به گزارش کردپرس به نقل از دیلی صباح، زیگمار گابریل وزیر امور خارجۀ آلمان گفت قرارداد برگزیت میان اتحادیۀ اروپا و انگلستان می تواند به عنوان مدل مناسبی برای روابط این اتحادیه با کشورهای غیر عضو، از جمله ترکیه و اکراین مورد استفاده قرار گیرد.
گابریل گفت از آنجا که ترکیه و اکراین در آینده ای نزدیک و قابل پیش بینی نمی توانند به 28کشور عضو اتحادیۀ اروپا ملحق شوند، اتحادیه باید راه های دیگری برای همکاری و شراکت بیشتر با این دو کشور پیدا کند.
گابریل معتقد است چنین مدلی می تواند به «اتحادیۀ گمرکی جدید و نزدیک تری» میان ترکیه و اتحادیۀ اروپا منتهی شود.
توافق اتحادیۀ گمرکی ترکیه – اتحادیۀ اروپا در سال 1995 به اجرا در آمد. هر دو طرف در پی گسترش دامنۀ این توافق بودند، چرا که تأثیرهای مثبتی بر روابط تجاری دو جانبه در صنایع مختلف داشت. با وجود این، فاصله گرفتن ترکیه از معیارهای اتحادیۀ اروپا، به ویژه در مورد مسائلی چون نقض حقوق بشر، محدودیت آزادی بیان، فشار بر رسانه ها، نقض اصول دموکراسی، حرکت به سوی خود کامگی و در نتیجه تیرگی روابط این کشور با برخی کشورهای اروپایی از جمله آلمان، هلند و بلژیک، این فرایند عقیم ماند.
گابریل گفت به نظر می رسد آنکارا به بهبود روابط با بروکسل امیدوار است، در نتیجه برلین نیز در این امیدواری سهیم است. وی از آزادی شروندان آلمانی که به اتهام تروریسم در ترکیه بازداشت شده بودند، استقبال کرد و آن را گام مثبتی خواند.
گابریل و مولود چاوش اوغلو همتای ترک وی، به منظور باز سازی روابط دو کشور، چندین بار با هم دیدار و گفتگو کردند.
پس از تشدید تدابیر امنیتی و اعلام و تمدید چندبارۀ وضعیت فوق العاده در ترکیه در پی کودتای نافرجام 15 جولای 2016، سیاستمداران آلمانی زبان به نقد حکومت ترکیه گشودند و ده ها تبعۀ آلمان نیز در بازداشت های گستردۀ ترکیه به بهانۀ تروریسم راهی زندان شدند. از این رو روابط دو کشور به سردی و تیرگی گرایید.
کد خبرنگار: 30103
نظر شما