طاهر کریمی مربی بینالمللی و پیشکسوت شهرستان مهاباد در گفت و گو با خبرنگار کردپرس از ناکامی های تیم مقاومت مهاباد و حسرت ۴ ساله صعود به سوپرلیگ والیبال کشور می گوید؛
دلیل اصلی ناکامی های تیم والیبال مقاومت مهاباد
طاهر کریمی می گوید؛ دلایل ناکامی های تیم مقاومت (فرمانداری) در دهه 90 و حسرت 4 ساله صعود به سوپرلیگ حکایت مثنوی هفتاد من کاغذ است و باید ریشه های آن را در ساختار ورزش شهرستان و نیز مدیریت و نگاه کلان برای موضوع والیبال در شهرستان دانست. در کنار این مسایل عدم توجه به پشتیبانی سازی در طول چهار سال و انتخاب بازیکنان غیر بومی بدون توجه به معیار فنی آنها و در کنار آن ضعف مدیریت و عدم هماهنگی مدیران در باشگاه مقاومت را می توان از دلایل اصلی ناکامی تیم دانست. البته حمایت های فرماندار سابق از این سیاست های نادرست و عبرت نگرفتن از آنها در طول 3 سال فعالیت که به عدم شناخت کافی از والیبال شهرستان و پیشینه آن توسط ایشان برمی گشت، بستر را برای این ناکامی ها و عدم بازده برای جوانان شهرمان و مردم خوب مهاباد بیش از پیش فراهم ساخت.
راهکارهای پیشنهادی خروج از بحران برای تیم مقاومت
مربی بینالمللی والیبال تاکید می کند؛ ما وقت زیادی را از دست دادیم و موفقیت مقطعی تیم والیبال مقاومت هم نمی تواند هیچ کمکی به والیبال مهاباد و جوانان غیور آن بکند. به نظر من باید سیاست های نادرست مدیریتی و فنی تیم کاملاً عوض بشود و این تیم با به خدمت گرفتن 6 الی 8 یار کمکی واقعاً شناخته شده و حرفه ایی و در کنار آنها نوجوانان و جوانان شهر خودمان را که واقعاً حق خودشان است در تیم قرار داده تا هم به نتیجه مطلوب دست یابیم و هم در کنار این بزرگان، جوانانی از شهر خودمان هم رشد بکنند. این امر در مربیگری هم باید رعایت شود و به نظر من استفاده از مربیان جوان شهرهای اطراف در کادر فنی دردی از والیبال مهاباد درمان نخواهد کرد.
همیشه مشکلات مالی را می توان اصلی ترین عامل به حساب آورد، اما نباید تمام ضعف ها را به آن ربط داد. در این 4 سال همواره تیم دارای اسپانسری خوب بوده است و در 3 سال گذشته از حمایت فرماندار شهر هم بهره می گرفت. تمامی مشکلات می توانست مدیریت شود تا دچار چنین بحرانی نشوند.
نیروهای بومی ذخیره های طلایی تیم های ورزشی
به اعتقاد او، به کار گیری بازیکن غیربومی در رده بزرگسالان و کمک گرفتن از یار کمکی و آن هم بازیکنان سطح بالا نیاز است تا در کنار آنها نیروهای خودمان هم رشد و نمو پیدا کنند. اما هر سال حضور تقریباً 13-14 نفر بازیکن غیربومی بی کیفیت نه تنها کمکی به والیبال ما نمی کند بلکه ضربات جبران ناپذیری را به آن زده و در آینده نیز خواهد زد. باید در طول این چهار سال هر سال 2 الی 3 نفر حداقل معرفی و پرورش می دادیم تا بعد از پشت سر گذاشتن این چهار سال، الان بازیکنان بومی خوبی به عنوان ذخایر طلایی در اختیار داشته باشیم و قطعاً آنها عشق به پیراهن و نام شهر خودشان را داشتند و بسیاری از مشکلات مالی حل می شد.
اما در خصوص تیم مقاومت بازیکنان و مربیان تشکیل دهنده تیم تا جایی که من اطلاع دارم در این فصل یعنی 96-97 در نیم فصل اول 2 بازیکن و یک کمک مربی بومی در اختیار داشتند ولی در نیم فصل دوم از سر مربی بومی استفاده کردند و فقط سرمربی و یک بازیکن در نیم فصل دوم سهمیه بومی بودند.
عدم مدیریت صحیح یکی از عوامل ناکامی والیبال مهاباد است
در 20 سال اخیر والیبال شهرستان مهاباد در تمامی رده ها خوشبختانه همیشه فعال بوده و در استان دارای مقام بوده ایم. به هر حال در دنیای پیشرفته امروز، توسعه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی با نیروهای انسانی سالم و کارآمد پیوندی ناگسستنی دارد. متاسفانه در چند سال اخیر مدیریت نادرست در راس اداره ورزش و جوانان و تصمیمات خالی از هر گونه دانش از آنها به عنوان متولی تمامی رشته های ورزشی، نگاه کردن به ورزش و به ویژه والیبال به عنوان بازار و محل کسب درآمد، اجاره دادن سالن های ورزشی به ورزشکاران و در عین حال اختصاص بهترین تایم های تمرینی به اهالی محترم بازار و پا به سن گذاشته ها باعث رکود صد در صد این رشته شده است و اگر این روند به همین گونه ادامه پیدا کند، باید به نابودی این رشته ی ورزشی را شاهد باشیم. در تمامی دنیا جهت تشویق نونهالان و نوجوانان به ورزش کردن و ترقی به سمت سکوهای قهرمانی تمام امکانات ممکن را در اختیار آنها قرار داده، حال آنکه در شهرستان ما ورزش را برای خود بنگاه کسب درآمد کرده اند.
هیئت والیبال مهاباد از دهه 40-50 شروع به فعالیت نموده و افراد زیادی در این راستا فعالیت نموده و سکان هیئت والیبال مهاباد را بدست گرفته اند، من حدود 15 سال عهده دار هیئت والیبال مهاباد از دهه 60 تا 90 بوده ام. از جمله افرادی که بنده به یاد دارم و حافظه ام یاری می کند آقایان؛ مرحوم محمد اسلامی، خالق قبادی، صلاح الدین سیادت، محمد عبدالهی، مهندس شریف زاده، هیرش وقاری، کامران حسن زاده، فرهاد پیروت پور نیز هر یک سرپرست هیئت والیبال مهاباد بوده اند. هر شخصی به عنوان ریاست اداره تربیت بدنی (ورزش و جوانان) منصوب گردیده، بدون توجه به عملکرد رئیس هیئت خود دست به تغییر آن زده است و به همین علت دچار تغییرات زیادی به خصوص در این سالها شده است.
وضعیت رشته های ورزشی مهاباد مطلوب نیست
والیبال مهاباد یکی از غنی ترین ورزش های استان از لحاظ مهره کارآمد و توانمند است و از طرفداران بیشماری هم بهره مند است. همانگونه که عرض کردم متاسفانه در تمامی رشته های ورزشی افراد صاحب نظر و شناخته شده در سطح کشور به حاشیه رانده شده اند و متاسفانه به نظر بنده هیچ کدام از رشته های ورزشی شهرستان در حال حاضر وضعیت مطلوبی ندارند.
و سخن آخر؛
از کلیه مسئولان تقاضا دارم که از تمام پتانسیل های ورزشی شهرستان بهره بگیرند تا بتوانیم روز به روز شاهد پیشرفت و موفقیت های مستمر ورزشی باشیم. از همین جا هم دوست دارم انتخاب شایسته و خوب دوست عزیز و گرانقدرم جناب آقای دکتر ضیایی را به سمت ریاست فدراسیون والیبال جمهوری اسلامی تبریک بگویم و امیدوارم حضور سبزشان مایه خیر و برکت باشد. برای تمامی پیشکسوتان و بزرگان والیبال کشور و شهرمان آرزوی سلامتی و شادکامی دارم و امیدوارم جوانان خوبمان به هدف های خود دست پیدا کنند و موفق و سربلند باشند. از دیدن موفقیت شاگردانم در طول این 30 سال خوشحال شده ام و با ناراحتی آنها غمگینم.
نظر شما