به گزارش خبرنگار کردپرس، «جلیل جباری» یکشنبه ۱۰ دی ماه در جلسه کارگروه میراث فرهنگی شهرستان مهاباد ضمن اعلام این خبر افزود: در شهرستان مهاباد اولویت با مرمت و نوسازی 3 حوض خانه و حمام تاریخی لج است که در کمیته برنامه ریزی شهرستان ۱۲۰ میلیون تومان اعتبار برای حفاظت از حوض خانه ها و حمام تاریخی لج تخصیص داده شده و در حال حاضر در مرحله انتخاب و واگذاری به پیمانکار قرار دارد تا مرمتهای موضعی و اضطراری در خصوص این آثار تاریخی انجام بگیرد.
وی ادامه داد: همچنین مقرر شد تا در خصوص تقویت زیر ساختهای گردشگری ، جاذبه های تاریخی فقرقا برده کنته و سایر آثار تاریخی موجود مطالعات باستان شناسی دقیق صورت بگیرد
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اظهار داشت: تشکیل کمیسیون مشترک در شهر مهاباد به منظور احیا و مرمت بناهای تاریخی که مالکیت آن در اختیار شهرداری مهاباد است باید تشکیل شود تا صیانت، حفاظت و مرمت از آثار باستانی که از اهداف اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان است شکل بگیرد.
جباری گفت: استان آذربایجان غربی رو رتبه هفتم استانهای کشور را در ثبت آثار ملی داراست که در مجموع تاکنون یک هزار و ۵۷۵ اثر در این استان به ثبت رسیده است و تا پایان سال نیز ۳۰ اثر تاریخی غیر من منقول و ۴۰ اثر تاریخی منقول و همچنین در بخش آثار طبیعی نیز ۳ جاذبه ی طبیعی در سردشت را به ثبت خواهیم رساند بدین ترتیب مجموعه آثار تاریخی استان از یک هزار و ۶۰۰ فراتر خواهد رفت.
وی افزود: از محل اعتبارات سال ۹۵ تا کنون پنج اثر مهم تاریخی استان مرمت و حفاظت شده و حدود ۶ میلیارد تومان در این راستا هزینه شده است که این برنامه در سال ۹۶ نیز استمرار داشته و بناهای تاریخی دیگری نیز به این برنامه اضافه خواهند شد.
جباری تصریح کرد: به منظور ارتقاء حفاظت از میراث فرهنگی و جهت همفکری و تعامل بیشتر با افراد صاحبنظر و کارشناسان این حوزه و ادارات ذیربط با حضور فرمانداران در شهرستانهای استان جلساتی برگزار میشود که در این راستا نقش نیروهای انتظامی سپاه سمن ها و انجمن های میراث فرهنگی حائز اهمیت است.
در پایان معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مهاباد گفت: میراث فرهنگی هویت ماست و باید در جهت پاسداشت آن تلاش کنیم تا میراث گذشتگان را با جدیت و تلاش به نسل های آینده تحویل دهیم.
ایرج شجاعی افزود: این امر باید به یک استراتژی در حوزه میراث فرهنگی تبدیل شود. در همین راستا نقشه سمن ها فعالان عرصه میراث فرهنگی و باستان شناسی شایان اهمیت است و لازم است تا بانک اطلاعاتی در خصوص کارشناسان حوزه میراث فرهنگی شهرستان تهیه و تدوین شود.
نظر شما