به گزارش کردپرس حسین دهقانی امروز دوشنبه 25 دیماه از معدوم سازی طیور بومی مبتلا به طیور بومی مبتلا به این بیماری در روستای شیدان سلماس خبرداد و گفت: کانون بیماری در این استان وجود دارد ولی به صورت موردی است.
وی در حالی که با ایرنا گفت وگو می کرد افزود: تعداد 47 کانون بیماری در استان شناسایی شده است که عملیات معدوم سازی در آنها صورت گرفته و از مراقبت برخوردارند.
وی بیان کرد: شهرستان های شوط، سلماس، خوی، چایپاره، ارومیه، مهاباد، شاهیندژ، میاندوآب، سردشت، پیرانشهر و نقده جزو کانون های بیماری بودند که همه طیور آلوده آنها معدوم سازی شده است.
دهقانی اضافه کرد: همه طیور موجود روستاها و کانون های ابتلا معدوم، کانون روستای آلوده، ضد عفونی و تا شعاع یک کیلومتری و سه کیلومتری نمونه برداری ها و مراقبت های لازم انجام می شود.
وی اعلام کرد: در موج اول اپیدمی از آبان 1395 تا تیرماه سال جاری یک واحد مرغ مادر در ارومیه آلوده بود که معدوم سازی شد.
وی اظهار کرد: در موج دوم که از 26 شهریور سال جاری شروع شده فقط یک واحد مرغداری گوشتی در مهاباد مبتلا و معدوم سازی شده است.
به گزارش ایرنا در سال 1394 در آذربایجان غربی 6 روستای ارومیه، 2 روستای خوی و چهار روستای سردشت با بیماری آنفلوانزا در طیور بومی مواجه شد که طیور این مناطق به سرعت توسط دامپزشکی استان معدوم و غرامت آنها پرداخت شد.
بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از طریق ورود پرندگان مهاجر به تالاب ها و آب های ایران شیوع می یابد به نحوی که با آلوده شدن طیور بومی، زمینه ابتلای طیور صنعتی نیز فراهم می شود.
بیماری آنفلوانزای پرندگان بیماری خطرناکی است که در سال 1918 میلادی در جهان شیوع پیدا کرد و با شیوع آن 60 میلیون نفر جان خود را از دست دادند.
نظر شما