به گزارش کردپرس، داود غفارپور با اشاره به انتشار گزارش جامع بررسی تجارت خارجی استان بین سال های 1390 و 1395 شمسی، گفت: در این مدت ارزش صادرات استان سه برابر و حجم صادرات نیز حدود یک و نیم برابر شده است و این آمار در سال 1395 به یک میلیون و 554 هزار تن به ارزش 14 هزار و 784 میلیارد ریال رسیده است.
وی اضافه کرد: طبق بررسی های صورت گرفته در قالب این گزارش جامع بیشترین حجم و ارزش صادرات آذربایجان غربی در سال 1395 از مرز تمرچین پیرانشهر بوده و این مرز 63 درصد حجم و 35 درصد ارزش کل صادرات استان را به خود اختصاص داده است.
وی اظهار کرد: از مرز تمرچین در سال گذشته 986 هزار تن کالا به ارزش پنج هزار و 211 میلیارد ریال صادرات انجام شده که رقمی قابل توجه است.
به گزارش کردپرس، علی رغم نقش پررنگ مرز تمرچین درصادرات، این مرز دو ماه است مسدود شده است.
مسدود ماندن 2ماهه مرز تمرچین پیرانشهر باعث بروز مشکلات زیادی در تأمین معیشت و امرار معاش حدود ۳۰ هزار نفر از مردم پیرانشهر (نزدیک به ۸ هزار کولبر و حدود ۲۵ هزار کسبه، اصناف و بازاریان) به همراه داشته است.
رسول خضری نماینده سردشت و پیرانشهر به کرپرس گفته است: بدون شک ادامه مسدود ماندن مرز تمرچین تبعات سنگینی را برای شاغلین در آن ایجاد کرده است و حتی باعث تغییر سرنوشت بسیاری از افراد شده است.
این نماینده مجلس عنوان کرد: افزایش مشکلات معیشتی ناشی از مسدود ماندن مرز مشکلاتی برای حدود 30 هزار نفر را به دنبال داشته است که ادامه این روند می تواند در افزایش ناامنی و تمایل افراد بیکار به واردات کالا بصورت قاچاق تاثیر بسزایی داشته باشد.
وی امروز دوشنبه (20 آذرماه) به کردپرس گفت: تلاش ها برای بازگشایی مرز تمرچین باعث شد تا شورای امنیت ملی کشور در نشستی ویژه اقدام به بررسی این موضوع نماید.
خضری تصریح کرد: قرار است در این نشست ویژه رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس، دبیر شورای عالی امنیت ملی و وزیر کشور حضور داشته باشند.
این نماینده مجلس اظهار داشت: در جلسه ای که با حضور بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی برگزار شد از طریق تماس تلفنی با شورای عالی امنیت ملی کشور اعلام شد تا زمانی که دولت مرکزی عراق عملاً رضایت خود را مبنی بر بازگشایی مرز حاج عمران نداشته باشد، تلاش ها برای بازگشایی مرز تمرچین عراق به نتیجه مطلوبی نخواهد رسید.
نظر شما