به گزارش کردپرس، روزنامه « الوطن» در گزارش خود می نویسد: دوحزب اصلی کردستانی در اقلیم کردستان، یعنی حزب دمکرات کردستان (پارتی) و اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی) اکنون برای هم پیمانی با ائتلاف نیروهای ملی عراق که ائتلاف اهل سنت در این کشور است، با هدف تاسیس یک اقلیم فراگیر فدرالی برای مقابله با نفوذ ایران در منطقه تلاش می کنند.
این روزنامه ضمن اشاره به اینکه مرزهای این اقلیم موردنظر که از استان سلیمانیه آغاز و با عبور از استان های اربیل، دهوک، نینوا و صلاح الدین تا استان الانبار امتداد می باید، افزود: هدف از تاسیس این اقلیم منع نفوذ ایران در عراق و بستن راه های زمینی بین ایران و سوریه و جبران خسارات شهرهای سنی نشین از جنگ با تروریسم و برون رفت از بحران های برگزاری همه پرسی جدایی اقلیم کردستان از عراق است.
« الوطن» در گزارش خود با تاکید بر اینکه دو حزب اصلی اقلیم کردستان برای نزدیک شدن بیشتر با ائتلاف نیروهای اهل سنت عراق تلاش می کنند، افزود: این تلاش ها اکنون به امضاء یک تفاهم نامه تاریخی بین آن ها و اتخاذ مواضع یکسان در خصوص تعیین موعد برگزاری انتخابات پارلمانی و گفتگو در باره تشکیل یک ائتلاف راهبردی با هدف تاسیس یک اقلیم فدرالی فراگیر نزدیک شده است .
این روزنامه به نقل از یک نماینده مجلس اعلای اسلامی در مجلس عراق نوشت: تاسیس یک اقلیم فراگیر از نظر قانون اساسی عراق امکان پذیر است و فقط به موافقت یک سوم اعضاء شورای استان هایی که خواهان تبدیل به اقلیم یا پیوستن به اقلیم هستند و موافقت 10 تن از مشارکت کنندگان در همه پرسی تاسیس اقلیم ، نیاز دارد.
این نماینده افزود: در صورت موفقیت کردها و اهل سنت عراق برای تاسیس یک اقلیم راهبردی برای خود، این اقدام به مثابه یک قدرت سیاسی بزرگ در عرصه سیاسی عراق خواهد بود و آن ها می توانند در تصمیم گیری های دولت فدرال مشارکت کنند؛ چراکه اکنون نگرانی هایی از مرحله پس از شکست داعش و بقای نظام اسد در سوریه و نتایج انتخابات پارلمانی در عراق و تلاش های هم پیمانی ملی برای تشکیل دولت اکثریت سیاسی و نه دولت وحدت ملی یا دولت توافقات سیاسی وجود دارد.
روزنامه « الوطن» سعودی در ادامه گزارش خود به نقل از محافل سیاسی و پارلمانی در عراق نوشت: تاسیس اقلیم راهبردی کُردی – سُنی در عراق یک پروسه سیاسی پیچیده است، اما فرصت های موفقیت آن بسیار است، چراکه کردها احتمالاً مواضع مشترکی را در برابر این پروسه اتخاذ خواهند کرد، زیرا جنبش تغییر و جماعت اسلامی کردستان دو حزب مخالف با حزب بارزانی هستند، لذا به این پروسه علاقه بیشتری نشان خواهند داد و برخی کردها نیز این پروسه را بهتر از جدایی اقلیم کردستان از عراق و پیامدهای آن می دانند.
این روزنامه به نقل از یک مسئول برجسته حزب بارزانی افزود: کردها اکنون برای گذر از پیامدهای همه پرسی جدایی اقلیم کردستان از عراق و تاسیس کشور کُرد و استفاده از گزینه های بهتری از جمله تاسیس اقلیم راهبردی که از سلیمانیه آغاز و تا دورترین مناطق شمال عراق و استان های الانبار و مرزهای سه کشور اردن، سوریه و عربستان سعودی امتداد می یابد، تلاش می کنند.
روزنامه «الوطن » در پایان گزارش خود می نویسد: اکنون اهل سنت عراق پس از شکست داعش از هم فرو پاشیده اند و نمی توانند وزنه و اعتباری در انتخابات پارلمانی پیش رو داشته باشند.
کد خبرنگار : 20103
نظر شما