ضرورت برنامه‎ریزی برای افزایش بهره ‏وری آب در بخش کشاورزی/ کاهش 10 درصدی متوسط بارندگی کردستان نسبت به مدت مشابه

سرویس کردستان- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: بحث افزایش سهم تخصیص آب به بخش کشاورزی را دنبال میکنیم اما باید این نکته را هم در در نظر داشته باشیم که آب در این بخش باید به صورت اصولی استاده شود.

به گزاش کردپرس، اقبال شاه‌نظری روز پنجشبنه در نشست خبری با خبرنگاران استان با بیان اینکه آب به عنوان یک کالای اقتصادی بدون جایگزین و استراتژیک دارای اهمیتی مضاعف است و برای استفاده از آن در بخش‎های مختلف باید برنامه‎ریزی اصولی صورت بگیرد.

وی با اشاره به تلاش‎هایی که در خصوص افزایش سهم تخصیص آب به بخش کشاورزی استان کردستان در حال انجام است، گفت: رایزنی‎های مناسبی در این حوزه انجام شده و اداره آب منطقه‎ای استان کردستان هم تلاش می‎کند به مثابه یک کاتالیزور، درخواست‎ها در این حوزه را مدیریت و معقول کند تا در رایزنی‎های ملی به نتیجه برسد. اما بحث مهم در این حوزه چگونگی استفاده از آب در حوزه کشاورزی است.

شاه نظری با بیان اینکه نمی‎توان پذیرفت، منابع آبی استان طرف کاشت محصولاتی شود که با وجود آب بری بالا در نهایت روی دست کشاورزان هم بماند، گفت: باید در مورد نحوه مصرف آب، بازارسازی برای محصولات، کشت محصولات استراتژیک با آب بری کم، برنامه ریزی صورت بگیرد و ما هم در تلاش هستیم در این راستا همراه سایر دستگاه‎های اجرایی باشیم.

وی با بیان اینکه یکی از ملاک‎های مهم برای تخصیص آب باید میزان بهره‎وری از آن باشد، گفت: در حال حاضر برای تخصیص منابع آب برای بخش‎های صنعتی مشکلی وجود ندارد.

کاهش بارندگی در استان

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان با بیان اینکه متوسط بارندگی استان در ماه آبی امسال ۷۴ میلی‌متر بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ درصد کاهش داشته است، گفت: تلاش کرده‎ایم با مدیریت دخایر آبی سدها در در حوزه تامین آب شرب به یک پایداری در منابع برسیم.

وی با اشاره به اینکه مصرف آب در استان نیازمند صرفه‌جویی و مصرف بهینه است، افزود: برای اینکه در تابستان آینده دچار کمبود آب نباشیم باید صرفه‌جویی را سرلوحه قرار دهیم.

وی خاطر نشان کرد: علیرغم کمبود بارندگی اما کاهش چندانی در کاهش حجم سدها نداشته‌ایم و خوشبختانه مدیریت خوبب بر روی حجم سدها شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان یادآور شد: منابع آب در حال کاهش بوده و منشا نگرانی و چالش‌هایی است بنابراین باید به عنوان ثروت ملی از آب استفاده درست شود.

شاه‌نظری با اشاره به تعداد سدهای استان گفت: در حال حاضر ۲۱ سد اجرایی و در حال بهره‌برداری در استان داریم.

وی ۱۱ سد استان را در حال بهره‌برداری عنوان کرد و افزود: یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب حجم ذخیره سدهای استان است. امسال ۷۰۰ میلیارد تومان برای پروژه‌های استان مصوب شده که چهل درصد آن تخصیص داده شده است.

اجرای دو طرح آبرسانی در سقز و بانه

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان با اشاره به اجرای دو طرح آبرسانی در شهرهای بانه و سقز گفت: که اعتبارات آن از محل اسناد خزانه اختصاص یافته است و همچین چهار طرح هم برای آب رسانی به شهرهای مریوان، کامیاران، بیجار و قروه در نظر گرفته شده است.

وی افزود: برای آبرسانی به بانه ۶.۶ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده که 3.9 میلیارد تومان آن تخصیص داده و برای آبرسانی سقز ۹.۴ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده که 3.5 میلیارد آن تخصیص داده شده است. وی پیشرفت فیزیکی طرح آبرسانی به سقز را 80 درصد و طرح بانه را 40 درصد اعلام کرد.

نیاز جدی به فرهنگ سازی در حوزه آب

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان، با بیان اینکه در حوزه مدیریت منابع آب و بهره وری از آن نیازمند فرهنگ سازی جدی است، گفت: این فرهنگ سازی هم باید در سطح دستگاه‎های اجرایی و هماهنگی بین آنها صورت بگیرد و هم در سطح جامعه و بهره‎برداران باید این کار انجام شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان به تعداد چاههای مجاز و غیرمجاز در دشت‌های قروه و دهگلان اشاره و بیان کرد: قریب به یکهزار چاه غیرمجاز و دو هزار و ۵۰۰ چاه مجاز در دشت‌های ممنوعه استان شناسایی شده است.

شاه‌نظری با اشاره به برداشت بی‌رویه شن و ماسه از بستر رودخانه‌ها اضافه کرد: حدود یکصد کارخانه از رودخانه‌های استان شن و ماسه برداشت می‌کنند.

کد خبر 50871

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha