قفل سیستم «کارا» بر تسهیلات اشتغالزایی در استان کردستان

سرویس کردستان- براساس اظهار نظر اکثر مدیران بانکهای استان کردستان و مسئولان مربوطه یکی از مهمترین دلایل عدم ارایه تسهیلات اشتغالزایی در استان کردستان راه اندازی نشدن یا اختلال در سیستم کارا است.

به گزارش کردپرس، در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان کردستان، با حضور جمشید انصاری معاون رییس جمهور مسئولان مربوطه بخش‎های صنعتی، کشاورزی و خدماتی گزارش‎هایی از طرح‎های ارایه شده به بانک‎ها در راستای استفاده از 642 میلیارد تومان اعتبار اشتغال فراگیر در استان کردستان ارایه دادند نقطه اشتراک حر‎ف‎های مسئولان هم عدم تخصیص اعتبار از سوی بانک‎ها و عملکرد ضعیف نظام بانکی استان در این رستا بود. در مقابل هم مدیران بانک‎هایی که در این جلسه حضور داشتند با ارایه ارقامی از ابلاغ‎هایی که در این حوزه داشته‏اند عمده دلیل ارایه نشدن این اعتبارات را اختلال سیستم «کارا» عنوان کردند.

این سیستم که ظاهرا قرار است در بستر آن تامین اعتبار برای طرح‎های اشتغالی از سوی نظام بانکی صورت بگیرد بر اساس گفته‎های مدیران بانکی حاضر در این جلسه همچنان قطع است. انصاری در این جلسه قول داد موضوع را با رییس کل بانک مرکزی در میان خواهد گذاشت. به نظر می‎رسد این سیستم که برای مدیریت بهتر اعتبارات اختصاص یافته طراحی شده حالا خود تبدیل قفلی بر ارایه تسهیلات بانکی در بخش اشتغالی شده است و نظام بانکی در استان را بیش از پیش زیر سوال برده است. براساس آمارهای ارایه شده در این جلسه با وجود تخصیص اعتبار مناسب به میزان 3.42 درصد اعتبارات اشتغال فراگیر به استان کردستان اخصاص یافته و با وجودی که در نیمه دوم دهمین ماه سال 96 قرار داریم تا کنون فقط 2 طرح توانسته‎اند به صورت واقعی از این اعتبارات استفاده کنند. براساس گزارشی که حسین فیروزی معاون هماهنگی‎های اقتصادی استاندار در این جلسه اعلام کرد سهم استان کردستان از این اعتبارات 3.4 درصد که مبلغ آن 642 میلیارد تومان است و در این حوزه تاکنون بیش از هزار طرح به بانک‎ها معرفی شده است. اما آنطور که در این جلسه اعلام شد خروجی از فرآیند رضایت بخش نیست و بانک‎ها همکاری لازم را ندارند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در این نشست گفت: رد درخواست تسهیلات طرح های اجرایی و نوسازی که در بانک ها نشان می دهد که بانک ها تمایلی برای طرح های ایجادی و نوسازی و بازسازی واحدهای صنعتی ندارند. محمد دره وزمی با اشاره به اینکه در سال جاری در طی سال جاری 128 از ثبت نام کنندگان در سامانه بهین یاب به بانک های عامل استان معرفی شده اند که از این تعداد 33 طرح از سوی بانک ها حذف شده اند. به گفته وی، بیشتر این طرح ها شامل طرح های ایجادی و نوسازی و بازسازی است و نمایندگان بانک ها در برابر این گونه درخواست ها موضع گیری می کنند و متقاضایان با سختگیری های بزرگی مواجه هستند.

آنطور که از صحبت‏های مسئولان در این جلسه بر می‎آید در حال حاضر اجرای طرح‎های اشتغالزایی در استان کردستان به مانع بزرگ عدم همراهی و همکاری نظام بانکی برخورد کرده است و ظاهرا هم عبور از این مشکل نیاز به مداخله مستقیم و جدی بانک مرکزی دارد.

کد خبر 51266

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha