به گزارش کردپرس، سیداحسن علوی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به جزییات لایحه بودجه 97 کل کشور از کاهش اعتبارات پیشنهادی بخش عمرانی کشور انتقاد کرد و گفت: تجربه چند سال گذشته ثابت کرده که تخصیص بودجه عمرانی تاکنون بیش از 30 الی 40 درصد نبوده و طولانی شدن روند تکمیل پروژه های عمرانی نیز همین روند تخصیص ها است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه برای تکمیل پروژه های عمرانی 60 هزار میلیارد تومان در قانون بودجه 97 پیش بینی شده است، افزود: از این میزان اعتبار حدود 40 هزار میلیارد تومان به صورت اوراق خزانه اسلامی و 20 هزار میلیارد تومان آن به صورت نقدی پیشنهاد شده است.
عدم تزریق بودجه کافی تکمیل پروژه های عمرانی را به تعویق می اندازد
نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه 66 هزار و 500 پروژه عمرانی در کشور وجود دارد که 6هزار و 500 پروژه ملی و 60 هزار استانی است، تصریح کرد: برای تکمیل این میزان پروژه عمرانی بالای 600 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است در حالی که کل اعتبار این حوزه در بودجه سال آینده 60 هزار میلیارد تومان است یعنی 10 درصد اعتبار مورد نیاز برای این بخش بودجه پیشنهاد شده است.
علوی با تاکید بر اینکه با ادامه روند فعلی تکمیل پروژه های عمرانی بیش از 10 سال به طول می انجامد، افزود: تاکنون هیچ زمانی نبوده که بیش از 40 درصد تخصیص اعتبار صورت بگیرد، حال با فرض تخصیص 50 درصدی ما سال آینده 30 هزار میلیارد تومان اعتبار خواهیم داشت که این میزان نیز برای تکمیل پروژه ها ناچیز است.
کسری بودجه 165 هزار میلیارد تومانی وزارت راه و شهرسازی
وی با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی برای تکمیل پروژه های نمیه کاره خود به 170 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، تصریح کرد: متاسفانه اعتبار این وزارتخانه در سال جاری 8 هزار میلیارد تومان بوده و سال آینده به 5 هزار میلیارد تقلیل یافته است با این اوصاف 165 هزار میلیارد تومان کسری بودجه برای تکمیل این پروژه ها وجود دارد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: با این اندک اعتبار و بودجه های سنواتی به هیچ وجه امکان تکمیل زیرساخت ها وجود ندارد از این رو باید چاره اندیشی اساسی صورت بگیرد.
ضرورت واگذاری پروژه های غیرحاکمیتی به بخش خصوصی
وی با بیان اینکه واگذاری پروژه های غیر حاکمیتی همچون راه آهن، بزرگراه و غیره به بخش خصوصی بهترین راه برای تسریع در تکمیل پروژه های عمرانی است، گفت: متاسفانه کمبود اعتبار در پروژه های عمرانی باعث شده کارخانه های وابسته به این نوع پروژه ها مانند کارخانه سیمان، گچ، آهک، کاشی و غیره نیز تحت شعاع قرار گرفته و تعطیل شوند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: با تعطیلی بسیاری از پروژه های عمرانی بیکاری شدت یافته، از این رو دولت باید در تزریق اعتبار به این پروژه ها جدیت داشته باشد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در حال حاضر 25 درصد اقتصاد ملی به ساخت و ساز وابسته است، گفت: دولت باید اهتمام جدی در واگذاری پروژه ها داشته باشد واعتبارات را باید به سمت پروژه های عمرانی سوق دهد تا رونق اقتصادی رخ دهد./
نظر شما