدون نفت، 7 و با نفت 6.5درصد ، دارای رشد است و این قدم بسیار خوبی در رشد اقتصادی است و هدف‌گذاری ما این است که در طول دولت دوازدهم، ان‌شاء الله رشد بالای 5 درصد سالانه داشته باشیم البته خیلی باید در این کار تلاش و سرمایه‌گذاری شود.

دکتر روحانی با بیان اینکه اگر دست به دست هم دهیم از مشکلات عبور می‌کنیم، گفت: تورم در دولت یازدهم مهار شد و هدف‌گذاری ما این بود که یک رقمی شود، ما می‌خواستیم در سال پایانی دولت یازدهم یک رقمی شود که یک سال زودتر یک رقمی شد و تا امروز هم این تورم یک رقمی باقی مانده و تلاش ما این است که مهار تورم را ادامه دهیم.

کد خبر 49802

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha