راه‎اندازی دبیرخانه دائمی جشنواره موسیقی هوره در کامیاران

سرویس کردستان- اولین جشنواره هوره و سیاچمانه رو چهارشنبه شب در کامیاران برگزار شد و فرماندار این شهرستان از راهاندازی دبیرخانه دائمی جشنواره موسیقی هوره در این کامیاران خبر داد.

به گزارش کرد پرس، فرماندار شهرستان کامیاران در این جشنواره با بیان اینکه این شهرستان از نظر موسیقی بسیار غنی است، گفت: یکی از نمادهای فرهنگی هر منطقه زبان، پوشش و موسیقی آنها است.

جمال ارشدی با بیان اینکه ما به وسیله نمادهای فرهنگی می توانیم در ارتباط با بازتولید فرهنگ بحث کنیم، گفت: در دنیای مدرن فقط بحث توسعه اقتصادی و فرهنگی مطرح نیست و یکی از مباحث مهم توسعه فرهنگی است.امیدواریم هر سال شاهد برگزاری چندین جشنواره و برنامه فرهنگی و هنری و اختصاص اعتبارات بیشتر به این حوزه باشیم.

فرماندار شهرستان کامیاران با بیان اینکه در راستای توسعه فرهنگی و سیاسی درصدد تدوین تقویم فرهنگی کامیاران هستیم، افزود: از دیگر برنامه های ما تشکیل دبیرخانه دائمی جشنواره منطقه ای هوره و سیاچه مانه در کامیاران است و با این اقدام هر سال شاهد برگزاری این برنامه خواهیم بود.

وی بیان کرد: از دیگر برنامه های ما در سال جاری در کامیاران برگزاری جشنواره موسیقی کردی و کتاب سال کردی است.

اولین جشنواره منطقه ای هوره و سیاچمانه شامگاه چهارشنبه با حضور هنرمندان و نام آوران موسیقی اصیل کردی غرب کشور در شهرستان کامیاران برگزار شد.

این جشنواره به همت موسسه موسیقی بادمان کامیاران و با همکاری اداره ارشاد اسلامی این شهرستان و با شرکت پرشور اقشار مختلف مردم برگزار شد.

هنرمندانی از استان های لرستان، ایلام و کردستان در این جشنواره هم در زمینه موسیقی هوره و هم سیاچه مانه قطعاتی را اجرا کردند که بسیار مورد استقبال و تشویق حاضر ان در این سالن قرار گرفت.

مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های کردستان و کرمانشاه، رییس حوزه هنری این دو استان، مدیرکل پست کردستان، دبیرستاد مبارزه با مواد مخدر استان و فرماندار کامیاران از جمله مسئولان حاضر در این جشنواره بودند.

موسیقی هورامان بیش از ۲۰ هزار سال قدمت دارد

نویسنده کتاب موسیقی هورامان هم در این جشنواره گفت: به واسطه هنرمندان خود باید هنرهای مختلف به ویژه موسیقی را معرفی کنیم.

مهدی احمدی با بیان اینکه سرچشمه موسیقی کردی در هورامان است، بیان کرد: قدمت موسیقی هورامان به بیش از ۲۰ هزار سال پیش بر می گردد و این مهم در نشستی موزیسین های مطرح دنیا در مسکو در سال ۲۰۱۵ به اثبات رسید.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه سوئد فرکانس صدای عثمان هورامی را آنالیز کردند، بیان کرد: سال های سال افرادی که موسیقی منطقه ما را می شناختند عنوان می کردند موسیقی هورامی دو،سه نت است که این آنالیز نشان داد این نوع موسیقی دو اکتاو وسعت دارد.

وی با بیان اینکه موسیقی هورامان گنجینه‎ای با ارزش است بر حفظ و تقویت این نوع موسیقی تاکید کرد.

کد خبر 50464

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha