به گزارش کردپرس، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان در این مراسم با بیان انیکه قران نگل مهمترین قرآن تاریخی کشور است که در اختیار موزه و بخش دولتی نیست، گفت: مردم روستای نگل اجازه خروج این نسخه تاریخی قرآن از روستا را ندادند و به مرمت آن در محل مسجد این روستا انجام شد.
محسن علوی، گفت: علاوه بر نگل در چندین روستای استان قران تاریخی مربوط به قرون مختلف تاریخ وجود دارد. روستای نگل با قرآن آن شناخته شده است، بیان در سنوات گذشته چندین بار این قرآن نفیس مورد سرقت قرار گرفته است و همین باعث شد در سال 83 ویترینی برای نگهداری و حفظ آن از سرقت ایجاد شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان ادامه داد: این ویترین از لحاظ استحکام در آن دوره در کشور بی نظیر بود و دارای اسانسوری است که قابلیت جابجایی سریع قرآن و قفل محفظه را دارد.
علوی بیان کرد: جنس ورقه های قرآن نگل از کاغذ بسیار مرغوبی است که بعد از گذشت بیش از هزار سال از نگارش آن تاکنون دوام آورده است و این مهم یکی از موارد حائز اهمیت در ارتباط با این قرآن ارزشمند است.
وی ادامه داد: به مروز زمان قرآن نگل دچار آسیب های زیادی شده بود و مردم این روستا اجازه خروج این کلام الله از روستا را برای مرمت نمی دادند. با توجه به مسئله مذکور، ناچار به ایجاد کارگاه مرمت قرآن در داخل مسجد روستای نگل شدیم و این کار توسط حمید ملکیان، یکی از مرمتکاران برجسته کشور انجام شد.
علوی ادامه داد: ما علاوه بر اینکه متولی حفظ آثار تاریخی هستیم باید اقدام به ایجاد جذابیت گردشگری هم کنیم. در روستاهای کاشتر، سلین، حفتاش، نجله، شوه ،مولانا آباد در استان کردستان که قرآن های نفیس وجود دارد علاوه بر مرمت آنها ویترین هایی برای حفاظت از این آثار ارزشمند ایجاد کرده و می کنیم.
فرماندارسنندج هم در این مراسم با بیان اینکه بخشی از تاریخ معماری کشورما هم چون تزیینات مساجد متاثر از قرآن کریم است، گفت: این قرآن ارزشمند، یکی از منحصر بفردتربن قرآن های ایران به لحاظ نوع نگارش و تذهیب و خط آن،است. وی اظهارداشت: این قرآن با خط کوفی شرقی نوشته شده و از جایگاه و پایگاه معنوی والایی نزد مسلمانان برخوردار است.
فرماندارشهرستان سنندج بیان کرد: قرآن کریم نقش و تاثیری فراوانی در فرهنگ و زندگی و هنر ایران در دوران اسلامی داشته و این مهم را می توان با نگاه به سابقه تاریخی به خوبی درک و مشاهده کرد. وی با اشاره به اینکه کلام الله باعث و مایه وحدت ما مسلمانان شده است، گفت: قرآن در نگارش های فراوانی با خط های متعدد با توجه به اعتقاد مردم ایران منتشر شده است.
فرماندار شهرستان سنندج بیان کرد: نگل،یکی از قدیمی ترین و مهمترین روستاهای مسیر سنندج به مریوان است که اهالی این روستا با همراهی با ادارات میراث فرهنگی و اواقاف اقدام به توسعه روستا کردند.
زارعی بر حفظ بافت و منظر تاریخی فرهنگی روستا در کنار قران مقدس نگل تاکید کرد و گفت: مردم باید بافت روستا را نگهدار دارند تا گردشگران بتوانند از زیبایی های اینجا بهره مند شوند.
نظر شما