ترکیه انتظار دارد آلمان دیگر بهشت امن PKK و FETO نباشد

سرویس ترکیه- چاوش اوغلو ضمن ابراز امیدواری نسبت به بهبود روابط ترکیه و آلمان در سال 2018، گفت کشور انتظار دارد آلمان در برخورد با PKK و FETO تجدید نظر کرده و به خواست ترکیه احترام بگذارد.

به گزارش کردپرس به نقل از دیلی صباح، مولود چاوش اوغلو وزیر امور خارجۀ ترکیه اعلام کرد بحران در روابط ترکیه و آلمان به پایان رسیده و کشورش انتظار دارد آلمان بهشت امن PKK و FETO نباشد تا سال 2018 شاهد روابط بهتری میان ترکیه و آلمان باشد.

چاوش اوغلو در گفتگو با خبرگزاری آلمانی DPA، دربارۀ روابط ترکیه و آلمان گفت: «سه فصل نخست سال 2017 چندان خوب نبود، اما در سه ماهۀ آخر سال مقداری بهبود حاصل شد. ما گفتگو های خوبی با آلمانی ها داشتیم، به ویژه با زیگمار گابریل وزیر امور خارجۀ آلمان. من معتقدم دو کشور برای عادی سازی روابط خود آمادگی دارند. از این رو من انتظار دارم سال 2018 از این لحاظ به مراتب سال بهتری باشد.»

وی همچنین افزود: «ما از طرف خود هیچ مشکلی [برای از سر گیری روابط عادی با آلمان] نمی بینیم. ترکیه هیچ مشکلی با آلمان ندارد. اما آلمان با ترکیه مشکل دارد و هیچ فرصتی را برای حمله به ترکیه از دست نمی دهد. گرایش های خطرناک اردوغان هراسانه و ترکیه هراسانه ای در آلمان وجود دارد که چندان نوید بخش نیست. من فکر نمی کنم آقای رئیس جمهور [رجب طیب اردوغان] به این چیزها اهمیت بدهد، اما به هر صورت بر روابط دو جانبه تأثیر خواهد گذاشت. این امر به نفرت آفرینی در هر دو طرف دامن می زند.»

وزیر امور خارجۀ ترکیه در پاسخ به این سؤال که ترکیه چه انتظاری از آلمان دارد تا روابط برلین – آنکارا به وضعیت عادی باز گردد، گفت: «آلمان نباید بهشت امن [سازمان تروریستی فتح الله گولن[ FETO و [حزب کارگران کردستان] PKK باشد. ببینید در اعتراضات اخیر چه اتفاقی افتاد. پلیس آلمان سعی کرد هواداران PKK را متوقف کند، اما آنها بی رحمانه به پلیس حمله کردند. اگر پلیس دو بار دیگر بخواهد از فعالیت آنها جلوگیری کند، خواهید دید در آلمان نیز چه خواهند کرد. این یک سازمان تروریستی است. اینها مار هستند. شما نمی توانید با یک مار در یک اتاق واحد بخوابید. امروز یا فردا نیشتان خواهد زد. ما باید به هم احترام بگذاریم. و ما انتظار داریم آلمان ترکیه را به عنوان شریکی همسان ببیند.»

چاوش اوغلو همچنین دربارۀ اظهارات برونو کال رئیس سرویس اطلاعاتی آلمان (BND) که گفته بود «جنبش گولن یک نهاد مدنی برای آموزش مذهبی و سکولار است»، گفت: «این تبلیغات گولن است. این کاملاً بی معنی و غیر قابل قبول است. این سازمان می داند که FETO حقیقتاً مسئول کودتای نافرجام است. آنها اسنادی هم دارند.»

خاطر نشان می شود حکومت ترکیه جنبش گولن، به رهبری فتح الله گولن واعظ اسلامی ساکن ایالات متحده را مسئول کودتای نافرجام 15 جولای 2016 در ترکیه می داند.

کد خبرنگار: 30103

کد خبر 51112

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha