به گزارش کردپرس، علیرضا رادفر امروز چهارشنبه (20 دیماه) در جلسه ستاد استانی کنترل و پیشگیری از بیماری آنفلونزای فوق حاد پرندگان که صبح امروز در محل استانداری ترتیب یافت، با تاکید بر لزوم توجه و اهتمام ویژه مسئولان ذیربط در جهت مقابله و پیشگیری از این بیماری افزود: باید اهمیت و حساسیت موضوع به درستی درک شود و در بحث مقابله و پیشگیری از بیماری آنفلونزای پرندگان، اقدامات قاطع در سطح استان صورت گیرد.
رادفر ادامه داد: علی رغم اینکه آذربایجان غربی یکی از قطب های تولید فرآورده های طیور در کشور است اما خوشبختانه بیماری آنفلونزای پرندگان در استان در سطح رخداد بیماری است و نه طغیان بیماری، اما در همین سطح نیز لازم است اقدامات کنترلی و پیشگیرانه توسط دستگاههای مسئول استانی صورت گیرد.
وی همچنین بر ضرورت کنترل ورود و خروج فرآورده های طیور در استان تاکید کرد و گفت: به هیچ نباید فرآورده های طیور مثل مرغ و تخم مرغ، بدون مجوز و بدون داشتن گواهی بهداشت، به استان وارد و یا از استان خارج شود.
جانشین رئیس ستاد استانی کنترل و پیشگیری از بیماری آنفلونزای فوق حاد پرندگان، لزوم استمرار پایش ها بویژه در محیط های روستایی را نیز مورد تاکید قرار داد و افزود: در صورت مشاهده کانون های آلوده به بیماری آنفلونزای پرندگان، این کانون ها باید سریعا معدوم و پاکسازی شود.
معاون استاندار در ادامه گفت: باید از طریق صدا و سیما و رسانه ها، اطلاع رسانی های لازم در خصوص بیماری آنفلونزای فوق حاد پرندگان به مردم انجام گیرد.
رادفر همچنین از فرمانداران خواست در شهرستان ها جلسات ستاد کنترل و پیشگیری از بیماری آنفلونزای فوق حاد پرندگان را جهت آمادگی هر چه بیشتر برای مقابله با این بیماری برگزار کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: خوشبختانه تاکنون در استان هیچ موردی از وجود آنفلونزای فوق حاد پرندگان در انسان گزارش نشده است و اگر هم احیانا فردی به این ویروس آلوده شود، دارو و واکسن کنترل بیماری در استان تهیه شده و آماده است.
داهیم از وجود بیماری آنفلونزای فوق حاد پرندگان در برخی محیط های روستایی در استان خبر داد و گفت: برخی از کانون های روستایی و طیور بومی روستایی در استان در اثر جابجایی و انتقال مرغ های غیربومی به آنفلونزای فوق حاد پرندگان آلوده شده بودند که در اسرع وقت شناسایی و معدوم شدند.
وی ادامه داد: در مرغداری های صنعتی استان تاکنون موردی از بیماری آنفلونزای فوق حاد پرندگان مشاهده و گزارش نشده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی هم در این جلسه گفت: برای پیشگیری از بیماری آنفلونزای فوق حاد پرندگان، پایش مستمر منابع آبی شامل تالاب ها، دریاچه پشت سدها و رودخانه ها صورت می گیرد و تاکنون هیچ موردی از مرگ و میر پرندگان بر اثر این نوع بیماری در تالاب ها و سایر منابع آبی استان گزارش نشده است.
وی اضافه کرد: در همین راستا و برای مقابله و پیشگیری از بیماری آنفلونزای فوق حاد پرندگان، در سطح استان و همچنین کشور، شکار ممنوع است.
آراسته به موضوع قاچاق پرندگان از نقاط دیگر به استان هم اشاره کرد و گفت: متاسفانه در موضوع قاچاق پرندگان به استان ممکن است این پرندگان دچار بیماری آنلونزای فوق حاد باشند که باید در این زمینه نیز نظارت و برخوردهای لازم با متخلفین صورت گیرد.
گفتنی است، ويروس آنفلوانزا انواع مختلفي دارد، بعضي از آنها فقط پرندگان را مبتلا مـي كننـد و بعضي علاوه بر پرندگان، سبب بيماري انسان هم ميشوند؛ بـه ايـن دليـل اسـت كـه آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان به عنوان بيماري مشترك ميان انسـان و حيـوان شـناخته شده و مبارزه با آن در دنيا بسيار مورد توجه قرار گرفته است.
نظر شما